HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  De energiecoach geeft bewoners advies op maat

De energiecoach geeft bewoners advies op maat

Dit item is verlopen op 20-05-2021.

Weesp Duurzaam zoekt nieuwe energiecoaches. Energiecoaches zijn vrijwilligers die op huisbezoek gaan om tips te geven waarmee al gauw enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar kan worden bespaard. Het aanmelden voor de nieuwe opleiding voor energiecoaches kan tot en met 2 mei. De opleiding start eind mei.

“Veel mensen willen wel wat aan energiebesparing doen, maar weten niet waar te beginnen”, zegt Edgar van Rossum. Hij is een van de energiecoaches van platform Weesp Duurzaam. “Wij geven advies aan huurders en huiseigenaren. Aan de keukentafel bespreken we wat mogelijk is, welke maatregelen geschikt zijn voor de woning en welke subsidieregelingen er zijn.”

Huiseigenaar Corinne de Ronden is al langer bezig met het duurzaam maken van haar huis en riep afgelopen herfst de hulp in van de energiecoach. De Ronden: “Je huis duurzaam maken is best een zoektocht. Het is gewoon fijn als iemand met je meekijkt. Edgar helpt me met de keuzes van zonnepanelen en hij heeft me tips gegeven over kleine ingrepen die ik zelf kan doen.”

Folie en tochtstrip

Energiekosten besparen, comfortabel wonen, en bijdragen aan duurzaamheid gaan heel goed samen, zegt Van Rossum. ‘‘Vooral bij oude woningen is er veel winst te behalen. Dan heb je het vaak over dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen. Maar ook met kleine aanpassingen kun je al veel energie besparen. Denk maar aan folie achter de radiatoren, tochtstrip langs ramen en deuren of led-lampen."

Alle beetjes helpen

Een huisbezoek van de energiecoach levert altijd praktische tips op. Om over na te denken of direct uit te voeren. De Ronden: “Ik weet nu bijvoorbeeld dat ik ook de cv-ketel energiezuinig kan afstellen. Alle beetjes helpen, dat is toch leuk?”

Weesp Duurzaam

Weesp Duurzaam werkt samen met de gemeente aan een energieneutraal Weesp. De energiecoaches van platform Weesp Duurzaam zijn deskundige vrijwilligers. Hun advies is gratis en vrijblijvend.

Wist u dat…

Weesp Duurzaam ook inkoopacties organiseert waarmee Weespers isolatiemaatregelen en zonnepanelen met korting kunnen inkopen?

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over Weesp Duurzaam, de opleiding tot energiecoach of kortingsacties kijk op: www.weespduurzaam.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken