HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Duurzaamheid  |  Duurzaam bouwen en wonen

Duurzaam bouwen en wonen

Duurzaam Bouwen en Wonen

Bouwen en wonen met aandacht voor klimaat en milieu, wat betekent dat? Op deze pagina vindt u informatie. Wilt u meer weten? Ga dan naar een van de websites.

Klimaat en energie

Om de opwarming van de aarde af te remmen, moeten we stoppen met het gebruik van aardolie, kolen en aardgas. U kunt daar zelf aan meedoen.  Het begint met besparen,  door uw huis beter te isoleren, woont u comfortabeler en daalt de energierekening. De energie die u dan nog nodig heeft kunt u zelf  duurzaam opwekken .

Water

In Nederland valt gemiddeld tussen de 700 en 900 millimeter neerslag per jaar. Veel van deze neerslag komt rechtstreeks in het riool. Tijdens buien wordt in één keer heel veel afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie. Het is beter om het regenwater niet direct in het riool te lozen maar eerst nog vast te houden of te gebruiken. Het verminderen van het watergebruik in huis helpt ook mee.

Wat kunt u doen?

Wilt u ook iets doen om de kwaliteit van uw woning en het comfort te verbeteren én te besparen op uw energiekosten, maar weet u niet zo goed wat? Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies over energiebesparende- en duurzaamheidsmaatregelen.

Ga naar de website van het Duurzaam Bouwloket

Monument of beschermd stadsgezicht

Monumenten vragen om een andere aanpak. Voor sommige maatregelen gelden speciale eisen en andere zijn niet toegestaan. Heeft u plannen om te gaan isoleren of om zonnepanelen aan te schaffen en woont u in een monumentaal pand? Informeer dan eerst bij de gemeente om te kijken wat er in uw woning wel of niet mag. Lees meer over monumenten.

Milieucentraal: tips en adviezen over energie en milieu in het dagelijks leven

Bij het kiezen van isolatie of meubels kunt u kiezen voor natuurlijk of gerecycled  materiaal. Maar ook bij het kopen van alledaagse dingen zoals eten of kleding kunt u letten op milieu en een duurzame keuze maken.  Wilt u weten welke apparaten zuinig zijn, hoe u milieuvriendelijk kunt tuinieren, of welke materialen en middelen u het best kunt gebruiken?

Kijk dan op de website van Milieucentraal . Daar vindt u informatie over energie, afval, eten, winkelen en nog veel meer.

Subsidies

Voor een aantal maatregelen stelt de landelijke overheid subsidie beschikbaar. Soms is een pot leeg, of komt er een andere beschikbaar. Kijk daarom  voor de meest recente informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op de Energiesubsidiewijzer vindt u informatie over subsidies en over duurzaamheidsleningen, dat zijn leningen tegen een gunstig tarief.


Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken