HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Astrid Heijstee voorgedragen als nieuwe burgemeester Kaag en Braassem

Astrid Heijstee voorgedragen als nieuwe burgemeester Kaag en Braassem

Dit item is verlopen op 08-09-2021.

In de raadsvergadering van dinsdagavond 13 juli heeft de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem besloten om Weesper wethouder Astrid Heijstee voor te dragen als nieuwe burgemeester.

Astrid Heijstee, sinds 2014 wethouder voor de WSP, is vereerd met deze benoeming: “Ik ben blij en trots om deze stap te mogen maken. Tegelijkertijd betekent deze stap dat ik Weesp moet verlaten. Dat doe ik met pijn in het hart.”

Burgemeester Bas Jan van Bochove: “In de afgelopen jaren heeft Astrid zich met hart en ziel ingezet voor Weesp. In haar twee bestuursperiode’s waren de portefeuilles in onder meer het sociaal domein, sport en economische zaken bij haar in goede en warme handen. Als college vinden we het natuurlijk erg jammer dat zij Weesp verlaat, maar tegelijkertijd zijn we er trots op en begrijpen we dat de gemeente Kaag en Braassem uit 35 kandidaten de keuze op Astrid heeft laten vallen. We zullen haar in de laatste zelfstandige maanden missen in het stadhuis van Weesp.”

Vervolgprocedure

De gemeenteraad van Kaag en Braassem zal Astrid Heijstee aanbevelen als nieuwe burgemeester. Wanneer het Koninklijk Besluit ondertekend is, is de benoeming definitief. Naar verwachting zal de installatie van Astrid Heijstee op 3 november 2021 zijn. Zij volgt hiermee mevrouw Marina van der Velde-Menting op, die sinds 2010 burgemeester van Kaag en Braassem is. Tot aan haar benoeming in de gemeente Kaag en Braassem zet Astrid Heijstee haar werkzaamheden als wethouder in Weesp voort.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken