HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Asbest centraal inleveren en textielcontainers in een nieuw jasje

Asbest centraal inleveren en textielcontainers in een nieuw jasje

Dit item is verlopen op 23-07-2021.

Veranderingen per 1 juli: inleveren asbest alleen nog in Hilversum en textielcontainers in nieuw jasje.

Asbest centraal inleveren

Vanaf 1 juli kan asbest en asbestgelijkend materiaal alleen nog centraal worden ingeleverd op het scheidingsstation in Hilversum. U kunt het dus niet meer naar de andere scheidingsstations in Weesp, Bussum en Huizen brengen. Het scheidingsstation in Hilversum is maandag tot en met zaterdag geopend. U kunt gemakkelijk via Google live kijken of het er druk is.

Wilt u asbesthoudend materiaal zelf verwijderen uit de woning? Dan moet u dit altijd vooraf melden bij de gemeente via het Omgevingsloket. Zonder registratieformulier mag de GAD dit niet aannemen. Als u zelf asbest komt brengen naar het scheidingsstation in Hilversum, kijk dan eerst naar de voorwaarden/spelregels op gad.nl/asbest/

Textielcontainers in een nieuw jasje

Vanaf 1 juli worden in de hele regio de bestaande textielcontainers gewisseld voor nieuwe containers. We hebben een nieuwe partner voor het inzamelen en sorteren van het textiel. De textielcontainers worden geleegd met kleinere voertuigen en de inhoud wordt direct handmatig nagekeken op mogelijke vervuiling. Er verandert dus weinig, alleen het uiterlijk van de container. Wel creƫren we met deze overstap meer werkgelegenheid en betere kwaliteit van het oude textiel.

Er wordt geprobeerd op dezelfde dag de oude voor de nieuwe container te vervangen, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat. De vier ondergrondse containers voor textiel zullen ook door deze nieuwe bovengrondse containers vervangen worden. Deze containers komen op dezelfde locatie of in overleg met de betreffende gemeente op een andere locatie.

De nieuwe partner heeft de doelstelling om zoveel mogelijk te helpen door het bieden van banen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een deel van de opbrengsten te schenken aan goede doelen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken