HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Gemeente Weesp en 25 organisaties ondertekenen Lokaal Sportakkoord

Gemeente Weesp en 25 organisaties ondertekenen Lokaal Sportakkoord

Dit item is verlopen op 01-02-2021.

Maandag 4 december ondertekenden ruim 25 maatschappelijke- en sportverenigingen samen met de gemeente het Lokaal Sportakkoord. Hiermee zijn de krachten van de verschillende sport- en beweegaanbieders in Weesp gebundeld.

Voortaan wordt meer kennis en ervaring met elkaar gedeeld en worden gezamenlijk sport- en beweegactiviteiten opgezet. Op deze manier kan sporten en bewegen beter onder de aandacht van Weespers worden gebracht.

De komende tijd wordt gewerkt aan een groter sport- en beweegaanbod voor jong en oud. Bijvoorbeeld voor mensen met een visuele, lichamelijke of verstandelijke beperking. Er wordt op dit moment uitgezocht of zwemmen voor kinderen met een beperking mogelijk gemaakt kan worden. Ook wordt aandacht besteed aan het ontwikkelingen van activiteiten voor kinderen die niet goed mee kunnen doen met het reguliere sportaanbod. In 2021 wordt de voorbereiding gestart om mee te doen met de diabetes challenge. Een wandelevenement voor mensen met en zonder diabetes, waarbij aan de hand van een leefstijl programma 20 weken wordt gewerkt om met elkaar een bepaalde afstand af te leggen. Speciale aandacht gaat ook naar het verbeteren van de motorische vaardigheden bij kinderen tot de 5 jaar en ouderen boven de 60 jaar.

Wethouder sport Astrid Heijstee: ”Een goed sportklimaat maak je samen. En dat is nu gebeurd. Helaas moest de bijeenkomst digitaal plaatsvinden, maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend trots ben dat dit akkoord er nu is en dat we met elkaar aan de slag kunnen. Want we weten allemaal, vooral nu, dat sporten en bewegen belangrijk is. Voor alle Weespers!''

Ambities

Er zijn vijf ambities voor dit Sport Akkoord geformuleerd: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale aanbieders, positieve sportcultuur en van jongs af aan vaardig in bewegen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken