HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Filmopnamen in Weesp

Filmopnamen in Weesp

Dit item is verlopen op 04-06-2021.

Weesp is populair bij film- en reclamemakers. Zeer regelmatig wordt onze stad uitgekozen als decor voor makers van televisieseries en commercials. Dat snappen we best, en daar zijn we zelfs een beetje trots op. Maar de opnamen gaan soms ook samen met overlast voor bewoners en daar zijn wij natuurlijk niet blij mee!

Voor het maken van filmopnamen in de openbare ruimte of in een particulier pand hebben productiebedrijven echter helaas geen toestemming nodig van de gemeente.

Coronaprotocol

Filmploegen werken momenteel volgens het coronaprotocol dat door het Rijk in overleg met de Audiovisuele sector is vastgesteld. Het is goed om te weten dat dit protocol een bepaalde bewegingsvrijheid kent. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan om, indien nodig, de onderlinge 1,5-metermaatregel te negeren.

Wij staan als gemeente in deze tijd regelmatig voor de lastige opgave om aanvragen met een sociaal karakter, waarbij eveneens om versoepeling van deze en andere maatregelen wordt verzocht, te moeten weigeren. Aan de filmmakers wordt dan ook gevraagd om het protocol met respect voor de omgeving te interpreteren en alleen als dat echt noodzakelijk is, gebruik te maken van deze vrijheid.

Filmopnamen Utrechtseweg

Van 3 t/m 28 mei worden aan de Utrechtseweg opnamen gemaakt voor de nieuwe televisieserie ‘Tweede Hans’.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken