HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Finale Dragons Den Youth Weesp

Finale Dragons Den Youth Weesp

Dit item is verlopen op 31-05-2021.

Jongeren uit Weesp hebben de afgelopen periode ideeën kunnen sturen naar de gemeente die de buurt een stukje leuker, mooier of ‘chiller’ maken. Op woensdag 24 maart vond de ‘finale’ van de Dragons Den Youth Weesp plaats. Nog één keer konden jongeren hun idee pitchen voor een jury.

Jury beoordeelt voorstellen

De jury bestond uit een diverse groep mensen: Wethouder Astrid Heijstee, een ambtenaar van de gemeente, een jongerenwerker van Versa, een raadslid én 2 jongeren. De jury heeft de jongeren niet alleen overladen met vragen maar ook kunnen voorzien van tips, adviezen én zelfs mooie aanbiedingen om de ideeën naar een hoger ‘level’ te brengen (netwerk, kennis, begeleiding).

Winnende ideeën

Uiteindelijk zijn er twee ideeën waar de gemeente in zal ‘investeren’. De eerste is een klusjesproject waarin jongeren dagelijkse klusjes gaan doen voor inwoners die het niet breed hebben en wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.
In het andere project gaan jongeren een podcast maken waarin gesprekken gevoerd gaan worden met verschillende inwoners uit Weesp over (maatschappelijke) thema’s. Twee projecten die beide gericht zijn op verbinding én vanuit de motivatie iets te willen doen voor de ander.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken