HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Brede School Weespersluis opgeleverd

Brede School Weespersluis opgeleverd

Dit item is verlopen op 30-04-2021.

De bouw van de Brede School in Weespersluis is afgerond. Het gebouw, waarin twee basisscholen, een sporthal, buitenschoolse opvang en een buurtkamer zijn ondergebracht, is maandag 8 februari opgeleverd. De school is gebouwd in opdracht van de gemeente Weesp met steun van de provincie Noord Holland en het Rijk.

De Brede School is ontworpen door KOW Architecten in ‘fin-de-siècle’ stijl. Deze stijl sluit aan bij de rest van de wijk Weespersluis. In het gebouw komen de basisscholen De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk. Voor- en vroegschoolse educatie en de buitenschoolse opvang wordt verzorgd door KMN Kind & Co.

Breed en energieneutraal

In de grote sporthal kunnen verschillende Weesper sportverenigingen terecht. De zaal wordt onder andere de thuisbasis voor handbalvereniging We HaVe. Er is ook een multifunctionele buurtkamer met keuken en opslag. Op deze manier ontstaat een buurtvoorziening voor maatschappelijke en sociale activiteiten.

De Brede School is één van de eerste energie neutrale scholen in Nederland. Er wordt in de school net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken heeft de gemeente Weesp subsidie gekregen van zowel het Rijk als de Provincie Noord Holland. Het Kwaliteitsfonds van de provincie draagt tot 2,15 miljoen euro bij. Het Rijk heeft bijna 150.000 verstrekt om de duurzaamheidsdoelstellingen mogelijk te maken.

De aanvankelijke in gebruik name stond gepland voor begin januari. Door de coronapandemie is dit twee maanden later geworden. De eerste schooldag op de nieuwe locatie is op 8 maart.  

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken