HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Bouw kinderdagverblijf in Weespersluis en start stadsloods kinderopvang

Bouw kinderdagverblijf in Weespersluis en start stadsloods kinderopvang

Afbeelding kinderdagverblijf

Als het aan het college van Weesp ligt wordt in 2022 het nieuwe kinderdagverblijf (KDV) in Weespersluis gebouwd. Afgelopen week gaf het college het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk moet maken vrij voor inspraak.

Het kinderdagverblijf komt aan de rand van het Weespersluispark tegenover de brede school. Het park blijft even groot, maar wordt straks aan de andere kant uitgebreid. Het college is blij dat hiermee een stap kan worden gezet om meer kinderopvang te kunnen bieden in Weespersluis waar veel ouders wachten op plekken voor hun kinderen.

Wethouder John Vos: “Door het verschuiven van de beoogde locatie van het kinderdagverblijf kan deze nu sneller gerealiseerd worden. En dat is goed nieuws voor alle ouders in Weespersluis die wachten op opvangplekken.” 

Kinderopvangloods

De gemeente ontvangt meerdere signalen dat ouders in de knel zitten wat betreft kinderopvang. Een van de acties die de gemeente inzet om het tekort in de kinderopvang op te lossen is het aanstellen van een kinderopvangloods. Renate Pen is aangesteld als kinderopvangloods, zij begeleidt kinderopvangondernemers bij het vinden van geschikte bedrijfsruimte en kan de ondernemers adviseren bij het aanvragen of wijzigingen van een vergunning. Via e-mailadres: loodskinderopvangweesp@amsterdam.nl kunt u contact opnemen met Renate Pen.

Wethouder Astrid Heijstee: ”Met de komst van de loods kinderopvang gaan wij proberen om extra kinderopvangplekken te realiseren door ondernemers te ondersteunen en begeleiden bij het vinden van een geschikte locatie. Hopelijk helpt dit ondernemers zich in Weesp te vestigen en zorgt dit in de toekomst voor extra opvangplekken.”

Rol gemeente

Kinderopvang is een commerciële functie. De gemeente heeft hierin slechts een faciliterende rol en dient zich te houden aan wet- en regelgeving en termijnen, dat kan soms frustrerend zijn voor de organisaties en ouders. Daarbij zitten wij uiteraard niet stil en vindt de gemeente voldoende aanbod van kwalitatief goede kinderopvangplaatsen belangrijk. Kinderopvang is noodzakelijk voor ouders om te kunnen werken en is dus van belang voor een leefbare, aantrekkelijke stad. Daarnaast draagt kinderopvang positief bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken