HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Herinnering Verlicht: Samen thuis herdenken

Herinnering Verlicht: Samen thuis herdenken

Dit item is verlopen op 27-11-2020.

Eén keer per jaar veranderen de gedenkparken van de gemeentelijke begraafplaatsen van Weesp en Amsterdam in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Dit jaar geven wij een andere invulling aan deze lichtjesavond. 

Op maandag 2 november zetten wij samen de overledenen in het licht. Wij nodigen nabestaanden uit een ‘Herinnering Verlicht potje’ te maken voor deze herdenkingsavond. Dit kan zo simpel zijn als een oud jampotje met daarin een foto van de overledene en een (led) lichtje. We vragen mensen dit potje op maandag 2 november om 18.00 uur voor het raam te zetten. Op deze manier maken we de gezichten van de overledenen zichtbaar in de straten, op de pleinen en langs de grachten.

Speciale online radio-uitzending

De begraafplaats is die avond een virtuele ontmoetingsplek van waaruit nabestaanden elkaar en een luisterend oor kunnen vinden. Via een speciale online radio-uitzending vanuit de aula van De Nieuwe Ooster is er een bijzonder programma dat iedereen thuis live kan beluisteren via www.herinneringverlicht.nl. Deze website is op dit moment nog in ontwikkeling. Vanaf deze website kunt u op 2 november tussen 18.00 en 21.00 uur de live radio-uitzending bijwonen en samen met andere nabestaanden een dierbare herinneren. Dit kan door het uploaden van de naam en foto van de persoon die u wilt herinneren tezamen met een verzoeknummer.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken