HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Gemeente coulant met parkeerbonnen in april: maximaal 1 per kenteken

Gemeente coulant met parkeerbonnen in april: maximaal 1 per kenteken

Dit item is verlopen op 09-06-2021.

Het college van B en W van Weesp heeft besloten om coulant om te gaan met de 1e serie parkeerbonnen  (naheffingsaanslagen parkeerbelasting)  die in april 2021 zijn uitgedeeld. Iedereen die één of meer parkeerbonnen heeft ontvangen, hoeft per kenteken maar één parkeerbon te betalen. De overige naheffingsaanslagen worden vernietigd.

Dit betekent dat in Weesp 1.110 parkeerbonnen blijven staan en 809 worden vernietigd. Wie meerdere parkeerbonnen ontving, krijgt per brief een bevestiging hiervan.

Let op: dit geldt niet voor boetes die opgelegd zijn voor foutparkeren, zoals parkeren op de stoep (Wet-Mulderbonnen, vanuit Centraal Justitieel Incassobureau).

Parkeerders in Weesp moeten er aan wennen dat de parkeerbon niet meer onder de ruitenwisser geplaatst wordt, maar binnen enkele dagen per post wordt bezorgd bij de kentekenhouder.

Toezending naheffinsgaanslagen: normaal binnen 4 dagen

Normaal komt een naheffingsaanslag binnen één week in de brievenbus, wat dan een signaal is voor de parkeerder, dat hij/zij onterecht niet heeft betaald. Nu heeft de gemeente op het laatste moment nog aanpassingen in het proces moeten doen, zodat het 1e signaal pas is ontvangen op 10 dagen na de eerste naheffingsaanslag. Dit is de reden dat het college heeft besloten coulant te zijn en overtreders slechts 1 parkeerbon hoeven te betalen. 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken