HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Het college belicht…  |  Het college belicht... 12 oktober 2021 (Astrid Heijstee)

Het college belicht... 12 oktober 2021 (Astrid Heijstee)

Afbeelding Astrid Heijstee

Beste Weespers,

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dat moment is voor mij aangebroken. Ik verlaat Weesp als wethouder. Jarenlang heb ik mij, samen met anderen, ingezet om Weesp een stukje mooier te maken. En om aandacht te hebben voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.

Vele ontmoetingen heb ik gehad. En daar heb ik van geleerd. Want uiteindelijk hoor je in het gesprek met de Weespers wat er leeft en speelt. En daar heb ik, binnen de mogelijkheden die er zijn, actie op ondernomen. Soms kon dat ook niet. Dan leg je uit waarom iets niet kan. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar wel duidelijk.

Ontmoetingen

Vorige week had ik ook weer een aantal ontmoetingen. Er was het sportcafé met onze sportaanbieders. We spraken onder andere over het toegankelijk maken van de sport voor elke Weesper. Ook als je een beperking hebt of even niet in het gewone sportaanbod kan meekomen.

Ik ging ook langs bij de buurtkamer aan de Kastanjelaan. Een plek in de wijk waar iedereen welkom is. Die vanuit vrijwilligers zelf is opgezet en wordt gerund.

Ik ben ook nog met stratenmakers en inwoners van Weesp de straat op gegaan om te onderzoeken hoe toegankelijk onze openbare ruimte is. En daaruit bleek dat er keuzes gemaakt moeten worden. Een hellingbaan bij een winkel is voor de Weesper met de rolstoel ideaal, maar degene die slecht ter been is durft de hellingbaan niet op te lopen. We spraken over oplossingen daarvoor.

Tenslotte was er nog een prachtige bijeenkomst van het netwerk vrijwillige hulp. Allerlei organisaties die met vrijwilligers gratis zorg bieden aan onze inwoners. Daarin kwamen we tot de conclusie dat deze vrijwilligers bijdragen aan de sociale basis in onze stad. Ik verwijs u voor dit laatste graag naar de website: www.netwerkvrijwilligehulpweesp.nl. Neem eens een kijkje en zegt het voort.

Bedankt

Ik wil hiermee aangeven dat ik in mijn werk voor Weesp gedreven ben geworden door de ontmoetingen met u. Daarvoor dank ik u. Ik hoop u zeker nog eens te ontmoeten op de straten van ons mooie Weesp. Een stad om trots op te zijn. Tot ziens!    

Astrid Heijstee, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken