HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  De CoronaMelder

De CoronaMelder

Dit item is verlopen op 16-01-2021.

Het coronavirus is nog onder ons. Onze gezamenlijke inspanningen moeten ertoe leiden dat het aantal besmettingen omlaag gaat. De Coronamelder-app helpt u daarbij. Hoe sneller bekend is of iemand corona heeft, hoe beter besmettingen kunnen worden voorkomen. Ruim 3,9 miljoen Nederlanders gingen u voor en hebben de app al gedownload. Maar hoe werkt de app eigenlijk?

Hoe werkt de app?

Bent u minstens 15 minuten in de buurt geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben, dan krijgt u een melding. Die persoon moet wel de CoronaMelder hebben en gebruiken. Melding ontvangen? Dan heeft u extra kans gelopen op besmetting: blijf dan thuis tot 10 dagen na de datum van het contact met de besmette persoon. Zo voorkomt u besmetting van anderen. 

Heeft u klachten, binnen 10 dagen of erna? Neem contact op met de GGD via 0800-1202 of ga naar coronatest.nl voor het aanvragen van een gratis coronatest.

Heeft u het coronavirus gekregen? U kunt dit (vrijwillig) in de app aangeven. Dan waarschuwt de app mensen met wie u contact heeft gehad. In de melding staat alleen wanneer men in de buurt is geweest van een besmet persoon. Niet wie deze persoon is of waar ze deze persoon zijn tegengekomen.

Privacy

De CoronaMelder gebruikt bluetooth, geen locatiegegevens. Via bluetooth constateert de app of u dichtbij iemand was. Hoe dichterbij, des te sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet waar u was en wie u bent. Ook als u het coronavirus krijgt en dit via de app meldt, is dit niet aan uw naam of contactgegevens te koppelen. Het downloaden van de Coronamelder is geheel vrijwillig.

Downloaden?

U kunt de CoronaMelder downloaden via: coronamelder.nl, de App Store, Google Play en App Gallery.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken