HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws

Nieuws

 • Slimme camera`s op de proef in strijd tegen criminaliteit

  Gemeenten Wijdemeren, Hilversum en Weesp starten op 25 oktober 2021, in samenwerking met de politie, met een proef om inbraken en ondermijnende criminaliteit fors terug te dringen en hiermee de veiligheid te vergroten. Dit betekent dat op de toegangswegen van de gemeenten in totaal vijf ANPR-camera’s worden geplaatst.

 • Gemeente Weesp doet mee aan de Nacht van de Nacht

  Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober wordt in de avond en nacht de verlichting gedoofd bij een aantal gebouwen van de gemeente om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

 • Groenbeleidsplan Weesp vastgesteld

  Op donderdag 14 oktober 2021 heeft de gemeenteraad het groenbeleidsplan voor Weesp vastgesteld.

 • Wim Vree: ‘Nieuw is van het heden, oud is van het verleden’

  Begraafplaats Landscroon. Een groen eiland, ingeklemd tussen de A1 en industrieterrein de Nijverheidlaan, vlakbij de Vecht. “Een mystieke plek, die de Historische Kring Weesp wilde behouden,” zegt secretaris Wim Vree. Dat is gelukt. Weesp trekt een ton uit voor restauratie.

 • Time-out: eerste stap om escalatie en geweld te voorkomen

  ‘Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt’, daartoe roept de Time-out campagne op bij oplopende spanningen thuis.

 • Bouw kinderdagverblijf in Weespersluis en start stadsloods kinderopvang

  Als het aan het college van Weesp ligt wordt in 2022 het nieuwe kinderdagverblijf (KDV) in Weespersluis gebouwd. Afgelopen week gaf het college het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk moet maken vrij voor inspraak.

 • Vrijwilligersorganisaties, zorg- en welzijnspartners ontmoeten elkaar weer live

  Vanwege corona hebben partners uit de formele zorg, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties elkaar een hele periode niet live kunnen ontmoeten. Om succesvol samen te werken aan het optimaliseren van het welzijn van de inwoners van Weesp is het echter belangrijk om elkaar persoonlijk te kennen en te weten wie wat kan betekenen.

 • SeniorWeb: voor al uw digitale problemen. Ook die met de CoronaCheck-app

  ​U heeft een coronabewijs nodig, maar weet niet hoe de CoronaCheck-app werkt. Of hoe u DigiD moet aanvragen. Erik Graber en Jan Dahmen van SeniorWeb schieten te hulp. Ook als u problemen hebt met uw mobiel of iPad.

 • Uitnodiging informatiebijeenkomst stadsgebied Weesp

  Bewoners van Weesp en Driemond zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst over de komst van stadsgebied Weesp op maandag 1 november om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Weesp.

 • Begroting 2022 Gemeente Weesp

  Het college van B en W heeft de Begroting 2022 aangeboden aan de leden van de gemeenteraad. In 2022 vindt de herindeling met de gemeente Amsterdam plaats, wat betekent dat dit voor de gemeente Weesp een bijzonder jaar zal worden.

 • Groot onderhoud aan stoep Achtergracht

  Vanaf maandag 18 oktober tot en met januari 2022 voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de stoep van de Achtergracht. Het groot onderhoud aan de Achtergracht is nodig, omdat de stoep de afgelopen jaren is verzakt en de kwaliteit is verslechterd.

 • Week van de Toegankelijkheid

  In Weesp willen we dat iedereen zichzelf kan zijn en zich zelfstandig en veilig kan verplaatsen. Daarom moeten de gemeente, ondernemers en bewoners de stad zo toegankelijk mogelijk maken voor mensen met een beperking. Samen maken we van Weesp stapsgewijs een stad waarin iedereen die dat wil mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking.

 • Bewegen voor peuters

  Heeft u ook een peuter die niet stil kan zitten en zin heeft om te bewegen? Doe dan mee met Beweeglab mini! Spelenderwijs leren peuters verschillende sporten kennen om zo de doorstroom naar lokale sportaanbieders makkelijker te maken. Daarnaast wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd. Beweeglab mini is een wetenschappelijk onderbouwd project. Wilt u hier meer over lezen? Klik dan hier.

 • HogeNood app nu ook in Weesp

  Bij een gezellige wandeling door de stad, tijdens het shoppen, bij een spontaan dagje erop uit of tijdens een heerlijke fietstocht, iedereen moet wel een keer naar het toilet. Voor mensen met een motorische beperking, een spijsverteringsziekte of blaasproblemen geldt dat toegankelijke openbare toiletten zeer waardevol zijn, want zonder zulke toiletten is hun bewegingsvrijheid beperktDan is het natuurlijk erg fijn als u weet waar u terecht kunt.

 • Jonathan Sas: ‘Meld je aan bij de HogeNood app‘

  Als je het hebt over ‘hoge nood’, dan begrijpt iedereen waar je over praat. Toch kennen verrassend weinig mensen de HogeNood app. Een app die laat zien waar je als bezoeker naar het toilet kan en waar je als ondernemer kenbaar maakt dat mensen met hoge nood bij jou welkom zijn. Nelis’ IJssalon staat er al jaren in.

 • Dag van de Mantelzorger 10 november 2021

  Er zijn veel mensen die mantelzorger zijn voor hun partner, kind, buur of iemand anders. Dat doen ze vrijwillig en vanuit hun hart. Één keer per jaar willen we de mantelzorgers in het zonnetje zetten en een blijk van waardering geven voor hun inzet.

 • Voetbalveldje Lageweyselaan opgeknapt

  Het voetbalveldje aan de Lageweyselaan is opgeknapt na meldingen over de slechte staat waarin het veld verkeerde. Het hele voetbalveld is opnieuw bestraat met nieuwe tegels. Ook is het hekwerk om het veld hersteld en zijn er nieuwe doelen geplaatst. 

 • 26 plannen voor Weesp Begroot

  Er zijn 26 plannen ingediend voor de tweede editie van Weesp Begroot. Tot dinsdag 5 oktober kunnen inwoners de plannen liken op de website: weespbegroot.weesp.nl. 

 • Informatiebijeenkomst ontwikkelkader Herensingel

  Op donderdag 16 september 2021 vond een online informatiebijenkomst plaats over de herontwikkeling van locatie Herensingel 142 – 144 in Weesp. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners in gesprek gegaan over het concept ontwikkelkader voor deze locatie.

 • Janne Pijnenborg benoemd als griffier

  Janne Pijnenborg is door de gemeenteraad van Weesp tijdens de raadsvergadering van 23 september 2021 benoemd tot griffier van Weesp. Janne Pijnenborg volgt Martin van Engelshoven op die griffier is geworden in Diemen. Als griffier staat zij de gemeenteraad van Weesp bij tot de bestuurlijke fusie met Amsterdam in maart 2022.

 • E-waste Race: lever elektronisch afval in bij de Van der Muelen-Vastwijk school

  ​Heeft u elektronisch afval? Dit kunt u inleveren bij de Van der Muelen-Vastwijk school op singel 4 in Weesp. Zij doen met groep 6 mee aan de E-waste Race voor basisscholen in het Gooi die loopt tot 7 oktober.

 • Rita en Henk van den Akker: ‘Wij blijven gewoon Weespers’

  In 2018 koos een kleine meerderheid van de Weespers voor een fusie met Amsterdam. Over een halfjaar, in maart 2022, is de fusie een feit. Dan wordt Weesp definitief onderdeel van de hoofdstad. Rita en Henk van den Akker zijn nog niet helemaal overtuigd.

 • Programma Week tegen Eenzaamheid

  In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Doet u mee? Van 1 tot 7 oktober organiseert Versa Welzijn een programma om elkaar te ontmoeten in Weesp. Zoek elkaar op en maak eens een praatje met andere aanwezigen. Komt u langs bij één of meerdere van de activiteiten? Dan ontvangt u een leuke attentie van ons!

 • Herstel van voetpaden in Aetsveld Zuidwest

  De zuidwestkant van Aetsveld krijgt een kleine opknapbeurt. We gaan de bestrating van de voetpaden herstellen en daar waar nodig vernieuwen. Het werk start op maandag 4 oktober en duurt ongeveer tot eind december 2021.

 • Weesp trots op Koninklijk Smit & Zoon

  De Weesper firma Smit & Zoon ontving woensdag uit handen van de commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, het predicaat Koninklijk. Het bedrijf bestaat dit jaar 200 jaar.

 • Zo is kruidenrijk grasland succesvol geworden

  Bloemen en kruiden in het grasland bieden een aantrekkelijk landschap, verrijken het leefmilieu van koeien, insecten, vogels en andere dieren en verbeteren de bodemvruchtbaarheid. Zo is kruidenrijk grasland beter bestand tegen langdurige periodes van droogte.

 • 100 Weespers en Amsterdammers denken mee over klimaatmaatregelen

  Amsterdam en Weesp willen dat in 2030 55 procent minder CO₂ wordt uitgestoten dan in 1990. Met de huidige maatregelen gaan we dat nog niet halen. De gemeente Amsterdam vraagt 100 Amsterdammers en Weespers om in een mini-burgerberaad extra maatregelen te bedenken waarmee we die doelstelling wél gaan halen. Vooruitlopend op de fusie worden Weespers hier al bij betrokken.

 • Informatiebijeenkomsten over zonnepanelen en isolatie

  Het platform Weesp Duurzaam helpt woningeigenaren bij de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen om zelf groene stroom op te wekken. In september en oktober informeert Weesp Duurzaam u graag over de mogelijkheden tijdens online bijeenkomsten.

 • Wilt u een ontmoetingsplek in wijk Zuid?

  Wilt u een ontmoetingsplek in wijk Zuid waar u als inwoner heen kunt? De werkgroep 'Kom Erbij Weesp' van Versa Welzijn wil kijken of er in Zuid behoefte is aan een buurtkamer. Buurtkamers zijn ontmoetingsplekken georganiseerd voor en door de buurt.

 • Peter Hutjens: ‘Ik ben geen hulpverlener, meer een regisseur van zorg’

  Peter Hutjens is lid van het sociaal wijkteam van de gemeente, onderdeel van Weesper MOP. Ooit startte hij als specialist Werk en Inkomen. Langzamerhand werd hij een generalist, iemand die van alles iets weet. “Ik hou me bezig met complexe problemen van Weespers op allerlei leefgebieden.”

 • Geef uw idee of plan door voor Weesp Begroot 2

  Heeft u een plan of idee waar uw buurt beter en mooier van wordt? Doe dan mee met de tweede editie van Weesp Begroot en maak kans op 10.000 euro om het plan te realiseren. Iedereen kan tot 28 september 2021 een plan indienen via: www.weespbegroot.weesp.nl

 • Ondernemerspeiling 2021: geef uw mening

  Hoe beoordeelt u als ondernemer in Weesp het ondernemingsklimaat in uw gemeente? En welke gevolgen heeft de coronacrisis gehad op uw onderneming? Laat het ons weten en neem deel aan de Ondernemerspeiling 2021.

 • Weesper erespeld voor Reinier Mommaal

  Op 14 september 2021 heeft de heer Reinier Mommaal de erespeld van de gemeente Weesp ontvangen. Hij kreeg deze onverwacht uitgereikt door wethouder Astrid Heijstee, bij de ledenvergadering van IWV waar afscheid van hem werd genomen.

 • Gratis budgettraining: uitkomen met uw geld

  Behoefte aan meer inzicht in uw geldzaken? Meld u dan aan voor de gratis budgetcursus ‘Uitkomen met uw geld’ van Versa Welzijn. In 6 bijeenkomsten maakt u uw persoonlijke financiële (jaar)planning. Daarmee kunt u gemakkelijker omgaan met wisselende inkomsten en uitgaven. Zo krijgt u grip op geld en dat geeft rust.

 • Brand: in hoeveel minuten staat u buiten?

  Na een brandmelding bij 112 moet de brandweer binnen 8 minuten bij u zijn. Tot die tijd bent u op uzelf aangewezen. Omdat een brand al binnen 3 minuten fel kan woeden, kan een goed vluchtplan het verschil betekenen tussen leven en dood.

 • Marloes Boer van MEE: ‘Ik ben onafhankelijk en behartig de belangen van de Weesper’

  Wat een Weesper mop is? Een lekker Weesps amandelkoekje. Maar MOP staat ook voor Maatschappelijk Ondersteunings Punt. Een plek waar iedere Weesper met zorgen en vragen over het dagelijks leven terecht kan. En waar mensen zoals Marloes Boer meedenken over een oplossing. Ook een traktatie.

 • Profiteren van zonne-energie op grote bedrijfsdaken

  Hoe meer zonnepanelen er op de daken komen, hoe sneller we de klimaatdoelstelling halen. Ook levert zonne-energie geld op. Gemeente Weesp doet daarom mee met project Zonwinst, een initiatief van regio Gooi en Vechtstreek dat wordt ondersteund door bedrijvenvereniging IVW en Weesp Eco Energie.

 • Draag nog een steentje bij aan het NK Tegelwippen 2021

  ​Het NK Tegelwippen 2021 duurt nog tot 30 september 2021. Gemeente Weesp doet ook mee en roept inwoners nog een keer op om hun (tuin)tegels voor groen te verruilen. Iedereen kan meedoen!

 • Online informatiebijeenkomst Herensingel 142-144

  Op donderdag 16 september organiseert de gemeente Weesp een online informatiebijeenkomst voor bewoners over de herontwikkeling van locatie Herensingel 142-144. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente het concept ontwikkelkader en krijgen bewoners de gelegenheid hierop te reageren. De bijeenkomst wordt afgesloten met een toelichting over het vervolg.

 • Ook in september prikken zonder afspraak in Hilversum

  In september kan iedereen van 12 jaar en ouder op dinsdag en donderdag 's avonds tussen 18.00 en 21.30 uur zonder afspraak de eerste coronaprik halen in Hilversum. Wilt u liever overdag geprikt worden? Dat kan in september op maandag, woensdag of zaterdag van 08.30 tot 16.30 uur.

 • Reageer op de transitievisie Warmte Weesp

  Om CO2 te reduceren en klimaatverandering tegen te gaan neemt Nederland uiterlijk in 2050 afscheid van aardgas. De overstap naar aardgasvrij wonen en werken is een grote omslag en vraagt om inzet van ons allemaal.

 • Ideeën voor Weesp gezocht: Weesp Begroot 2 van start!

  Heeft u een plan of idee waar uw buurt beter en mooier van wordt? Doe dan mee met de tweede editie van Weesp Begroot en maak kans op 10.000 euro om het plan te realiseren.

 • De Stadsgids gemeente Weesp 2021-2022

  In december 2021 verschijnt de nieuwe en geactualiseerde informatiegids Weesp. Het zal de laatste keer zijn dat de gids in de zelfstandige gemeente Weesp verschijnt. Weesp fuseert op 24 maart 2022 met de gemeente Amsterdam. De gids krijgt als naam Stadsgids Weesp: Weesp blijft ook na de fusie een stad.

 • Officiële opening fysiek inloopmoment Weesper MOP

  Op woensdag 1 september 2021 kunt u voor het eerst fysiek terecht bij het Weesper MOP voor al uw vragen over bijvoorbeeld zorg, geld en relaties. Er vindt een feestelijke opening plaats van 10.30 tot 12.00 uur. Wethouder Carin Ogier zal hierbij aanwezig zijn.

 • Parkeeronderzoek in Weesp: aantallen auto’s en kentekens

  In opdracht van de gemeente Weesp wordt in september in heel Weesp een parkeertelling gedaan. Bij dit parkeeronderzoek wordt genoteerd hoeveel auto’s er per straat geparkeerd staan. Dit onderzoek is ook in maart en juni 2021 uitgevoerd.

 • Cultuurprijs genomineerde Marco de Jong: ‘Er is niets leuker dan samen muziek maken’

  Stem mee en laat de jury weten wie van de 3 genomineerden uw favoriete winnaar is voor de Cultuurprijs Weesp 2021. De afgelopen twee weken vertelden we al meer over dichter Co Woudsma en schilder Jurriaan Molenaar. Deze week is het de beurt aan Marco de Jong.

 • Cultuurprijs genomineerde Jurriaan Molenaar: ‘Het gaat erom dat mensen van cultuur genieten’

  Stem mee en laat de jury weten wie van de 3 genomineerden uw favoriete winnaar is voor de Cultuurprijs Weesp 2021. Vorige week vertelden we al meer over dichter Co Woudsma, deze week is het de beurt aan Jurriaan Molenaar.

 • Groot onderhoud Oudegracht van start

  Op maandag 30 augustus starten de onderhoudswerkzaamheden aan de Oudegracht. De werkzaamheden vinden plaats vanaf Het Grote Plein tot aan Oudegracht 121 en deze duren tot vrijdag 24 september. De gemeente gaat het trottoir langs de woningen en de rijbaan opnieuw bestraten.

 • Uitbreiding fietsparkeren bij NS-station 

  Vanaf maandag 30 augustus wordt de parkeerruimte voor fietsen, bromfietsen en (snor)scooters uitgebreid aan de noordkant van NS-station Weesp. Er wordt dan een aparte parkeerstrook voor bromfietsen en (snor)scooters aangelegd en er komen meer fietsenrekken bij.

 • Afspraak maken voor rijbewijskeuring CBR

  Soms is voor het verlengen van een rijbewijs een medische keuring nodig. Op maandag 6 september, maandag 4 oktober en maandag 1 november kunnen inwoners van Weesp zich laten keuren in het Gezondheidscentrum.

 • Viore ook open voor Weesp

  Viore is het centrum voor iedereen die leeft met kanker. Het is er voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Voor informatie, activiteiten, inloop en ondersteuning. Het centrum is gevestigd in Hilversum en staat op werkdagen open voor de hele regio. Er is geen verwijzing nodig.

 • Cultuurprijs genomineerde Co Woudsma: ‘Het gaat om wat ik zie’

  De komende 3 weken stellen we je voor aan de 3 genomineerden van de Cultuurprijs Weesp 2021. Deze week trappen we af met dichter Co Woudsma.

 • Fotowedstrijd inzendingen tot 1 oktober 2021

  Let op! De deadline voor de jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente Weesp is verlengd. We hebben al wat foto’s ontvangen, maar we geven alle Weespers ook tijdens de zomermaanden graag nog de gelegenheid om hun mooiste of meest favoriete foto in te sturen. Wat maakt Weesp, Weesp volgens u? Laat het ons zien!

 • Gezocht: jongeren met goede ideeën voor Weesp

  Ben jij een jongere uit Weesp en heb jij een geweldig plan voor de stad of jouw buurt? Vertel het ons! We denken als gemeente graag mee in de uitvoering van je idee, we kunnen tips en tricks geven en eventueel kunnen we je ook financieel ondersteunen om jouw plan echt te realiseren! Meer weten? Of heb je al een goed idee? Neem contact op met ons loket: bewonersinitiatieven@weesp.nl.

 • Social media

  De gemeente Weesp en Museum Weesp kunt u volgen op diverse social media kanalen.

 • NK Tegelwippen: Weesp doet mee! U toch ook?

  Weesp doet mee aan het NK Tegelwippen en roept inwoners op hun (tuin)tegels voor groen te verruilen. Iedereen kan meedoen. Winnen is leuk, maar het gemeenschappelijke doel is meer gras en bloemperken in de tuinen, zodat Weesp meer klimaatadaptief en biodivers wordt. De prijs: de felbegeerde Gouden Tegel! Die is voor de gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt.

 • Driemond en Weesp samen in stadsgebied Weesp

  Dorpsraad Driemond diende verzoek in bij gemeente Amsterdam

  Driemond wordt met de verkiezingen in maart 2022 toegevoegd aan het stadsgebied Weesp. De gemeenteraad van Amsterdam besluit hier voor de zomer 2021 over na een officieel verzoek van de Dorpsraad Driemond. Nu is Driemond onderdeel van stadsdeel Zuid-Oost.

 • Aangepaste openingstijden stadsloket Weesp door verkiezingen

  In verband met de verkiezingen hebben wij een beperkte openingstijden van het stadsloket Weesp op woensdag 17 maart. Op 18 maart is het stadsloket gesloten.  

 • Carin Ogier geïnstalleerd als wethouder

  Donderdagavond 11 maart is Carin Ogier geïnstalleerd als wethouder Werk en Inkomen, Duurzaamheid, Milieu en Energie, Openbare ruimte, Groen, Integratiebeleid, Dierenwelzijn, ICT, Dienstverlening en Begraafplaatsen. Zij volgt voormalig wethouder Maarten Miner op die op 2 februari 2021 aftrad.

 • Steun voor Weespers die woonkosten niet meer kunnen betalen

  Bewoners van Weesp die door de coronacrisis zijn teruggevallen in inkomen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in hun woonkosten. De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om mensen te ondersteunen waarvoor de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor de woonlasten van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

 • Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Verlenging pilot ligplaatsen Oudegracht

  In 2019 zijn er als proef 30 ligplaatsen gecreëerd aan de Oudegracht in Weesp. Gedurende twee vaarseizoenen konden 30 bewoners van Weesp, geselecteerd na een loting, een pleziervaartuig van maximaal 7 meter aanleggen aan de Oudegracht. De pilot is inmiddels na het afgelopen vaarseizoen van 2020 afgerond.

 • Verkiezingen in Weesp coronaproof

  De gemeente Weesp is druk bezig met de voorbereidingen om de verkiezingen voor Tweede Kamer op 17 maart coronaproof te laten verlopen. We doen er veel aan om ervoor te zorgen dat u ook in deze coronatijd veilig kunt stemmen. Dit jaar zijn er extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

 • Bestellen en afhalen bij uw favoriete winkel

  Boeken, kleding of huishoudelijke artikelen: vanaf woensdag 10 februari is het weer mogelijk om te bestellen én af te halen bij uw favoriete winkel. Dat heeft het kabinet bepaald. Tussen bestellen en afhalen zit minstens 4 uur en u haalt de bestelling op een afgesproken tijdstip op.

  Alle winkels mogen weer open voor bestellen en afhalen. Dit betekent dat u van tevoren iets bestelt via internet of telefoon en het dan later ophaalt bij de winkel. De winkels gaan niet open, maar winkeliers hebben in de deuropening een afhaalloket. Om drukte te voorkomen, moet u zich houden aan het afgesproken tijdslot. Bij het afhalen komt u alleen.

 • Tweede Kamer spreekt zich uit voor fusie Weesp en Amsterdam

  De fusie tussen Weesp en Amsterdam is een belangrijke stap dichterbij gekomen. De Tweede Kamer heeft zich in de zitting op donderdag 11 februari uitgesproken vóór de fusie. Voordat de fusie definitief is, moet ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aannemen.

 • Kamer behandelt gemeentelijke herindeling van Weesp met Amsterdam

  De Tweede Kamer debatteert op donderdag 11 februari over vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling of samenvoeging. Het gaat om samenvoegingen van de diverse gemeenten waaronder die van Weesp en  Amsterdam. U kunt het debat vanaf 11.05 uur live volgen. 

 • Schaatsen in Weesp?

  Kunnen we wel of niet schaatsen? Het wordt spannend de komende dagen.

  Vanaf maandag geldt een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp. Ook de beide deuren van de Noordersluis zijn op 10 februari dichtgezet. Dit heeft in de eerste nacht al tot extra ijs gezorgd. Hiermee wordt de kans op schaatspret in Weesp flink vergroot.

  Wethouder Léon de Lange blijft hoopvol: “Het zou geweldig zijn om eindelijk weer eens te schaatsen op de Vecht. Ik kan niet wachten. Laat deze winter ook met wat positieve lichtpuntjes de boeken in gaan!”

 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen vanaf 8 februari 2021

  Zoals u weet zijn de basisscholen en kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar vanaf 8 februari 2021 weer geopend. De BSO’s (buitenschoolse opvang) zijn nog gesloten, zij bieden alleen noodopvang.

 • Gladheidbestrijding Weesp: wat doen wij, wat doet u?

  Er is weer sneeuw voorspeld en lage temperaturen. Sneeuwval en gladheid kunnen problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en de inwoners en ondernemers gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

 • Wethouder Miner legt taken per direct neer

  Wethouder Miner (GroenLinks) heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij de voorzitter en de leden van de gemeenteraad. Hij legt zijn taken als wethouder per direct neer.

 • Vluchten bij huiselijk geweld

  In deze coronatijd zitten we vaker binnen. Thuis zijn soms meer spanningen, of er is zelfs huiselijk geweld. Bij gevaar of een onveilig gevoel mag u het huis uit vluchten, ook tijdens de avondklok. Goed om te weten: het landelijk nummer van Veilig Thuis is altijd bereikbaar: 0800 – 2000. Voor meldingen en advies.

 • Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

  Ouderen met een Wmo-pas, die voor hun vervoer gebruik maken van de gemeentelijke vervoersvoorziening en die normaal gesproken een eigen bijdrage betalen voor hun Wmo-taxirit, hoeven dit niet te doen voor de reis naar en van hun vaccinatielocatie. Als ze een oproep krijgen om gevaccineerd te worden, dan kunnen ze gratis gebracht en opgehaald worden. Dit geldt ook voor de herhalingsvaccinatie die ze later halen.

 • Programma Bomen Amsterdam breidt uit naar Weesp

  Elke gemeente in Nederland heeft de plicht zijn bomen regelmatig te inspecteren. Zo wordt voorkomen dat bomen die ziek zijn of die aangetast zijn door schimmels kunnen omwaaien of er grote takken van af kunnen breken.

  In juni 2020 is in de gemeente Amsterdam het 'Programma Bomen' van start gegaan. Omdat de uitvoering van het bomenbeleid in Weesp nu door de gemeente Amsterdam wordt gedaan, haakt de gemeente Weesp op dit bomenbeleid aan. In het programma worden bomen gekapt en herplant die gevaarlijk zijn of vanwege onvoldoende groei of ouderdom moeten worden vervangen of gesnoeid.

 • Avondklok vanaf zaterdag 23 januari 21.00 tot 04.30 uur

  Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 04.30 uur 's morgens. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Op deze manier voorkomen we de verdere verspreiding van het coronavirus. 

  Maar hoe zit het dan met het werk? Of bent u misschien mantelzorger of oppas? Of hoe zit het met boodschappen of eten bezorgen? Zijn benzinestations nog wel open? En hoe regelt u het als werkgever voor uw werknemers? De meest gestelde vragen hierover zijn gebundeld en leest u hier. 

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket voor ondernemers

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

 • GGD Gooi en Vecht nu ook gestart met vaccineren zorgmedewerkers

  De GGD Gooi en Vechtstreek is op vrijdag 15 januari aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen tegen het coronavirus. Om 8.15 uur is de eerste prik gezet bij Renate, die als senior verpleegkundige werkzaam is bij een zorglocatie van Inovum. Dagelijks zullen er de komende tijd 300 medewerkers gevaccineerd worden.

 • Tot 16.30 u niet mogelijk om online afspraken te maken

  Let op! Op het moment is het niet mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen via www.weesp.nl/afspraak. In verband met werkzaamheden is dit tot ca. 16.30 uur niet mogelijk. We berichten u wanneer het weer mogelijk is. Uiteraard kunt u tot 18.00 uur wel telefonisch een afspraak maken op (0294) 491 391.

  Excuses voor het ongemak!

 • Weesp Begroot: deze plannen worden in 2021 uitgevoerd

  De afgelopen weken hebben 4453 verschillende mensen gestemd op hun favoriete drie plannen voor Weesp Begroot. Dat is met 26% van alle mensen die mochten stemmen een hoog stempercentage. Niet eerder brachten zoveel bewoners hun stem uit bij een gemeentelijk participatieproject.

 • Uitbreiden betaald parkeren: aanvragen parkeervergunning vanaf nu mogelijk

  In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt, winkelcentrum Hogewey, P & R station en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf nu online een parkeervergunning aanvragen. Voor P & R station kunnen geen vergunningen aangevraagd worden. 

 • Groot onderhoud Wollenweversbuurt

  De Wollenweversbuurt heeft groot onderhoud nodig; de stoepen moeten opnieuw worden bestraat. Hiernaast worden ook de inritblokken aan de Nieuwstad richting de J.A. Fijnvandraatlaan verlengd. Gedurende de werkzaamheden wordt met uiterste zorg met de bomen in de omgeving omgegaan. De uitvoering start op maandag 18 januari en duurt ca. 4 weken.

 • Meer informatie over het coronavaccin

  Er wordt veel gesproken over het nieuwe coronavaccin. Maar wat is precies dat coronavaccin en hoe werkt het? Lees meer informatie over wat het vaccin precies doet en over de veiligheid van het vaccin. 

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Laatste kans om te stemmen voor Weesp Begroot

  U kunt nog tot en met 12.00 uur op vrijdag 8 januari stemmen voor Weesp Begroot. Gebruik de stemcode die u per post heeft ontvangen en kies uw 3 favoriete plannen.

 • Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

  Vanaf 4 januari 2021 kun je de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kun je binnenkort inloggen met je identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD. In Weesp is, bij wijze van landelijke test, op zaterdag 2 januari de eerste vernieuwde kaart al uitgereikt.

 • Veiligheidsregio opent inleverpunt in Weesp voor legaal en illegaal vuurwerk

  Vuurwerk afsteken is dit jaar verboden. Mensen die toch legaal of illegaal vuurwerk in huis hebben, kunnen dit op maandag 28 december anoniem inleveren bij het scheidingsstation in Weesp. Wie op deze dag illegaal vuurwerk inlevert, krijgt geen boete.

 • Kerstvakantie saai? Dacht het niet!

  Kerstvakantie saai? Nee hoor, er is online genoeg te doen. Kijk snel of er iets voor je tussen zit. Er zijn leuke prijzen te winnen
 • Hart voor Weesp

  Verschillende ondernemers in de binnenstad en de gemeente Weesp dragen alle Weespers een warm hart toe. Daarom is het idee ontstaan ‘Hart voor Weesp’.

  Op 5 verschillende plekken in de binnenstad zijn kerstwensbomen neergezet. In deze bomen kunnen tot en met 29 december speciale wensharten worden gehangen. Deze wensharten worden tussen 16 en 29 december door de deelnemende ondernemers meegegeven bij de bezorging of het afhalen van een bestelling.

 • Gratis mondkapjes voor klanten van de Voedselbank

  De gemeente Weesp stelt deze maand herbruikbare, stoffen mondkapjes beschikbaar aan alle klanten van de Voedselbank.

  Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Wie de regel niet naleeft, kan een boete krijgen van € 95,-. De mondkapjesplicht geldt in het hele land in álle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Publieke binnenruimten zijn bijvoorbeeld winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen.

 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek 16 december 2020 t/m 17 januari 2021

  Zoals u weet zijn sinds woensdag 16 december alle scholen en kinderopvangorganisaties gesloten, in ieder geval tot en met 17 januari. De Rijksoverheid heeft toegezegd dat de eigen bijdrage op een later tijdstip aan alle ouders wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat u de facturen voor kinderopvang heeft betaald. Blijf de kosten voor kinderopvang dus doorbetalen, ook al gaat uw kind niet naar de opvang.

 • Betaaldata uitkeringen voor 2021

  Wanneer krijg ik de bijstandsuitkering op mijn bankrekening gestort?

  In 2020 is er nog 1 betaaldatum: 22 december.

  Op de volgende data zullen de vooruitbetalingen van uitkeringen plaatsvinden in 2021 (zie schema). De uitkeringsspecificatie ontvangt u ook rond deze datum.

 • Winkelen en boodschappen doen (in lockdown)

  Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Maar wat zijn essentiële winkels? Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen geldt een uitzondering. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen.

 • Museum Weesp en gemeentearchief (RHCVV) gesloten

  In verband met de lockdown zullen Museum Weesp en het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, locatie Weesp (RHCVV) gesloten zijn tot en met 19 januari 2021.

 • Scholen en kinderopvang sluiten: noodopvang in de regio georganiseerd

  Door de lockdown sluiten scholen en de kinderopvang van 16 december tot en met tenminste 17 januari 2021. Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie wordt in de regio Gooi en Vechtstreek noodopvang geregeld.  Is er in een gezin slechts één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Vlog-, teken- en schrijfwedstrijd voor kinderen kerstvakantie

  Dit jaar is alles anders door het coronavirus. Ook de kerstvakantie!

  Hoe breng jij deze door? Laat het ons weten in deze creatieve wedstrijd en misschien win je een leuke prijs. Je kunt op drie manieren meedoen aan de wedstrijd: met een vlog, een tekening of een geschreven verhaal.

  Burgemeester Van Bochove roept alle kinderen van Weesp op mee te doen met deze wedstrijd! Doe jij ook mee?

 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  Minister president Mark Rutte gaf maandagavond 14 december een toespraak vanuit het 'torentje' in Den Haag. Er komt opnieuw (als in het voorjaar) een lockdown in Nederland. 

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  

 • Lijst met cruciale beroepen

  In het basis- en voortgezet onderwijs en bij instellingen voor mbo-, hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt alleen afstandsonderwijs gegeven. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Lijst met uitgezonderde contactberoepen

  Contactberoepen zoals kappers, tatoeëerders en nagelstylisten zijn gesloten.

  Uitgezonderd zijn contactberoepen waar tegen betaling zorg wordt verleend op basis van de Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, Jeugdwet, Wet forensische zorg, Wet Publieke Gezondheid, of vallen onder de reikwijdte van de Wet BIG, of in het kader van bloedafname en bloedvoorziening. Ook de opticiens, audiciens en de dierenartsen uitgezonderd van het verbod.

 • Aangepaste openingstijden feestdagen

  Het Stadskantoor is gesloten op de volgende feestdagen: eerste kerstdag (vrijdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari). Ook telefonisch is de gemeente dan niet bereikbaar.

 • Storing telefoon gemeente weer opgelost!

  De telefonische landelijke storing is weer opgelost. De gemeente Weesp is weer bereikbaar op nummer (0294) 491 391.

 • Mensenrechtenvlag

  Op 10 december lanceert de Landelijke vereniging van Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, Discriminatie.nl, de Mensenrechtenvlag. De gemeente Weesp ondersteunt dit initiatief van harte. Op deze dag, tevens de Internationale Dag van de Mensenrechten, wordt stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de Verenigde Naties (VN). Eén van de belangrijkste doelen van de VN is het beschermen en verbeteren van de mensenrechten.

 • Vacature voor adviesraad sociaal domein

  De Adviesraad Sociaal Domein Weesp zoekt enthousiaste jongeren om de adviesraad te versterken. Voor meer informatie en de volledige vacaturetekst zie de website van de adviesraad: www.adviesraadsociaaldomeinweesp.nl

 • Koninklijke Onderscheiding voor actrice Marie Louise Stheinse

  Dinsdagavond 1 december 2020 kreeg actrice Marie Louise Stheins uit handen van waarnemend burgemeester Van Bochove van haar woonplaats Weesp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Stheins is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Theater Frascati in Amsterdam, na afloop van de voorstelling Skylight.

 • Mondkapjes verplicht per 1 december

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van €95.

 • Veelgestelde vragen en antwoorden over mondkapjes

  De verplichting om vanaf 1 december een mondkapje te dragen in publieke ruimten kan vragen oproepen. Lees hier de meest gestelde vragen over het verplicht dragen van mondkapjes. 

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder: maatregelen per 19 november

  Vanaf 18 november gelden er weer nieuwe, landelijke maatregelen. Een aantal extra maatregelen die de afgelopen twee weken van kracht waren komen te vervallen, maar veel maatregelen blijven nog gelden. Hier leest u wat dit betekent voor het dagelijks leven in Weesp.

 • Sloop fietsbruggen door slechte staat

  Twee fietsbruggen in Weesp, die in slechte staat zijn, worden gesloopt. Het gaat om de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg en de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan. De sloop van beide bruggen staat gepland voor maandag 23 tot en met vrijdag 27 november.

 • Storing systeem Burgerzaken opgelost

  De storing in het systeem van Burgerzaken is opgelost. Het systeem gaf sinds vrijdag een storing aan.

 • Nieuwe aanvullende coronamaatregelen vanaf 4 november 22.00 uur

  Dinsdagavond 3 november kondigde minister president Mark Rutte nieuwe, aanvullende maatregelen af voor de duur van 2 weken.
  Deze maatregelen hebben uiteraard ook gevolgen voor het dagelijks leven in Weesp.

  Gesloten van 4 november 22.00 uur t/m 18 november

  De volgende voorzieningen en publieke locaties zijn gesloten van 4 november tot en met 18 november: 

 • RHCVV (gemeente archief) past dienstverlening aan i.v.m. aanscherping coronamaatregelen

  Van donderdag 5 november tot en met donderdag 19 november zijn de studiezalen van het RHCVV (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen) in Breukelen en Weesp gesloten voor publiek. De digitale dienstverlening gaat wel gewoon verder en ook online onderzoek in ons archief is mogelijk. Daarnaast zijn onze medewerkers via de chat, e-mail en telefoon bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden. 

 • Anderhalve meterteams in Weesp

  Sinds afgelopen weekend heeft Weesp Anderhalve meterteams. Deze teams laten op drukke plekken zoals in de Slijkstraat en op de weekmarkt op een leuke en vriendelijke manier zien hoeveel 1,5 meter nu eigenlijk is.

 • Informatie over coronavirus in gebarentaal

  Vind hier informatie over het coronavirus in gebarentaal of ondertitelde video's.

 • Uitleg in eenvoudige taal

  Vind hier de informatie over het coronavirus in eenvoudige taal.

 • Informatie over coronavirus in andere talen

  Informatie over het coronavirus is ook in andere talen beschikbaar op onze website. U vindt informatie in Arabisch, Engels, Pools en Turks.

  Overige talen als Farsi, Frans, Duits, Papiaments, Spaans, Tigrinya, Roemeens en Bulgaars vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 • Update coronavirus 21 september 17.00 uur

  Informatie in andere talenInformatie in gebarentaalUitleg in eenvoudige taal


    

  Heeft u vragen of wilt u graag op de hoogte blijven? Ga dan naar:

 • Enquête voortgang ambtelijke fusie Weesp - Amsterdam

  De gemeente Weesp is op 1 juni 2019 een ambtelijke fusie aangegaan met de gemeente Amsterdam.

 • Social media

  De gemeente Weesp en Museum Weesp kunt u volgen op diverse social media kanalen.

Archief

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken