HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws

Nieuws

 • Geef uw mening over het groen in de buurt

  Weesp is een mooie en vooral groene gemeente. Dat willen we graag zo houden! Daarom organiseren we samen met Platform Duurzaam Weesp vanaf vrijdag 1 oktober wandelingen langs het groen in zes buurten. We willen van u graag weten wat u vindt van het groen in uw buurt en zijn benieuwd naar uw ideeën. Wandelt u met ons mee?

 • Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

  Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad. Ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel.

 • Veel activiteiten rond Open Monumentendag

  Dit weekend, 11 en 12 september, is het Open Monumentendag in Nederland en dus ook in Weesp. Het was spannend of alles zou lukken en mogen in verband met de Covid-19 maatregelen. Toch hebben de Weesper monumenteneigenaren en beheerders in samenwerking met stichting Open Monumentendag Weesp een leuk en gevarieerd programma gemaakt.

 • Uitnodiging commissievergadering Stadsontwikkeling en Beheer (SOB)

  Op dinsdag 14 september 2021 om 20.00 uur vindt de commissievergadering Stadontwikkeling en Beheer (SOB) van de gemeente Weesp plaats. De vergadering is digitaal en wordt live uitgezonden via MS Teams op: www.weesp.nl/raadsinformatie. Deel 2 van deze vergadering vindt plaats op donderdag 16 september 2021 na de commissie Welzijn (te verwachten rond 20.30 uur).

 • Uitnodiging commissievergadering Algemene Zaken en Middelen (AZM)

  Op woensdag 15 september 2021 om 20.00 uur vindt de commissievergadering Algemene Zaken en Middelen (AZM) van de gemeente Weesp plaats. De vergadering is digitaal en wordt live uitgezonden via MS Teams op: www.weesp.nl/raadsinformatie.

 • Uitnodiging commissievergadering Welzijn (WZ)

  Op donderdag 16 september 2021 om 20.00 uur vindt de commissievergadering Welzijn (WZ) van de gemeente Weesp plaats. De vergadering is digitaal en wordt live uitgezonden via MS Teams op: www.weesp.nl/raadsinformatie.

 • Regionale mogelijkheden om aardwarmte te gebruiken

  Donderdag 9 september 2021 van 19.30 tot 21.30 uur organiseert de werkgroep energietransitie van H100 (www.hilversum100.nl) een thema-avond met als onderwerp ‘Aardwarmte en warmtenetten voor ’t Gooi’.

 • Voorkom woninginbraak! Kom naar de BuurtKar

  ​De donkere dagen komen er weer aan. Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Daarom start in het najaar weer het ‘Donkere Dagen Offensief’. Het doel van dit offensief is het tegengaan van stijgingen van inbraken, overvallen en straatroven in de wintermaanden.

 • Hulp bij schoolkosten

  Dansles, op voetbal gaan, huiswerk maken op een laptop. Voor sommige kinderen is dat niet mogelijk, omdat er thuis geen geld voor is. Gelukkig zijn er regelingen zodat alle kinderen mee kunnen doen.

 • Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

  Deze week is de 22 miljoenste prik gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Toch is een verdere stijging nodig. Er is nog steeds een groep van naar schatting 1,8 miljoen mensen die nog geen immuniteit heeft opgebouwd: niet door vaccinatie en niet door infectie. De 4e besmettingsgolf is gelukkig snel gekeerd. En het aantal ziekenhuis- en IC-opnames loopt naar verwachting niet verder op. Dit laat het belang van vaccineren zien. Echter, het gunstige beeld nu is nog geen garantie voor weinig besmettingen in de herfst en winter.

 • Haal uw coronaprik zonder afspraak in Hilversum of Amsterdam

  Bent u nog niet geprikt tegen corona? Dan kunt u de hele maand augustus zonder afspraak een prik halen in Hilversum of Amsterdam. 

 • Wilde bloemen door winnende idee Weesp Begroot

  In 2020 werden er maar liefst 46 plannen ingediend voor Weesp Begroot. Het winnende idee kwam van Laura de Leão da Terra Pinheiro. Zij kwam met het voorstel om grasveldjes in het centrum, zoals langs de grachten, in te zaaien met wilde bloemen voor kleur en biodiversiteit.

 • Vervanging twee fiets- en voetgangersbruggen

  De komende tijd worden er twee fiets- en voetgangersbruggen in Weesp vervangen. Het gaat om de brug tussen het Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan, en de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg. 

 • Pride in Weesp

  Wethouder Astrid Heijstee: “Happy Pride! De regenboogvlaggen wapperen met veel trots en glorie in Weesp! Iedereen hoort zich vrij te voelen om te zijn wie ze zijn, en om te houden van wie ze houden.”

 • Weesper veld des doods

  Naast het bouwterrein van nieuwbouwproject Weespersluis ligt een driehoekig veldje met een inktzwart verleden. Het is het oude galgenveld van Weesp. Eeuwenlang hingen hier de lijken van geëxecuteerde misdadigers in de open lucht te vergaan.

 • Erop uit met de Stadspas

  Samen erop uit, het kan weer. Ook voor mensen met weinig geld is er genoeg te doen. Gratis een dagje naar Artis of een bezoek aan Museum Weesp. Voor 1 euro zwemmen of een paar dagen kamperen op 1 van de 9 stadscampings in Amsterdam. Dit, en nog veel meer kan met de Stadspas.

 • Groot onderhoud Utrechtseweg

  De Utrechtseweg in Weesp heeft groot onderhoud nodig. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de kwaliteit van de rijbaan te herstellen, zodat de weg weer lange tijd mee kan. Daarnaast worden aanvullende verkeersmaatregelen uitgevoerd die in de buurt nodig zijn.

 • Noodsteunsubsidies cultuursector Weesp vanwege corona

  Culturele instellingen van Weesp ontvangen een eenmalige subsidie. Dat heeft het college van B en W van de gemeente Weesp besloten. De subsidie is ter gedeeltelijke compensatie van de verliezen die zijn geleden in 2020 als gevolg van de coronacrisis.

 • Geen aanvraag mogelijk paspoort of identiteitskaart 29 en 30 juli

  Op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli 2021 is het niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen. De overheid introduceert een nieuw model ID-kaart, hierdoor kunnen er op deze dagen geen aanvragen worden verwerkt.

 • Profiteren van zonne-energie op grote bedrijfsdaken

  Hoe meer zonnepanelen er op de daken komen, hoe sneller we de klimaatdoelstelling halen. Ook levert zonne-energie geld op. Gemeente Weesp doet daarom mee met project Zonwinst, een initiatief van regio Gooi en Vechtstreek dat wordt ondersteund door bedrijvenvereniging IVW.

 • Thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basisregel

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Dat zeiden minister-president Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge op 19 juli na afloop van de wekelijkse bijeenkomst van het kabinet, waarbij wordt gesproken over de situatie rond de COVID-19-pandemie.

 • Martin Hoek: ‘Als insecten verdwijnen, stopt het leven’

  Als jongen lag Martin Hoek al op zijn buik in het gras en langs de sloot beestjes te zoeken en keek hij kritisch naar het werk van de boer. Sinds zijn pensioen wijdt hij zich met hart en ziel aan milieu en natuur. Hij zette met vrienden Weesp Duurzaam op. “Waarom? Ik zie dat dingen misgaan.”

 • Wie verdient de Cultuurprijs Weesp 2021?

  Op 25 november reikt de gemeente Weesp de Cultuurprijs Weesp 2021 uit. Een prijs van € 1.500,- om een organisatie, stichting of individu die bijdraagt aan het culturele leven van Weesp in het zonnetje te zetten. Na de juryselectie mogen alle Weespers hun stem uitbrengen. De jury neemt het publieksoordeel mee in haar uiteindelijke keuze voor de winnaar van de prijs. Stem nu!

 • Samen en betrokken uit corona in Weesp

  Tijdens de coronaperiode is er waarschijnlijk veel voor u veranderd. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Hoe is het voor u geweest? Wat heeft u gedaan? Of juist moeten laten? Wat heeft u geleerd van de afgelopen periode? Wat ging er goed? En wat moet beter?

 • Eerste oogst Vers aan de Vecht voor de voedselbank

  Afgelopen week hebben vrijwilligers van Vers aan de Vecht voor het eerst groenten uit hun pluktuin gedoneerd aan de voedselbank. Namens de voedselbank heeft Hanny Koole de eerste oogst in ontvangst genomen.

 • Astrid Heijstee voorgedragen als nieuwe burgemeester Kaag en Braassem

  In de raadsvergadering van dinsdagavond 13 juli heeft de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem besloten om Weesper wethouder Astrid Heijstee voor te dragen als nieuwe burgemeester.

 • MidzomerWeesp gaat van start

  Weesp organiseert in de zomervakantie van 10 juli tot en met 22 augustus een uitgebreid en divers programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Een zomer vol sport, muziek, creativiteit en meer. Denk bijvoorbeeld aan breakdancelessen, voetbaltoernooitjes, schilderworkshops en clinics Suppen op de Vecht! 

 • Kansenkaart Aetsveld

  Op woensdag 30 juni was er een online informatiebijenkomst over de Kansenkaart Aetsveld. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners in gesprek gegaan over mogelijke kansen voor de wijk Aetsveld. Over het verbeteren van het woonplezier en de leefbaarheid in de buurt.

 • Dafne Struijk per 1 september gemeentesecretaris van Weesp

  Mevrouw Dafne Struijk is door het college van B&W per 1 september benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Weesp. Dafne Struijk volgt Marije Roos op, die onlangs heeft laten weten met ingang van deze datum de gemeente Weesp en Amsterdam te verlaten.

 • Vervanging van drie fiets- en voetgangersbruggen

  Drie fiets- en voetgangersbruggen in Weesp worden de komende tijd vervangen. Het gaat om de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad, de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan en de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg.

 • Meer ruimte voor fietsparkeren in Weesp

  Veel inwoners gebruiken de fiets om bijvoorbeeld naar het centrum te fietsen of naar het station. Dat betekent dat het erg druk kan zijn met fietsen en niet iedereen zijn of haar fiets kan parkeren. Dat komt ook doordat er ongebruikte fietsen, zogenaamde 'weesfietsen' en 'fietswrakken' tussen staan.

 • Weesp geeft bewoners inspraak in meten luchtkwaliteit

  Schone lucht is van levensbelang. De luchtkwaliteit is van belang voor het welzijn van elke Weesper. Daarom gaat Weesp het aantal meetpunten tijdelijk uitbreiden en u als inwoner kunt meebepalen waar.

 • Nieuwe coronamaatregelen zomer 2021

  Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 6.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen.

 • Ondernemende dames gezocht voor MDT Weesp: Girls take over!

  Ben jij een ondernemende dame tussen de 14 - 27 jaar oud? Wil je jezelf ontwikkelen, ontdekken wat je leuk vindt, iets goeds doen voor een ander en/of nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan nu aan bij MDT Weesp: Girls Take Over!

 • Mobiliteitsplan schetst toekomst tot 2046

  Verkeer in Weesp houdt de gemoederen al jarenlang bezig. Het vinden van een balans tussen voldoende mobiliteit en een aantrekkelijke openbare ruimte, dat is waar het Mobiliteitsplan Weesp 2021-2046 voor staat. In het plan wordt een (toekomst)beeld geschetst van de gewenste infrastructuur. Met aandacht voor verkeersveiligheid, langzaam verkeer, leefbaarheid en duurzaamheid.

 • Imam Tijani Youala van de Assoena Moskee: ‘Vaccinatie gaat om behoud van het menselijk leven’

  Imam Tijani Youala kreeg in december 2020 zelf corona. Hij werd niet heel ziek, maar is toch blij met zijn vaccinatie. “Een mens heeft niet alleen een verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar ook voor zijn medemens, zijn omgeving.” Zenuwachtig voor de prik is hij niet.

 • Soepele overgang naar volwassenheid

  Een verjaardagskaart met een foto van jezelf uit handen van wethouder jeugdbeleid, Astrid Heijstee krijgen; Ridouan lijkt er redelijk gelaten onder. Ook wanneer ze hem feliciteert: “een lokale beroemdheid: je ligt morgen bij alle 18-jarigen op de deurmat”. Begin mei is hij achttien geworden en daar kwam nogal wat bij kijken. “Echt veel. Gelukkig heeft mijn tante geholpen”.

 • Brede School Weespersluis gaat tweede fase in

  De eerste fase van de energieneutrale Brede School Weespersluis is afgerond. Op 8 februari 2021 is het gebouw opgeleverd en direct na de voorjaarsvakantie in gebruik genomen door de gebruikers van het gebouw.

 • Bijeenkomst over nieuwe openbare ruimte Nijverheidslaan

  De openbare ruimte van het bedrijventerrein Nijverheidslaan wordt vernieuwd. In 2018 is het eerste deel vernieuwd en nu is het tweede en laatste deel aan de beurt. U kunt zich aanmelden voor een digitale informatiebijeenkomst op 14 juli 2021.

 • Resultaten Gezondheidsmonitor 2020

  Volwassen inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek voelen zich gezonder en hebben minder beperkingen door gezondheidsproblemen dan elders in Nederland. Dit blijkt uit de resultaten van de Gezondheidsmonitor, een onderzoek dat GGD Gooi en Vechtstreek eens in de vier jaar houdt onder volwassenen (18 tot 65 jaar) en ouderen (vanaf 65 jaar). Het onderzoek is in het najaar van 2020 afgenomen, toen we volop te maken hadden met de gevolgen en maatregelen van de coronapandemie. In totaal hebben ongeveer 10.000 inwoners uit de regio meegedaan. Alle regionale resultaten van het onderzoek zijn te vinden op ggdgv.nl.

 • Gemeentesecretaris Marije Roos verlaat Weesp en Amsterdam

  De gemeentesecretaris van Weesp, Marije Roos, verlaat na het zomerreces de gemeenten Weesp en Amsterdam. Per 1 september aanstaande is zij de nieuwe gemeentesecretaris / Algemeen Directeur van de gemeente Leiderdorp.

 • Inspraak snelle busverbinding IJburg-station Weesp

  Tot 5 augustus 2021 kunnen bewoners van Weesp reageren op de Nota HOV-verbinding Oostflank: van IJburg naar station Weesp. In deze periode organiseert de gemeente Amsterdam ook een aantal online informatiebijeenkomsten.

 • Bedenk de allerbeste Weesper Groen-slogan

  De sloganwedstrijd is onderdeel van de actie ‘Steentje eruit, plantje erin’, in het kader van het NK Tegelwippen. Daarin worden bewoners uitgedaagd hun tuin meer te vergroenen en daarmee Weesp meer klimaatadaptief en biodivers te maken.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Wim Versteegen

  Vanmiddag kreeg de heer Wim Versteegen uit handen van waarnemend burgemeester Van Bochove een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De heer Versteegen kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange brede inzet op cultureel gebied. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond vanmiddag om 16.30 uur plaats bij het verenigingsgebouw van muziekvereniging De Adelaar, waar op dat moment de opening plaatsvond van de 24e editie van ‘Weespers aan de Wand’.

 • MidzomerWeesp 2021: activiteitenprogramma voor jeugd en jongeren in Weesp

  Weesp organiseert in de zomervakantie van 10 juli tot en met 22 augustus een uitgebreid en divers programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar: MidzomerWeesp. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Het wordt een zomer vol sport, muziek, creativiteit en meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Breakdancelessen, voetbaltoernooitjes, schilderworkshops en clinics Suppen op de Vecht!

 • Asbest centraal inleveren en textielcontainers in een nieuw jasje

  Veranderingen per 1 juli: inleveren asbest alleen nog in Hilversum en textielcontainers in nieuw jasje.

 • Locaties voor ondergrondse containers centrum

  Weespers die in het centrum wonen, kunnen reageren op het plan voor ondergrondse containers. In het centrum van Weesp komen ondergrondse afvalcontainers, net zoals dat in de hele Regio Gooi en Vechtstreek gebeurt. Hiermee verdwijnen de huisvuilzakken uit het straatbeeld. De gemeente heeft met de GAD een plan gemaakt voor de locaties van de containers.

 • Vergadering Ad Hoc Commissie De Weesperschool

  U bent van harte uitgenodigd voor de vergadering van de Ad Hoc Commissie De Weesperschool op dinsdag 29 juni om 20.00 uur.

 • Bijna alles kan op anderhalve meter

  Met een openingsplan opent het kabinet stap voor stap de samenleving. Bij elke stap verdwijnen er coronamaatregelen. Hoe snel het gaat hangt af van het aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen. Het is daarom juist nu belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

 • Toelatingsbeleid Basisonderwijs Weesp vernieuwd

  Vanaf 24 maart 2022 hoort Weesp officieel bij Amsterdam. De schoolbesturen van de zeven basisscholen in Weesp hebben daarom besloten om mee te gaan doen met het stedelijk toelatingsbeleid van Amsterdam. Voor de inwoners van Weesp betekent dit een belangrijke verbetering. Voor ouders wordt de kans op een plek bij een school in de buurt een stuk groter. Ouders kunnen ook goede en uitgebreide informatie over alle mogelijkheden verwachten.

 • WoningNet waarschuwt voor internetoplichters

  WoningNet, de organisatie die ook in Weesp actief is om mensen aan een passend huis te helpen, waarschuwt voor internetoplichters. Criminelen sturen nepberichten die afkomstig lijken van WoningNet. Zo proberen zij de ontvanger van het bericht te bestelen. Deze vorm van oplichting wordt Phishing (mail) en Smishing (sms) genoemd.

 • Maatjesproject en Muiderslot slaan de handen ineen tegen eenzaamheid

  Cultuur heeft een belangrijke taak in het verbinden van mensen en mensen verbinden is precies wat het Maatjesproject doet. Daarin vonden Rijksmuseum Muiderslot en het Maatjesproject elkaar dan ook. Jongeren van ons project Teens on a Mission en van onze netwerkpartners uit het sociale domein konden zaterdag 12 juni met hun maatje kosteloos naar het Muiderslot om mee te doen aan Reconnected@Muiderslot.

 • Wandel mee in Weesp

  Wandelen is goed voor de gezondheid. Je voelt je fitter, energieker en wandelend in een groep doe je sociale contacten op. In het kader hiervan organiseren Team Sportservice 't Gooi, Versa Welzijn, oefentherapeute Henny Ottenhoff, oud-fysiotherapeute Ruth van Kessel en fysiotherapeut Bart Haas in de gemeente Weesp een Wandelchallenge.

 • Groene Punt weer open

  Vanaf donderdag 17 juni is de Groene Punt weer geopend voor publiek. Sinds april vorig jaar was dit stukje Weesp gesloten vanwege de corona-uitbraak en de maatregelen die het virus met zich meebracht.

 • Bijeenkomst Kansenkaart Aetsveld

  Op woensdag 30 juni organiseert de gemeente Weesp een online informatiebijeenkomst voor bewoners over de kansenkaart van Aetsveld. Doet u ook mee? We horen graag u mening over de kaart.

 • Aanhoudende droogte: rook- en stookverbod!

  Door aanhoudende droogte is het gevaar dat een natuurbrand ontstaat momenteel groot. Voor de regio Gooi- en Vechtstreek geldt fase 2.
  Op advies van de brandweer Gooi en Vechtstreek wordt in de gemeente Weesp met ingang van vandaag een rook- en stookverbod afgekondigd.

 • Parkeeronderzoek in Weesp: aantallen auto’s en kentekens

  In opdracht van de gemeente Weesp is tussen 1 en 13 juni in heel Weesp een parkeertelling gedaan. Bij dit parkeeronderzoek is genoteerd hoeveel auto’s er per straat geparkeerd staan. Dit onderzoek wordt nog een keer herhaald in september 2021.

 • Weespers nieuwsgierig naar warmtetransitie

  De digitale informatiebijeenkomst over de warmtetransitie op 3 juni is druk bezocht. Op het hoogtepunt van de avond waren er 105 mensen ingelogd. Ook hebben 193 Weespers de bijbehorende enquête ingevuld. De digitale bijeenkomst bestond uit een plenair deel en uit verschillende deelsessies. Tijdens deze deelsessies konden Weespers hun vragen en zorgen over de toekomst van warmte in Weesp kwijt.

 • Weesp doet mee aan NK Stoepranden

  Weesp doet mee met het NK Stoepranden 2021. Woensdag 9 juni - op de Nationale Buitenspeeldag - opende wethouder Carin Ogier met een mooie worp de maand waarin alle basisscholen in Weesp gaan spelen voor een Weesper finaleticket. In die Weesper finale zijn weer tickets te verdienen voor het NK Stoepranden. De kick off vond gisteren plaats bij Weesper handbalvereniging We HaVe waar de eigen jeugd onderling de strijd aan ging voor de eerste finaletickets.

 • Wethouder Carin Ogier kijkt terug op eerste 2,5 maand

  Aan het woord is Carin Ogier, sinds 2,5 maand wethouder in Weesp. Ogier is geen vreemde voor de stad. Behalve dat ze hier al 10 jaar woont met haar gezin heeft ze al 5 jaar bestuurlijke ervaring. Als commissielid en daarna als raadslid voor GroenLinks hield ze zich vooral bezig met stadsontwikkeling en beheer en later ook met welzijn. Ogier is van beroep sociaal geograaf, studeerde af in Groningen en werkt bij de gemeente Almere aan het programma Almere 2.0, dat zich bezighoudt met de verdere doorgroei van de stad. Haar baan staat nu even ‘on hold’, het wethouderschap van Weesp eist fulltime aandacht.

 • Bijeenkomst collectieve inkoop zonnepanelen

  Plannen voor zonnepanelen? Dan is dit een goed moment om uw plannen in daden om te zetten. Als u nu meedoet, kunt u deze zomer al genieten van het rendement. Een lagere energierekening én u draagt bij aan een beter milieu. Wilt u meer weten, neem dan donderdag 24 juni deel aan de informatiebijeenkomst van Weesp Duurzaam.

 • Politiek Plein over participatie

  Op woensdag 16 juni om 20.00 uur organiseert de gemeenteraad een Politiek Plein over Weesp/Driemond – Participatie na de fusie met Amsterdam.

 • Weesp en Amsterdam officieel samen

  Weesp hoort met ingang van 24 maart 2022 officieel bij Amsterdam, en andersom. Weesp wordt een ‘stadsgebied’ van Amsterdam en krijgt een gekozen bestuurscommissie. De Eerste Kamer keurde het wetsvoorstel hierover goed op 8 juni.

 • Steentje eruit, plantje erin!

  Een actie voor een groener Weesp, in samenwerking met de Weesper tuincentra.

 • Herindeling Weesp en Amsterdam definitief

  De Eerste Kamer heeft op 8 juni 2021 het wetsvoorstel voor de herindeling van Weesp en Amsterdam aanvaard. Dit betekent dat Weesp vanaf 24 maart 2022 onderdeel wordt van de gemeente Amsterdam: twee steden, één gemeente. Weesp wordt een stadsgebied binnen Amsterdam en krijgt een gekozen bestuurscommissie.

 • Het EK voetbal komt naar Weesp

  Om goed warm te draaien voor het naderende EK toert er een bus door Amsterdam en Weesp waarbij allerlei voetbalactiviteiten georganiseerd worden voor kinderen. De tour maakt aanstaande maandag 7 juni een stop bij FC Weesp op sportpark Papelaan.

 • Gemeente Weesp sluit financieel jaar 2020 positief af

  De gemeente Weesp sluit het jaar 2020 financieel af met een voordeel van 5,4 miljoen euro. Dit voordeel bestaat voornamelijk uit incidentele meevallers zoals bouwleges. Daarnaast heeft de coronapandemie ervoor gezorgd dat minder gebruik kon worden gemaakt van regelingen in het sociale domein en ook waren er minder activiteiten in het fysieke domein dan voorzien in de begroting. Er dient echter rekening mee te worden gehouden dat de kosten voor de Jeugdzorg en Wmo in de afgelopen jaren hoger zijn geweest dan het budget dat de gemeente daarvoor van het Rijk heeft ontvangen.

 • Straattekening Slijkstraat helpt afstand houden

  In het midden van de Slijkstraat, op het deel tussen de Oudegracht en de Nieuwstraat, is straatkunst aangebracht. Het getekende water met waterlelies moet ertoe bijdragen dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden.

 • De Weesper alliantie: thermometer in de stad

  De coronacrisis heeft enorme impact op het ondernemen, leren, werken, verenigingsleven, vrijetijdsbesteding en sociale contacten in Weesp. Het college van Weesp wil samen met de stad werken aan het herstel van de stad en verbinding en samenwerking bevorderen.

 • Gemeente helpt bedrijven boete te voorkomen

  De gemeente Weesp helpt grote bedrijven in de gemeente met het voorkomen van een boete voor de overtreding van milieuregels. Bedrijven die meer dan 25.000 kWh elektriciteit of 50.000 kubieke meter gas gebruiken, worden begeleid in het verduurzamen van hun energie. Verduurzamen zij niet, dan lopen deze bedrijven de kans een boete te krijgen voor het overtreden van de aangescherpte milieuregels.

 • Oproep: doe mee aan onderzoek naar opvoeding en alcohol

  GGD Gooi en Vechtstreek is gestart met het ‘ouderonderzoek opvoeding en alcohol’. Tot 7 juni worden ouders van 12- tot 18-jarigen in Gooi en Vechtstreek gevraagd een korte vragenlijst in te vullen over opvoeding en alcohol.

 • Eerste Kamer vergadert morgen over herindeling Weesp Amsterdam

  De Eerste Kamer vergadert morgen, dinsdag 1 juni, over de voorgenomen fusie tussen Weesp en Amsterdam. De vergadering begint volgens planning om 13.45 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Aanvankelijk stond de behandeling van de fusie voor 15 juni gepland. Geïnteresseerden kunnen het debat volgen via www.eerstekamer.nl.

 • Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

  Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer  bezoekers. 

 • Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

  De vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief en het virus lijkt op zijn retour. Toch zijn er nog veel onzekerheden voor werkenden en bedrijven. Sommige ondernemers hebben fors moeten interen op hun reserves. Het kabinet is daarom van plan om het steunpakket voor banen en economie door te trekken in het derde kwartaal van 2021. Ook treft het kabinet extra maatregelen om bedrijven te helpen met hun gegroeide schuldenlast.

 • Webinar collectieve inkoopactie woningisolatie

  Isoleren in de zomer betekent er warm bij zitten in de winter. Vanuit die gedachte organiseert Weesp Duurzaam op dinsdag 8 juni een online informatiebijeenkomst over de collectieve inkoopacties. Wie meedoet aan een inkoopactie is goedkoper uit dan iemand die zelfstandig isolatiemateriaal inkoopt.

 • Depot klein chemisch afval tijdelijk dicht

  Van woensdag 26 mei tot en met donderdag 10 juni is het KCA-depot op het scheidingsstation in Weesp gesloten. Het is in die periode niet mogelijk om klein chemisch afval (KCA) in te leveren in Weesp. Het scheidingsstation blijft wel geopend voor het inleveren van ander afval en grondstoffen.

 • Coronavaccinatie: wanneer bent u aan de beurt en hoe kunt u een afspraak maken?

  De GGD Gooi en Vechtstreek vaccineert op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op basis van de beschikbare vaccins wordt het tempo de komende weken flink opgeschroefd. Met behulp van een handige tool op de website van de Rijksoverheid ziet u wanneer u een uitnodiging voor een vaccinatie kunt verwachten. Zodra u aan de beurt bent, kunt u een afspraak maken voor uw coronavaccinatie. Dit kan online en telefonisch.

 • De eerste ruilwinkel in Weesp geopend

  Op maandag 17 mei is de eerste ruilwinkel in Weesp geopend! Een mooi buurtbewoners initiatief dat wordt ondersteunt door Versa Welzijn.

 • Informatieavond Weesp aardgasvrij

  Weesp gaat - net als de rest van Nederland - in de komende decennia van het aardgas af. Aardgas is een fossiele brandstof en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Ook komt er een einde aan de gaswinning in Groningen. Om te informeren hoe Weespers ook in de toekomst er ‘warmpjes bij kunnen zitten’ organiseert de gemeente Weesp donderdagavond 3 juni een bijeenkomst over een aardgasvrij Weesp.

 • Nieuwe inkoopactie zonnepanelen

  Weesp Duurzaam is met een nieuwe collectieve inkoopactie gestart voor verduurzamingsmaatregelen.

 • Inning bruggelden Weesp voor 2021 gestopt

  Betalen voor het openen van de bruggen met het klompje hoeft niet meer dit jaar. B&W heeft de inning van het bruggeld voor 2021 stopgezet. Er was sprake van een misverstand. De brugwachters kregen de instructie geen geld meer te innen, terwijl het bruggeld nog niet was afgeschaft.

 • Molen de Vriendschap in het Genootschap van fluisterende molens opgenomen

  Molen de Vriendschap is toegetreden tot het ‘geheime’ Genootschap van fluisterende molens. Daarom was de molen afgelopen dagen rood verlicht. Door wethouder Carin Ogier is een speciale oorkonde uitgereikt aan molenaars Suzanne Brakenhoff en Wouter Pfeiffer. Hiermee behoort de Weesper molen heel het jaar 2021 bij het Genootschap van fluisterende molens

 • Tweede stap openingsplan wordt definitief gezet

  Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet. Het kabinet besloot vandaag niet op de pauzeknop te drukken. 

 • Uitbreiding fietsparkeergelegenheid noordkant NS station Weesp

  Aan de noordkant van het NS station in Weesp is de parkeergelegenheid voor snorscooters en fietsen beperkt. Met het oog op de verwachte stijging van treinreizigers, die van deze parkeergelegenheid gebruikmaken, is een uitbreiding van de aanwezige parkeerruimte voor langzaam verkeer zeer gewenst. De gemeente gaat het terrein daarom geschikt maken voor plaatsing van (meer) fietsenrekken. De werkzaamheden starten op dinsdag 25 mei en duren ca. 4 weken.

 • Herverdeling portefeuilles college

  De portefeuilles van het college van B&W zijn herverdeeld door het vertrek van wethouder De Lange die burgemeester wordt van de gemeente Landsmeer. Er komt voor hem geen vervanger in het college. Daarom is besloten zijn portefeuilles te verdelen onder de andere leden van het college. In onderstaande tabel ziet u de nieuwe portefeuilleverdeling binnen het college vanaf 18 mei.

 • Afvalinzameling rond Hemelvaartsdag en Pinksteren

  Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 24 mei (tweede pinksterdag) zamelt de GAD geen afval en grondstoffen in. Ook zijn de scheidingsstations die dagen gesloten.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • Reizen naar veilige landen vanaf 15 mei weer mogelijk, maar is en blijft een risico

  Het kabinet heeft besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zijn. Vakantiereizen naar deze landen worden vanaf die datum niet meer afgeraden. Veilige landen krijgen in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurcode groen of geel. Landen die een COVID-hoogrisicogebied zijn, behouden een negatief reisadvies en dus kleurcode oranje. Alle niet-noodzakelijke reizen naar deze landen blijven afgeraden.

 • Gemeente coulant met parkeerbonnen in april: maximaal 1 per kenteken

  Het college van B en W van Weesp heeft besloten om coulant om te gaan met de 1e serie parkeerbonnen  (naheffingsaanslagen parkeerbelasting)  die in april 2021 zijn uitgedeeld. Iedereen die één of meer parkeerbonnen heeft ontvangen, hoeft per kenteken maar één parkeerbon te betalen. De overige naheffingsaanslagen worden vernietigd.

 • Plaatsen van ondergrondse afvalcontainers in het centrum

  In het centrum van Weesp komen ondergrondse afvalcontainers, net zoals dat in de hele Regio Gooi en Vechtstreek gebeurt. De keuze voor ondergrondse containers is al eerder in regioverband gemaakt en hiermee verdwijnen de huisvuilzakken uit het straatbeeld. De gemeente en de GAD gaan nu eerst onderzoeken welke locaties het meest geschikt zijn om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen.

 • Filmopnamen in Weesp

  Weesp is populair bij film- en reclamemakers. Zeer regelmatig wordt onze stad uitgekozen als decor voor makers van televisieseries en commercials. Dat snappen we best, en daar zijn we zelfs een beetje trots op. Maar de opnamen gaan soms ook samen met overlast voor bewoners en daar zijn wij natuurlijk niet blij mee!

 • Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

  Wat als de rekeningen zich opstapelen, als enveloppen ongeopend blijven? Als de huur niet betaald is? Dan kunt u terecht bij Versa Welzijn. Zij bieden sinds 1 april gratis hulp bij geldproblemen. Schuldhulpverlener Olaf Sierhuis zit er klaar voor.

 • Doe mee aan de Cultuurprijs Weesp!

  Op donderdag 25 november 2021 reikt de gemeente de Cultuurprijs Weesp uit. De prijs is een bedrag van € 1.500,-. Voor deze prijs komen personen, verenigingen en organisaties in aanmerking die gedurende meerdere jaren een bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp.

 • Werkzaamheden Geinbrug en afsluiting Gein-Noord en Gein-Zuid van 3 t/m 14 mei

  VolkerInfra PNH Gooi en Vechtstreek gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland, werkzaamheden uitvoeren op de Geinbrug. Uit de praktijk blijkt dat het in 2017 aangebrachte ’LARGAS’-voorrangsplein voor een goede doorstroming van het verkeer zorgt, maar dat met een aantal aanpassingen de verkeersveiligheid, van met name fietsers, voetgangers en ruiters, nog kan verbeteren.

 • Herdenken 2021

  Vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus wordt de Dodenherdenking net als vorig jaar anders ingevuld. Het alternatieve programma is te zien op de site van de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp

  De toespraak van burgemeester B.J. van Bochove ziet u op 4 mei vanaf 18.45 uur hier.

 • Weesp toegankelijk voor iedereen

  Zomaar een lentedag in april. Je wandelt door de stad. De zon schijnt, de vogels fluiten. Niets aan de hand. Voor slechtzienden heeft Weesp geleidepaden met geribbelde stoepstenen, dus ook als je niet ziet kun je ongehinderd je weg vinden. Zou je denken.

 • Weesper MOP voor al uw hulpvragen

  Als inwoner heeft u misschien wel eens hulp nodig. De medewerkers van de Weesper MOP helpen u dan graag op weg. Vanaf nu kunt u daar terecht voor al uw hulpvragen. Bij de Weesper MOP werken deskundige medewerkers van welzijns- en zorgorganisaties samen.

 • Lintjesregen in Weesp: Vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

  Vanmorgen heeft waarnemend burgemeester Van Bochove in de Burgerzaal van het stadhuis van Weesp vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

 • Koningsdag vieren we in kleine kring

  Koningsdag vieren we ook dit jaar anders dan anders. Toch mag u dat oranje T-shirt of die gekke muts best tevoorschijn halen. Ook de vlag kan uit, het is en blijft een feestdag. Koningsdag viert u gezellig in uw eigen omgeving, met uw eigen huishouden en met maximaal 1 bezoeker. Gelukkig is er op internet het nodige te beleven.

 • Nieuwe Wethouder Weesp op bezoek bij Taalmaatjesproject

  Vrijdagmiddag 16 april is de nieuwe Wethouder Werk & Inkomen, Carin Ogier, op bezoek geweest bij een van de nieuwste projecten van Versa Welzijn, het taalmaatjesproject. Zij was heel nieuwsgierig naar het project en vindt het heel belangrijk dat in Weesp mensen ondersteund worden bij het leren van de Nederlandse taal. Dat kan niet alleen via taallessen, maar ook door contact met een Nederlandssprekend taalmaatje te hebben waarmee je Nederlands kunt oefenen. De wethouder werd ontvangen door Annabel Sol, coördinator en Marie-José Booij, taaladviseur.

 • Weesp werkt aan een bodemkwaliteitskaart!

  Veel gemeenten in Nederland hebben al een bodemkwaliteitskaart. Voor Weesp geldt dat niet, maar daar komt binnenkort verandering in! De fusie met gemeente Amsterdam vormt een handig moment om voor Weesp een bodemkwaliteitskaart op te stellen. Zo kunnen we er gelijk voor zorgen dat de kaarten goed op elkaar aansluiten. In Amsterdam wordt de bodemkwaliteitskaart veel gebruikt voor kleine werken in de bodem zoals het plaatsen van fietsnietjes of lantaarnpalen. De verwachting is dat dit in Weesp ook het geval zal zijn. Zo kunnen we veel onderzoekskosten besparen en toch veilig in de grond werken.  

 • De energiecoach geeft bewoners advies op maat

  Weesp Duurzaam zoekt nieuwe energiecoaches. Energiecoaches zijn vrijwilligers die op huisbezoek gaan om tips te geven waarmee al gauw enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar kan worden bespaard. Het aanmelden voor de nieuwe opleiding voor energiecoaches kan tot en met 2 mei. De opleiding start eind mei.

 • Regionale Energie Strategie klaar voor besluitvorming

  De gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek nemen nog vóór de zomer een besluit over de Regionale Energie Strategie (RES 1.0). In de RES staat beschreven hoe de regio 230 gigawatt per uur aan duurzame energie wil opwekken.

 • Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

  Vanaf 1 april 2021 opent Versa Welzijn, in samenwerking met de gemeente, haar deuren voor mensen met schulden. Een schuldhulpverlener kijkt samen met u naar de financiële situatie en kijkt welke mogelijkheden er zijn.

 • Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Weesp

  Vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus worden Dodenherdenking en Bevrijdingsdag net als vorig jaar anders ingevuld.

 • Weesper sportweken – speciaal programma voor de jeugd (3 tot en met 21 jaar)

  Altijd al een keer willen handballen, kickboksen, voetballen, turnen, volleyballen, korfballen, judoën of yoga willen proberen?

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Wethouder de Lange krijgt eerste exemplaar catalogus Grensverlegger Van Houten overhandigd

  Museum Weesp heeft het eerste exemplaar van de catalogus Grensverlegger Van Houten aan wethouder Léon de Lange overhandigd.
  Het museum wil hiermee de wethouder bedanken voor zijn werk voor de cultuur in Weesp en voor zijn inzet voor Museum Weesp in het bijzonder. Het is geen gemakkelijke taak om in het fusieproces met Amsterdam er voor te zorgen dat de collectie van Weesp, het stadhuis van Weesp en het museum van Weesp behouden blijven voor Weesp.

 • Oproep aan ondernemers in Gooi en Vechtstreek!

  Wat is de impact van de coronacrisis op het bedrijfsleven in Gooi en Vechtstreek? Welke ondersteuning heeft u nodig voor uw onderneming? Laat het ons weten en doe mee aan de online ondernemerspeiling. De informatie uit de peiling wordt gebruikt om passende maatregelen te treffen.

 • Weesp zet de bloemetjes buiten

  Langs de grachten in het centrum van Weesp fleurt het de komende weken flink op. Afgelopen woensdag 14 april, gingen hier de eerste zaadjes de grond in van een wild bloemenmengsel. Bewoonster Laura de Leão da Terra Pinheiro kwam eind vorig jaar met het plan de grasveldjes langs de grachten om te toveren tot kleine paradijsjes. Met dit idee won Laura de eerste prijs van de wedstrijd Weesp Begroot en kwam er budget vrij voor het inzaaien.

 • Aanpak overlast vrachtverkeer binnenstad

  Op maandag 15 februari vond een online informatiebijenkomst plaats over de aanpak van overlast door (zwaar) vrachtverkeer in het centrum van Weesp. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners en ondernemers in gesprek gegaan over de ervaren overlast door bewoners en wat hier mogelijke oplossingen voor kunnen zijn.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

 • Wat moet ik weten over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin?

  Mensen geboren in 1960 of eerder kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen geboren in 1961 of later krijgen een ander vaccin. Het kabinet volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad. Die stelt dat dit veilig kan omdat risico’s op gezondheidsschade door corona bij 60-plussers veel groter is dan het risico op de gemelde zeer zeldzame bijwerkingen van ernstige trombose met een laag aantal bloedplaatjes. Ook worden de bijwerkingen tot op heden vooral gezien bij mensen geboren in 1961 of later.

 • Kinderen maken knutsels voor kwetsbare inwoners

  In de week van Pasen heeft de werkgroep Kom erbij samen met een aantal vrijwilligers paasknutsels uitgedeeld aan kwetsbare inwoners. De paasknutsels zijn gemaakt door kinderen uit heel Weesp, waaronder kinderen van Peuterspeelzaal Jacinta St. Josephschool en kinderen uit de wijk Leeuwenveld. Tijdens het uitdelen werd de tijd genomen om een praatje met de mensen te maken. Dit werd zeer gewaardeerd.

 • Meer ruimte in Slijkstraat door parkeerverbod voor fietsen

  Het fietsparkeren is verboden in de Slijkstraat. Om (verdere) verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het belangrijk dat we voldoende afstand van elkaar houden. De doorloop in de Slijkstraat is smal. Met de lente in aantocht en mogelijke toename van drukte in de straat wordt het daarom tijdelijk verboden om fietsen in de Slijkstaat te parkeren. Zo zorgen we ervoor dat het mogelijk blijft om de 1,5 meter-maatregel na te leven.

 • Een hart onder de riem steken in coronatijd

  Na een jaar van afstand houden, de opgelegde coronabeperkingen en de avondklok vindt Rob Steur, ruim 57 jaar inwoner van Weesp, het tijd worden om Weespers die het extra zwaar hebben gehad een Hart onder de Riem te steken. In dit geval met fysieke hartjes. Hij wil voorkomen dat bij mensen de moed en het hart in de schoenen zinkt.

 • Een ‘Hoe gaat het met u?’ gesprek in coronatijd

  Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Het is belangrijk daarbij aandacht voor elkaar te hebben. Het college van de gemeente Weesp wil graag in gesprek met inwoners over hoe zij deze periode (zijn) door(ge)komen en horen wat er bij hen leeft.

 • Informatieavond windmolens Amsterdam

  De gemeente Amsterdam organiseert online informatieavonden over de gebieden waar de gemeente op zoek gaat naar goede locaties voor het opwekken van zon- en windenergie. Op deze avonden gaat de gemeente in gesprek met inwoners die in de buurt van zo’n gebied wonen. Deze zoekgebieden komen voort uit Regionale Energie Strategie (RES) van Amsterdam. De RES 1.0 wordt in mei vastgesteld in de Amsterdamse gemeenteraad.

 • Opknapbeurt trapveldje Lobbrich Boudgerslaan

  Het trapveldje aan de Lobbrich Boudgerslaan krijgt een opknapbeurt. Het huidige natuurgrastrapveldje vervangen we door een kunstgrasveldje. Hierdoor kan het veldje het hele jaar door worden gebruikt. Ook komt er een hek om het veld.

 • Met voordeel uw huis isoleren? Weesp Duurzaam helpt!

  Platform Weesp Duurzaam is een collectieve inkoopactie gestart voor verduurzamingsmaatregelen. Daarmee kunnen Weespers op een voordelige manier onder andere hun woning laten isoleren. Over isolatie bestaan vragen en misverstanden.

 • Pilots testen voor toegang tot evenementen

  In april 2021 starten in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers van evenementen en attracties laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Zo kunnen coronatests helpen om de samenleving  en de economie weer te openen.

 • Finale Dragons Den Youth Weesp

  Jongeren uit Weesp hebben de afgelopen periode ideeën kunnen sturen naar de gemeente die de buurt een stukje leuker, mooier of ‘chiller’ maken. Op woensdag 24 maart vond de ‘finale’ van de Dragons Den Youth Weesp plaats. Nog één keer konden jongeren hun idee pitchen voor een jury.

 • Solidair de crisis door

  Sinds zaterdag hangt hartje Weesp vol vlaggen. “Om elkaar te steunen”, meldt Jonathan Sas. “Als ondernemers laten zien dat ze elkaar helpen, geeft dat het publiek een duidelijk signaal. Wij hopen dat Weespers op hun beurt de lokale economie ondersteunen. Die steun is er al, maar dit is een mooie manier om dat te onderstrepen.”

 • Weespers begaan met ruimtelijke toekomst stad

  De Omgevingsvisie Weesp 2050 leeft in Weesp. Ruim 100 mensen hebben in de afgelopen weken gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen op de Ontwerp Omgevingsvisie.

 • Stadskantoor vrijdag en maandag gesloten

  Op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) en maandag 5 april (tweede paasdag) zijn alle gemeentelijke afdelingen, en dus ook het Stadskantoor, gesloten.

 • Afvalinzameling rond Pasen

  Op tweede paasdag, maandag 5 april, wordt er geen huishoudelijk afval opgehaald. In plaats daarvan vindt de inzameling door de GAD de volgende dag, dinsdag 6 april, plaats. Op Goede Vrijdag, 2 april, wordt het huishoudelijk afval opgehaald zoals u gewend bent.

 • Hart onder de riem voor Weespers

  Na een jaar coronacrisis hebben we nog steeds te maken met maatregelen die inwoners en ondernemers hard treffen. Samen hebben wij allemaal een enorm hart voor Weesp en willen wij dit graag laten zien. Dit geldt voor mensen in de zorg die keihard werken, de zwaar  getroffen ondernemers in de horeca, de cultuursector die is stilgevallen en ondernemers in detailhandel die maar beperkt klanten kunnen ontvangen. De steun van Weesp en haar inwoners hebben we nog hard nodig en dat willen we laten zien.

 • Leer bij over de levende tuin!

  Wilt u meer vogels, vlinders, amfibieën of egels in uw tuin? En wilt uw tips en inspiratie om uw tuin aantrekkelijker te maken? Meld u dan aan voor de gratis workshop Kennismaken met een levende tuin.

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.

 • Weesp heeft per 1 april 2021 een coördinatieverordening

  In december van 2020 heeft de gemeenteraad van Weesp besloten dat per 1 april 2021 de coördinatieverordening Weesp in werking treedt. Hieronder leggen we uit wat dat is en wat het betekent en wat de voordelen/veranderingen zijn.

 • Gemeente in gesprek met jongeren!

  Op dinsdag 9 maart zijn Burgemeester Bas Jan van Bochove en Wethouder Astrid Heijstee in gesprek gegaan met jongeren. Met een uiteenlopende groep van 15 jongeren tussen de 14 en 23 jaar is er gesproken over welke invloed corona heeft op hun leven. De wereld van jongeren staat flink op zijn kop.

 • Uitslag verkiezingen

  De VVD is de grootste partij in Weesp, gevolgd door D66. De partij van Mark Rutte kreeg 23,3 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen in 2017 was de VVD ook het grootst in Weesp.

 • Groene Punt gesloten voor publiek

  De Groene Punt in Weesp blijft vanaf dinsdag 16 maart tot 16 juni gesloten voor publiek op last van de burgemeester.

 • Jeugd Sportmaand biedt jongeren perspectief in coronatijd

  Jongeren zijn vanwege corona minder gaan bewegen; 4 op de 5 jongeren beweegt te weinig. De helft van de jongeren geeft aan zich gespannen of zelfs gestrest te voelen. Steeds meer jongeren melden zich met mentale klachten. Wat ze in hun vrije tijd het meest missen, kan een deel van de oplossing zijn. Daarom maken we in Weesp juist nu meer gebruik van de kracht van sport en bewegen via de Jeugd Sportmaand.

 • Gft-bak lust geen bakjes en zakjes

  Steeds vaker treft de GAD vervuiling aan in het aangeboden groente-, fruit-, tuin- en etensafval (gft). Zoals plastic zakjes en bakjes en piepschuim. Daardoor kan van dit gft geen compost of biogas gemaakt worden. In plaats daarvan wordt vervuild gft verbrand en dat is duurder en minder duurzaam. De GAD vraagt u dan ook om verpakkingen van groente en fruit niet in de gft-container te doen.

 • Welke afspraken gelden over de avondklok tijdens de Tweede Kamerverkiezing?

  Om er voor te zorgen dat de verkiezing door kan gaan en niet wordt gehinderd door de avondklok, gelden voor personen die betrokken zijn bij de Tweede Kamerverkiezing de volgende afspraken:

 • Laat vóór 25 maart uw mening horen over de Omgevingsvisie

  Op 10 februari heeft het college van B&W van Weesp de ontwerp-Omgevingsvisie vrijgegeven voor zienswijzen. In deze visie legt de gemeente de ruimtelijke ontwikkeling van Weesp tot aan 2050 vast. Dat betekent dat het document de komende drie decennia richtinggevend is voor hoe Weesp er uit gaat zien.

 • Veranderingen sport- en cultuurvergoedingen voor kinderen

  Vanaf 1 januari dit jaar kunt u aanvragen voor sport- en cultuurvergoedingen voor uw kind(eren) van 2 tot en met 17 jaar indienen bij het Jeugdfonds Sport Amsterdam en het Jongerencultuurfonds Amsterdam. Weespers met een klein inkomen kunnen hier gebruik van maken.

 • Gemeente helpt bedrijven met verduurzaming

  De gemeente Weesp helpt grote bedrijven op de bedrijventerreinen Noord en Rijnkade met het realiseren van hun verduurzamingsopgave. Onder de naam Stimulerend Toezicht starten we in samenwerking met de omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek (OFGV) een project waarbij bedrijven, die meer dan 25.000 kWh elektriciteit of 50.000 kubieke meter gas gebruiken, worden begeleid in het verduurzamen van hun energie.

 • Wethouder feliciteert scholen met eerste leerlingen op Brede School

  Wethouder Astrid Heijstee feliciteerde vandaag de leerlingen van de basisscholen De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk op hun eerste dag op de nieuwe locatie. Zij wenst de kinderen en directeuren van de scholen geluk met de opening en hoopt dat zij met veel plezier zullen verblijven in hun nieuwe schoolgebouw.  Voor de kinderen en medewerkers heeft de gemeente een gezonde traktatie.

 • College gaat in gesprek met jongeren

  Corona haalt de wereld flink overhoop. Alles gaat plotseling anders. Je bent vaker thuis. Ook wanneer je school hebt. Je ziet je vrienden minder. Er op uit gaan zit er al een tijdje niet meer in. Misschien was het in het begin nog wel leuk, maar begin je er nu toch wel echt schoon genoeg van te krijgen. Of heb jij juist allemaal nieuwe dingen ontdekt de afgelopen tijd?

 • Léon de Lange voorgedragen als nieuwe burgemeester Landsmeer

  In de raadsvergadering van dinsdag 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Landsmeer besloten Léon de Lange voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Landsmeer. Hij is momenteel wethouder in de gemeente Weesp.

 • Stemmen per brief voor 70 jaar en ouder

  Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezingen ook per brief stemmen. U ontvangt eerst een envelop met uw stempluspas en een gezondheidscheck. Met deze stempas kunt u stemmen in het stemlokaal, iemand machtigen om uw stem uit te brengen, of per brief stemmen.

 • Inspraak wijziging Huisvestingsverordening

  Een huisvestingsverordening heeft een geldigheidsduur van 4 jaar. De huidige regionaal afgestemde Huisvestingsverordening 2019 is ingegaan op 1 juli 2019 en gaat alleen over woonruimteverdeling. Het voorstel is om de verordening uit te breiden.

 • Uitkomsten onderzoek: Winkelleegstand Weesp ligt onder landelijk gemiddelde

  De winkelleegstand in Weesp ligt met 5,4 % van het aantal winkels onder het landelijk gemiddelde (8,5%). Ook in de afgelopen jaren was dit het geval. Dat blijkt uit onderzoek.

 • Avontuurlijk buitenspelen bij Don Bosco

  Speeltuin Don Bosco breidt uit met een avontuurlijk buitenspeelpark voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Deze vurige wens van veel ouders en kinderen gaat nog dit jaar in vervulling. Ruim 1600 bewoners stemden tijdens Weesp Begroot op het plan van Don Bosco en de broertjes Nyck (10) en Teun (8).

 • Centrum fleurt op met wilde bloemen

  Het plan voor Weesp Begroot om wilde bloemen in te zaaien langs de grachten kreeg de meeste stemmen van de bewoners van Weesp, 1932. Het plan kreeg 5000 euro en wordt dit jaar uitgevoerd. Laura de Leão da Terra Pinheiro bedacht het plan en vertelt over de wilde bloemenveldjes die het centrum van Weesp gaan opfleuren.

 • Momenteel niet mogelijk om zelf afspraak in te plannen

  Het is op dit moment niet mogelijk om zelf een afspraak in te plannen in verband met corona. Alleen noodzakelijke producten kunnen worden aangevraagd.
 • Brede School Weespersluis opgeleverd

  De bouw van de Brede School in Weespersluis is afgerond. Het gebouw, waarin twee basisscholen, een sporthal, buitenschoolse opvang en een buurtkamer zijn ondergebracht, is maandag 8 februari opgeleverd. De school is gebouwd in opdracht van de gemeente Weesp met steun van de provincie Noord Holland en het Rijk.

  De Brede School is ontworpen door KOW Architecten in ‘fin-de-siècle’ stijl. Deze stijl sluit aan bij de rest van de wijk Weespersluis. In het gebouw komen de basisscholen De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk. Voor- en vroegschoolse educatie en de buitenschoolse opvang wordt verzorgd door KMN Kind & Co.

 • Aangepaste inzameling van afval en grondstoffen tijdens winterweer

  Ook dinsdag 9 februari wordt alleen  de groene container voor gft niet geleegd. Dit wordt later niet ingehaald. Bij deze  weersomstandigheden probeert de GAD met de vrijgekomen wagens de inzameling van huishoudelijk afval zoveel als mogelijk door te laten gaan.  Dit betekent dat de andere grondstoffen zoals pmd (plastic, blik en drinkpakken), papier en karton en restafval wel worden ingezameld volgens de inzamelkalender. De scheidingsstations zijn ook geopend..

 • Gemeentelijke belastingaanslag

  Eind februari valt de brief met de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslagen weer op de mat. Dit gaat over de afvalstoffenheffing, het rioolrecht en de onroerendezaakbelasting.

 • Ontwerp omgevingsvisie Weesp 2050 ter inzage

  De ontwerp omgevingsvisie Weesp 2050 ligt van 11 februari tot en met 24 maart 2021 ter inzage. Het is misschien wel het belangrijkste document voor Weesp en gaat over de toekomst en alles wat het leven en werken zo fijn maakt in Weesp.

 • Sluishoofden Noordersluis aangepakt

  De sluishoofden bij de Noordersluis, die de Herengracht met de Vecht verbindt, moeten worden aangepakt. Onder de sluishoofden sijpelt grond weg waardoor er achter de kademuur ondergrondse gaten ontstaan. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

 • Test- en vaccinatielocaties GGD Gooi en Vechtstreek weer open

  Maandag 8 februari zijn al test- en vaccinatielocaties van de GGD in de Gooi en Vechtstreek weer open.

 • Vaarverbod voor beter schaatsijs

  In overleg met Waternet en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn vandaag maatregelen genomen om de kansen op schaatspret in Weesp flink te vergroten. Vanaf vandaag geldt er een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp.
 • Uitnodiging online informatiebijeenkomst aanpak (zwaar) vrachtverkeer binnenstad Weesp

  Op maandag 15 februari organiseert de gemeente Weesp een online informatiebijeenkomst voor ondernemers en bewoners over de aanpak van overlast door (zwaar) vrachtverkeer in het centrum van Weesp. De reden voor de bijeenkomst zijn klachten van binnenstadbewoners over o.a. trillingen en lawaai van draaiende motoren en het ontstaan van onveilige verkeerssituaties  door vrachtverkeer in het centrum.

 • Ontwerpen nieuwe speelplekken online

  De gemeente verbetert zes speelplekken in Weesp. Bij de Sportparklaan, de Meidoornlaan, het Staalmeesterspad, Achter het Vosje, de Achtergracht en bij de J.A. Fijnvandraatlaan worden de faciliteiten aangepakt.

 • Ophalen papier en karton nu ook overdag

  De GAD zet de komende tijd extra mensen en voertuigen in om papier en karton op te halen. Dat gebeurt op de inzameldagen overdag, en dat is eerder dan de meeste mensen gewend zijn.

 • Noodbevel en veiligheidsrisicogebied voor Hogewey en binnenstad Weesp van kracht

  In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft waarnemend burgemeester Van Bochove van de gemeente Weesp een noodbevel en een veiligheidsrisicogebied afgekondigd. Het noodbevel, gebaseerd op artikel 175 Gemeentewet, wordt alleen in uitzonderlijke situaties ingezet en bepaalt dat de burgemeester bevoegd is alle bevelen te geven die hij nodig acht ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar.  

  De wijk Hogewey (winkelcentrum), het centrum en het stationsplein van Weesp is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Deze aanwijzing en het noodbevel zijn van kracht vanaf 27 januari 2021 14.00 uur tot 28 januari 2021 tot 02.00 uur.

 • Ter inzage: betaald parkeren in Weesp

  Vanaf 20 januari ligt een aantal documenten over parkeren ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor in Weesp. Het gaat om de Parkeerverordening Weesp en de Verordening Parkeerbelastingen Weesp, beide vastgesteld op 17 september 2020.

 • Verstrijken algemene graven in 2020

  In 2020 zijn op begraafplaats Carspelhof de gebruiks- en onderhoudstermijnen van enkele algemene graven verstreken. Het betreft de graven met de volgende grafnummers.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

 • Online afspraken inplannen weer mogelijk

  De werkzaamheden zijn succesvol afgerond dus er kunnen weer afspraken online ingepland worden. 

 • Kerstbomeninzameling

  Op de vrijdagen van 8 en 15 januari haalt de GAD de kerstbomen op in Weesp.

 • Weesp Eco Energie zoekt energiecoaches

  Veel mensen zijn met het isoleren van hun huis bezig of hebben andere vragen over verduurzaming van hun woning. Weesp Eco Energie is de energiecoöperatie van Weesp en richt zich op het gratis ondersteunen van bewoners om hierbij de juiste keuzes te maken. Welke maatregelen zijn verstandig om te nemen en wat is de juiste volgorde? Hiertoe leiden we mensen op tot vrijwillige energiecoach.

 • Online parkeervergunning aanvragen vanaf 12 januari

  In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf 12 januari online een parkeervergunning aanvragen.

 • Nieuwjaarswens van burgemeester Van Bochove

  Burgemeester Bas Jan van Bochove blikt terug op het afgelopen bijzondere jaar en wenst in zijn videoboodschap alle Weespers namens het college van burgemeester en wethouders, gemeenteraad en medewerkers een gezond en voorspoedig 2021!

 • Beste Weespers: bedankt voor jullie stem in 2020!

  In 2020 werd regelmatig om uw mening gevraagd over diverse onderwerpen.  Wethouder participatie Léon de Lange wil daarom namens het college alle mensen heel hartelijk bedanken voor de moeite die zij hebben genomen hun stem te laten horen. Ik hoop dat we ook in 2021 weer op u mogen rekenen!

 • 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd in Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

  Op maandag 28 en dinsdag 29 december kon anoniem vuurwerk worden ingeleverd bij een van de 4 scheidingsstations binnen de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inleverde, kreeg geen boete. In totaal is er 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd (waaronder o.a. cobra’s, strijkers en lawinepijlen) bij de GAD-locaties in Huizen, Weesp, Bussum en Hilversum. Hiervan was een flink aandeel, namelijk 14 kilo, in Weesp ingeleverd.

 • Oudejaarsvuurwerkverbod en verbod carbidschieten

  Oud en nieuw wordt dit jaar net even anders. We vieren het thuis en met een klein groepje. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij. Dit jaar is er een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk in het hele land. In Weesp is het carbidschieten ook verboden.

  Door het afsteken van vuurwerk belanden jaarlijks veel mensen in het ziekenhuis. Doordat de ziekenhuizen door het coronavirus dit jaar al overbelast zijn en geen extra zorg kunnen bieden aan vuurwerkslachtoffers, is besloten om dit jaar geen vuurwerk in Nederland toe te staan.

 • Groots online thuisfestival als afscheid van 2020: GOODBYE 2020

  Donderdag 31 december om 17.00 uur start het online thuisfestival GOODBYE 2020. Gedurende 12 uur wordt via het platform goodbye2020.nl afscheid genomen van 2020. Het online festival duurt van 17.00 tot 05.00 uur en is gratis vanuit de huiskamer te bezoeken. GOODBYE 2020 is de mogelijkheid om veilig en verantwoord oud & nieuw te vieren, met een groot aantal bekende festivals en artiesten. In totaal wordt via 50 streams bijna 15000 minuten, oftewel 250 uur, muziek en entertainment aangeboden.

 • Identiteitskaart krijgt in 2021 een inlogfunctie voor DigiD

  Vanaf maandag 4 januari 2021 krijgen nieuwe identiteitskaarten een inlogfunctie voor DigiD. De inlogcode is ingesteld om de privacy van personen extra te beveiligen.

  De systemen van burgerzaken worden op 30 en 31 december hiervoor aangepast. U kunt daarom op 30 december vanaf 16.00 uur en op 31 december geen reisdocument aanvragen.

 • Weesp heeft opbouwwerker Energietransitie

  Weesp staat, net als alle andere gemeenten in Nederland, voor de taak om te transformeren naar een energieneutrale gemeente. Om Weespers te helpen bij het vormgeven van hun eigen transitie is er een opbouwwerker aangesteld.

 • Oudejaarsvuurwerkverbod en verbod carbidschieten

  De jaarwisseling wordt dit jaar net even anders. We vieren het thuis en met een klein groepje. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij. Dit jaar is er een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk in het hele land. In Weesp is het carbidschieten ook verboden.

 • Afvalinzameling rond feestdagen

  De feestdagen komen eraan en dat betekent een aantal wijzigingen in het ophalen van huishoudelijk afval en de openingstijden van de scheidingsstations van de GAD.

 • Aangepaste openingstijden dienstverlening

  Door de coronacrisis zijn de openingstijden van 17 december tot en met 19 januari aangepast. Het Stadskantoor is nu van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot en met 12.00 uur.

 • Gezocht: stembureauleden verkiezingen maart 2021

  Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van de gemeente.

 • Bezwaarschriften in Weesp voortaan ambtelijk behandeld

  Met ingang van 1 december worden de beslissingen op bezwaar voorbereid door een ambtelijke bezwaarschriftencommissie. Voorheen gebeurde dit door een externe commissie.

 • Kennisgeving besluit aanwijzing als rijksmonument

  De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (hierna RCE) maakt namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat zij heeft besloten de volgende zaken aan te wijzen als rijksmonument:

 • Online cultuurreis voor Weespers

  Op zondag 27 december kunnen Weespers een online cultuurreis vanuit hun huis maken. Een hele middag vanaf 15.00 uur cultuur snuiven. Met filmpjes van kunstenaars, artiesten en diverse culturele instellingen uit Weesp. Met allemaal verrassende ontmoetingen.

 • Tweede Kamerverkiezingen 2021

  Op woensdag 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Door het coronavirus zijn aanpassingen nodig.

 • Ted Blok vrijwilliger van het jaar 2020

  Op de Nationale dag van de Vrijwilliger, maandag 7 december 2020, is Ted Blok (74) door wethouder Astrid Heijstee uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2020. Van de 43 inzendingen heeft de jury Ted Blok als winnaar uitgeroepen.

 • Nieuwe opleidingsronde energiecoaches

  Wie andere Weespers wil helpen bij het verminderen van hun energiegebruik kan eind januari beginnen met een opleiding tot energiecoach via platform Weesp Duurzaam.

 • Hulp voor gedupeerden van toeslag Kinderopvang

  Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en u weet niet waarom? Denkt u dat u onterecht kinderopvangtoeslag hebt moeten terugbetalen? En hebt u hierover met de Belastingdienst nog geen contact gehad? Meld u aan voor hulp.

 • Storing: gemeente telefonische niet bereikbaar

  Er is een landelijke telefonie storing waar ook de gemeente Weesp last van heeft. Op het moment is de gemeente Weesp daarom niet telefonisch bereikbaar.

  Er wordt hard gewerkt om de storing op te lossen. Zodra er meer bekend is, zullen we dat hier weer melden.

  U kunt in de tussentijd wel contact zoeken met de gemeente via de e-mail: info@weesp.nl

 • Gemeente Weesp en 25 organisaties ondertekenen Lokaal Sportakkoord

  Maandag 4 december ondertekenden ruim 25 maatschappelijke- en sportverenigingen samen met de gemeente het Lokaal Sportakkoord. Hiermee zijn de krachten van de verschillende sport- en beweegaanbieders in Weesp gebundeld.

 • Bereid uw inkopen voor

  Met de feestdagen voor de deur en de geldende coronamaatregelen is het nauwkeurig plannen van uw inkopen belangrijker dan ooit. Bedenk van tevoren welke boodschappen u nodig heeft en waar u uw feestinkopen doet. Wacht niet tot het laatste moment. Spreid uw inkopen, beperk daarmee het contact met anderen en help zo mee verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Scheidingsstations extra geopend

  Op maandag 7 december en maandag 28 december zijn de scheidingsstations in Weesp, Bussum en Huizen extra geopend van 08.30-16.30 uur.

 • Inzameling gft in winter

  Vanaf 1 december haalt de GAD het gft-afval weer eens per twee weken aan huis op. Dit geldt voor de maanden december, januari en februari.

 • De energiecoach geeft bewoners advies op maat

  Een gratis huisbezoek van een energiecoach kan u een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. De coach kijkt samen met u naar het energieverbruik in uw woning. U krijgt een energierapport en een vrijblijvend advies op maat.

 • Gezocht: panelleden voor toekomst warmte in Weesp

  Weesp gaat van het aardgas af en wil graag van inwoners horen hoe zij dat voor zich zien. Daarom is de gemeente Weesp op zoek naar panelleden voor de ‘transitievisie warmte’, zoals het aardgasvrij krijgen van Weesp officieel heet.

 • Wethouder John Vos test positief op corona

  Wethouder John Vos is besmet met het coronavirus. Hij heeft milde griepklachten. Uit voorzorg is hij toen de klachten begonnen meteen in thuisquarantaine gegaan.

 • Begroting 2021 vastgesteld

  De begroting voor 2021 is donderdag 12 november vastgesteld door de gemeenteraad. Dit is de laatste begroting van Weesp. Een evenwichtige balans tussen onzekere effecten coronacrisis en investeringen.

 • Dragons Den Youth Weesp van start

  Weesp is op zoek naar ideeën van jongeren van 12 tot en met 23 jaar om de stad beter te maken. Daarom gaat er een wedstrijd van start onder de naam Dragons Den Youth Weesp. Met een dikke knipoog naar het populaire televisieprogramma waarin startende ondernemers hun zakenidee pitchen aan een jury van ervaren zakenmensen. Van 18 november tot en met 31 januari 2021 kun je jouw idee inzenden. 

 • Aanvragen ondersteuning voortaan digitaal

  De gemeente Weesp heeft het aanvragen van een aantal veelgebruikte producten op het gebied van werk, participatie en inkomen gedigitaliseerd.

 • 2 dagen geen dienstverlening Burgerzaken

  In verband met werkzaamheden aan de systemen van Burgerzaken is het op 2 dagen niet mogelijk om diensten en producten van Burgerzaken (bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of het doorgeven van een verhuizing) af te nemen.

 • Vrijwilligers in het zonnetje

  Vrijwilligerswerk is belangrijk. Het vormt het cement van de Weesper samenleving. Daarom wil de gemeente Weesp vrijwilligers graag in het zonnetje zetten en is de gemeente op zoek naar de vrijwilliger van het jaar. Ken jij iemand die deze titel van harte verdient?

 • Weesp pakt speelplekken aan

  De gemeente Weesp wil de faciliteiten van speelplekken in Weesp verbeteren. Daarom krijgen zes speelplekken de komende maanden een opknapbeurt. Hiervoor zijn ontwerpen gemaakt. We willen vooral weten wat de kinderen zelf vinden van deze ontwerpen.

 • Tweede Kamer vraagt om input fusie Weesp Amsterdam

  Weespers kunnen tot 9 december een schriftelijke reactie geven op het wetsvoorstel voor de fusie tussen Weesp en Amsterdam. Dat is de uitkomst van de procedurele Tweede Kamer vergadering die vorige week donderdag plaatsvond.

 • Een rookmelder kan levens redden

  Hoe brandveilig is uw woning? Hoe voorkomt u brand in uw woning? Dirk Molema en Wilma Goudberg van Wijkbrandweer Weesp geven praktische tips en adviezen aan bewoners.

 • De CoronaMelder

  Het coronavirus is nog onder ons. Onze gezamenlijke inspanningen moeten ertoe leiden dat het aantal besmettingen omlaag gaat. De Coronamelder-app helpt u daarbij. Hoe sneller bekend is of iemand corona heeft, hoe beter besmettingen kunnen worden voorkomen. Ruim 3,9 miljoen Nederlanders gingen u voor en hebben de app al gedownload. Maar hoe werkt de app eigenlijk?

 • Groot onderhoud Prinses Irenelaan

  De Prinses Irenelaan heeft groot onderhoud nodig; het asfalt is toe aan vernieuwing. Dit werk wordt gefaseerd uitgevoerd van vrijdag 27 november 18.00 uur tot en met dinsdag 1 december 18.00 uur.

 • Blijf in beweging!

  De  aanvullende coronamaatregelen die op 3 november zijn afgekondigd, hebben natuurlijk ook gevolgen voor het sporten in Weesp. Sporten is in de komende twee weken alleen nog beperkt mogelijk. Gelukkig zijn er nog genoeg manieren te bedenken waarop u in beweging kunt blijven.

 • Belastingen: nieuw rekeningnummer

  Belastingen, gemeente Amsterdam heeft sinds 1 november een nieuw rekeningnummer. Of u iets moet wijzigen, hangt af van de manier waarop u geld overmaakt aan Belastingen.

 • Gemeenten hergebruiken elkaars materialen

  Om herbruikbare producten en materialen van gemeenten onderling aan te bieden, is een digitale materialen marktplaats ontwikkeld. Dit houdt in dat een gemeente waar bijvoorbeeld straatstenen, grond of bomen over zijn, deze kan aanbieden aan een andere gemeente, die deze producten juist nodig heeft. Donderdag 29 oktober is deze markplaats gelanceerd.

 • Informatieavond over verward gedrag

  Mensen kunnen om diverse redenen de grip op hun leven (dreigen te) verliezen. Dit kan zich uiten in verward gedrag. Juist in deze coronatijd, met angst, stress of minder contact, is aandacht voor mensen die hulp nodig hebben belangrijk. Om meer duidelijkheid te geven over verward gedrag en wat iemand kan doen om te helpen, vindt op 17 november een digitale informatieavond plaats.

 • Online dienstverlening Burgerzaken in storing

  Op het moment is het niet mogelijk om online aanvragen te doen voor Burgerzaken. Dit komt doordat het systeem van Burgerzaken in storing is. Zodra de storing is verholpen, laat we dit zo snel mogelijk weten.

  Wilt u met spoed een aanvraag doen? Bel dan met de gemeente op telefoonnummer (0294) 491 391.

 • Advies Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek: Vier Halloween en Sint Maarten dit jaar niet langs de deuren maar thuis! Ook geen kerstmarkten dit jaar.

  Op 31 oktober vieren veel kinderen Halloween en op 11 november Sint Maarten. De Veiligheidsregio geeft een dringend advies aan de inwoners om de beide feesten dit jaar op een andere manier te vieren, om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. De dringende oproep vanuit de Veiligheidsregio is om niet langs de deuren te gaan dit jaar en beide feesten thuis in kleine en huiselijke kring te vieren.

 • Weesp Begroot succesvol van start

  In de afgelopen weken hebben Weespers 46 projectplannen ingediend via Weesp Begroot. Van deze projecten hebben er 26 genoeg likes gekregen om door te gaan naar de volgende ronde. Hierin toetst de gemeente de plannen op haalbaarheid.

 • Herinnering Verlicht: Samen thuis herdenken

  Eén keer per jaar veranderen de gedenkparken van de gemeentelijke begraafplaatsen van Weesp en Amsterdam in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Dit jaar geven wij een andere invulling aan deze lichtjesavond. 

 • Ontdek het energielek

  Het is herfst en dus gaat de verwarming vaker aan. Deze tijd van het jaar is ideaal om te beoordelen of het huis goed geïsoleerd is of dat er toch plekken zijn waar nog winst te behalen is. Huiseigenaren die willen weten hoe groot het ‘wamtelek’ is, kunnen een warmtescan aanvragen bij Weesp Eco Energie, onderdeel van het platform Weesp Duurzaam.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken