HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Gezocht: jongeren met goede ideeën voor Weesp

Gezocht: jongeren met goede ideeën voor Weesp

Ben jij een jongere uit Weesp en heb jij een geweldig plan voor de stad of jouw buurt? Vertel het ons! We denken als gemeente graag mee in de uitvoering van je idee, we kunnen tips en tricks geven en eventueel kunnen we je ook financieel ondersteunen om jouw plan echt te realiseren! Meer weten? Of heb je al een goed idee? Neem contact op met ons loket: bewonersinitiatieven@weesp.nl.

De gemeente Weesp is op zoek naar ideeën van jongeren om de stad beter te maken. Eerder vond de Dragons Den Youth Weesp plaats. Dit project is geïnspireerd op het populaire televisie programma waarmee startende ondernemers hun zakenidee pitchen aan een jury van ervaren zakenmensen en daar een investering voor kunnen ontvangen.

Gemeente Weesp en Vechtstede College slaan handen ineen

Julian van Ravenswaaij en Tom Wakker, beiden docent economie op het Vechtstede College, zagen Dragons Den Youth Weesp als een mooi aanknopingspunt voor het vak economie dat zij geven aan leerlingen van Mavo 3. Als gevolg hiervan hebben de gemeente Weesp en het Vechtstede College de handen ineen geslagen. Leerlingen hebben vijf weken gewerkt aan een ‘levensechte’ (maatschappelijke) opgave. In online sessies hebben ambtenaren iets verteld over bijvoorbeeld de thema's eenzaamheid, veiligheid en sociale cohesie in Weesp. Dit vormde het uitgangspunt voor de projectplannen van de leerlingen. Er zijn mooie ideeën ontstaan zoals een voetbaltoernooi voor jongeren, een buurthuis en een buurtbarbecue om verbinding tussen bewoners te creëren.

Subsidie voor projecten

Leerlingen kunnen na het afronden van dit project ook daadwerkelijk subsidie aanvragen om de projecten te gaan uitvoeren. Hiermee wordt jongerenparticipatie gestimuleerd én leren jongeren wat over het opzetten van projecten met maatschappelijke meerwaarde. Oftewel; een win-win situatie!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken