HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Centrum fleurt op met wilde bloemen

Centrum fleurt op met wilde bloemen

Dit item is verlopen op 16-04-2021.

Het plan voor Weesp Begroot om wilde bloemen in te zaaien langs de grachten kreeg de meeste stemmen van de bewoners van Weesp, 1932. Het plan kreeg 5000 euro en wordt dit jaar uitgevoerd. Laura de Leão da Terra Pinheiro bedacht het plan en vertelt over de wilde bloemenveldjes die het centrum van Weesp gaan opfleuren.

Wild veldboeket

Laura (18) is eerstejaars Leefbare Stad en Klimaat en leert hoe je steden kunt verduurzamen. Haar plan ontstond op de fiets. “Ik stoorde me al een tijdje aan die kale, saaie grasveldjes langs de grachten. Ze voegen niets toe, het gras mag er niet eens groeien. Het wordt alleen maar gemaaid. Een groot wild veldboeket langs het water is veel mooier.”

Meer biodiversiteit en kleur

Laura: ‘‘Wilde bloemen langs de grachten, maken de stad mooier en levendiger. Er ontstaat een nieuw leefgebied voor vogels en insecten, zoals bijen. Een nieuw ecosysteempje midden in het centrum van Weesp. Iedereen geniet van de bloemen en kinderen kunnen er rondkijken en vlinders zien en rupsen ontdekken.”

Iets leuks

Laura: “Weesp Begroot werkt goed. Je bedenkt iets leuks voor de buurt en je zet dat idee gewoon op https://weespbegroot.weesp.nl. Ik schrok wel een beetje van zoveel stemmen. Het komt denk ik ook omdat het plan niet te duur is. Ik heb mijn plan niet eens echt gepromoot.”

Bewoners beslissen

“Het voelt goed dat we als bewoners zelf meebeslissen hoe de buurt eruitziet. Ik wil graag dat Weesp nog groener en duurzamer wordt. Ik heb genoeg plannen voor een volgende ronde van Weesp Begroot.”

In totaal zijn 46 plannen ingediend voor Weesp Begroot. Daarna konden bewoners van Weesp op deze plannen stemmen. Bijna 4500 bewoners brachten hun stem uit. 2 plannen zijn gehonoreerd. Kijk op https://weespbegroot.weesp.nl

Laura de Leão da Terra Pinheiro bedacht één van de twee winnende plannen in totaal voor Weesp Begroot 2020.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken