HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Avontuurlijk buitenspelen bij Don Bosco

Avontuurlijk buitenspelen bij Don Bosco

Dit item is verlopen op 23-04-2021.

Speeltuin Don Bosco breidt uit met een avontuurlijk buitenspeelpark voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Deze vurige wens van veel ouders en kinderen gaat nog dit jaar in vervulling. Ruim 1600 bewoners stemden tijdens Weesp Begroot op het plan van Don Bosco en de broertjes Nyck (10) en Teun (8).

Nyck en Teun bedachten een plan en ook speeltuin Don Bosco wilde graag een speelplek maken voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ze sloegen de handen ineen. Het plan krijgt € 25.000,- voor de uitvoering.

Klim- en speelpark

De broers weten precies wat de meeste kinderen van hun leeftijd graag willen. Nyck: ”Het wordt een klim- en speelpark. Het liefst met hoge palen, een parcours, trampolines en een kabelbaan.” Teun: “Ik vind het cool dat ons plan is gekozen. Ik vind het belangrijkste dat er een tokkelbaan komt.”

Gewoon in Weesp

Teun was de eerste die op het idee kwam: “Wij klimmen vaak, dus ik dacht: we gaan er altijd voor naar Lage Vuursche of Almere. Waarom doen we het niet gewoon in Weesp?” Toen ze klein waren kwamen Nyck en Teun vaak in speeltuin Don Bosco. Nyck: “Don Bosco is nu veel te saai voor onze leeftijd.”

Veel ouders en kinderen enthousiast

Judith van den Briel van Don Bosco: “Een plek voor 8 tot 12 jarigen is nu een groot gemis. Dit bleek uit ons onderzoek en uit de vele enthousiaste reacties op het campagnefilmpje van Nyck en Teun voor Weesp Begroot. Het filmpje werd door heel veel ouders en kinderen gedeeld en had een sneeuwbaleffect.”

Weesp Begroot

“Goed dat de gemeente met Weesp Begroot zijn oor te luisteren legt bij de bewoners”, vinden de moeder van de jongens en Judith van den Briel. “Wij hebben bereikt wat we wilden. Wij kunnen het iedereen aanraden bij een volgende ronde een eigen plan in te dienen.”

In totaal zijn 46 plannen ingediend voor Weesp Begroot. Daarna konden bewoners van Weesp op deze plannen stemmen. Bijna 4500 bewoners brachten hun stem uit. 2 plannen zijn gehonoreerd. Ga naar https://weespbegroot.weesp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken