HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Wat kost die nieuwjaarsreceptie eigenlijk?

Wat kost die nieuwjaarsreceptie eigenlijk?

Dit item is verlopen op 17-02-2016.

Van belastinggeld uitpakken, valt niet goed bij de gemiddelde burger. En terecht. Iedereen moet de broekriem aanhalen, dus ook de overheid. Dat er grote verschillen zijn in de uitgaven van de gemeentelijke nieuwjaarsrecepties is evident. De gemeente Utrecht tastte vorig jaar het diepst in de buidel met 80.000 euro, maar heeft haar leven inmiddels gebeterd. Dit jaar is het budget ‘slechts’ 35.000 euro. Weesp valt hierbij in het niet met nog geen 2500 euro.

Amsterdam voert dit jaar de lijst aan met de duurste borrel. Om in het Scheepsvaartmuseum te kunnen proosten wordt 50.000 euro neergeteld. De helft daarvan wordt betaald door sponsors, maar toch. Dat de Nijmeegse borrel ook flink aan de maat is, laat de rekening van 30.000 euro zien. Veel gemeenten gebruiken de borrel overigens ook om te netwerken en de stad te promoten.

Weesper kosten

Weesp is qua inwonertal uiteraard niet te vergelijken met metropolen als Amsterdam en Utrecht, maar de kosten voor 3 verschillende borrels komt niet boven de 2500 euro uit.

Daarmee doet Weesp het niet onaardig. Hijko Ligtermoet  is teamleider van het Klantcontactcenter en verantwoordelijk voor onder meer de nieuwjaarsreceptie. Hij vertelt dat er 3 recepties voor dit geld zijn georganiseerd. Allereerst de medewerkersborrel die op maandagmorgen plaatsvond. Op dinsdag vonden achtereenvolgens de receptie voor college– en raadsleden en voor de inwoners van Weesp plaats. Tijdens alle bijeenkomst werd een glas champagne en een hapje uitgedeeld. De catering was in handen van de  horeca-afdeling van het verpleeghuis de Hogewey en woon-zorgcentrum Oversingel in Weesp.  

Resumerend kan worden vastgesteld dat Utrecht, Almere, Arnhem en Lelystad ten opzichte van vorig jaar bezuinigen op de receptie, dat Hoorn de borrel helemaal heeft afgeschaft  en dat Amsterdam, Almelo, Apeldoorn en Hilversum meer geld kwijt zijn.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken