HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Het college belicht…

Het college belicht…

 • Het college belicht... 19 oktober 2021 (John Vos)

  Het college heeft op hoofdlijnen ingestemd met het plan van aanpak om de begraafplaats Landscroon te restaureren. De begraafplaats is in 2020 al tot gemeentelijk monument verklaard. 

 • Het college belicht... 12 oktober 2021 (Astrid Heijstee)

  Beste Weespers,

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dat moment is voor mij aangebroken. Ik verlaat Weesp als wethouder. Jarenlang heb ik mij, samen met anderen, ingezet om Weesp een stukje mooier te maken. En om aandacht te hebben voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.

 • Het college belicht... 5 oktober 2021 (Carin Ogier)

  Beste Weespers,

  Het duurt niet lang meer of de bladeren vallen van de bomen. Het groene seizoen is bijna voorbij. Een mooi moment om tijdens een wandeling met bewoners te spreken over het groen in hun wijk. Afgelopen vrijdag was de eerste wandeling in Aetsveld. Met bewoners is gesproken over hoe het groen in de wijk is opgebouwd en welke soorten bomen en planten daar typisch bij horen.

 • Het college belicht... 28 september 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Beste Weespers,

  We hoeven geen 1,5 meter afstand meer tot elkaar te houden. Voor velen is dat een opluchting. Toch merk ik dat lang niet iedereen zich zo veilig voelt; dat sommigen de aangewende afstand nog niet echt los willen laten. “Ik blijf nog even afstand houden”, hoor ik de laatste dagen nog regelmatig.

 • Het college belicht... 20 september 2021 (Astrid Heijstee)

  Beste Weespers,

  ‘Wat gaat de tijd toch snel’. Een veelgehoorde uitspraak. En ook nu is de herfst ineens weer aangebroken. De kinderen zijn naar school en veel mensen zijn weer aan het werk. Het politieke jaar is gestart en er wordt veel gedaan voor Weesp en haar inwoners.

 • Het college belicht... 13 september 2021 (John Vos)

  Beste Weespers,

  Weesp zal dit najaar nog een aantal belangrijke besluiten nemen. Een daarvan betreft het bouwplan Weesperwerf. Aan de Raad is gevraagd in te stemmen met het bestemmingsplan. Afgelopen dinsdag is daarover in de commissie gesproken en wanneer alles volgens de planning verloopt, vindt op donderdag 23 september besluitvorming in de gemeenteraad plaats.

 • Het college belicht... 6 september 2021 (Carin Ogier)

  Beste Weespers,

  Op maatschappelijk en cultureel gebied wordt er fysiek weer steeds meer georganiseerd in Weesp. Deze week is het de Week van Lezen en Schrijven. Op verschillende manieren vragen we deze week extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. 

 • Het college belicht... 30 augustus 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Beste Weespers,

  Het wordt alweer meer en meer zoals we gewend zijn in Weesp. Steeds meer inwoners keren terug van een verblijf elders, naar de stad. Dat de scholen weer zijn begonnen is duidelijk merkbaar.

 • Het college belicht... 24 augustus 2021 (Astrid Heijstee)

  Beste Weespers,

  De vakantie is voor velen voorbij. Deze week zijn de scholen in Weesp weer opengegaan en daarom is het weer drukker in de stad. Ik hoop dat de leerlingen en zeker ook de leerkrachten voldoende uitgerust zijn na een hele intensieve periode waar, door corona, iedereen flexibel en geduldig moest zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk geweest.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken