HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Gemeente in gesprek met jongeren!

Gemeente in gesprek met jongeren!

Dit item is verlopen op 30-04-2021.

Op dinsdag 9 maart zijn Burgemeester Bas Jan van Bochove en Wethouder Astrid Heijstee in gesprek gegaan met jongeren. Met een uiteenlopende groep van 15 jongeren tussen de 14 en 23 jaar is er gesproken over welke invloed corona heeft op hun leven. De wereld van jongeren staat flink op zijn kop.

Ervaringen jongeren

Het was een bijzondere en leerzame bijeenkomst. Jongeren gaven aan dat zij voornamelijk worstelen met schoolzaken en de sociale contacten erg missen. Ook blijkt dat de ene groep jongeren meer belemmeringen ervaart dan de andere groep. Voor sommigen is het bijvoorbeeld lastig om de concentratie erbij te houden wanneer zij volledig online les krijgen, zeker als zij samenwonen met meerdere broertjes en zusjes. Ook een dag- en nachtritme vasthouden kan een uitdaging zijn wanneer je geen verplichtingen hebt. Andere leerlingen, zoals eindexamenleerlingen, krijgen meer lesstof aangeboden en mogen wel naar school, wat een positieve impact heeft op het mentale welbevinden.

Meer activiteiten

De jongeren gaven aan om deze periode beter door te kunnen komen, het jongeren zou helpen wanneer er meer activiteiten georganiseerd worden en zij meer face-to-face contacten kunnen onderhouden met vrienden. Enkele idee├źn die werden geopperd zijn: online (muziek)clubjes, een drive thru bioscoop, samenkomen in een buurthuis of bibliotheek en buitenactiviteiten organiseren. Jongeren waarderen het dat de gemeente met hen in gesprek is gegaan en zij hun stem konden laten horen.

Laat je horen

Een aantal heeft zich al opgegeven voor verdere gesprekken! De gemeente kijkt met de jongeren of er een jongerenpanel kan komen, die vaker mee kan praten met de gemeente.

Ben jij zelf tussen de 14 en 23 jaar en wil jij jouw ervaring of idee delen? En wil je misschien wel deelnemen aan het jongerenpanel? Mail dan naar jongerenpanel@weesp.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken