HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Voor elkaar in Weesp

Voor elkaar in Weesp

Dit item is verlopen op 11-11-2015.

Onlangs startte de campagne ‘Voor elkaar’. Met deze campagne laten we voorbeelden zien van vrijwilligerswerk en vragen we aandacht voor de hulp en ondersteuning die vrijwilligers kunnen bieden. Ellen Nagel is een van de ‘fotomodellen’ die is geportretteerd op de campagneposters.

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Vrijwilligers zoals Ellen Nagel spelen daarbij een belangrijke rol. Ellen bezocht wekelijks de lotgenotenmiddag in Koffie om de Hoek. Hier komen mensen bijeen die psychische problemen hebben. Ze merkte dat veel alleenstaande mannen slecht eten. “Alleen eten is niet leuk”, zegt Ellen. “Ik wilde wel voor hen koken. Het is toch gezelliger als je met een aantal mensen aan tafel zit en vaak eet je ook meer”. Samen met Versa Welzijn stelde Ellen speciaal voor hen een eetgroep samen. “We hebben nu drie keer samen gegeten in buurthuis Trainspotting. Ik nodig de mensen zelf uit, doe de boodschappen en kook. Meestal komen er 6 of 7 eters. Wij vragen voor de boodschappen een kleine bijdrage van €3 - €4,-.  Daarvoor krijgen ze een hoofd- en nagerecht. Ik zou het wel vaker willen doen, maar dan zou er eerst ruimte vrij moeten komen.”

Ellen kookt op aanvraag ook nog voor kleine groepen mensen uit de GGZ-groep bij hen thuis. “Ze kunnen opgeven wat ze wel en niet lusten en dan ga ik aan de slag. Het is toch weer een moment dat mensen bij elkaar komen en elkaar beter leren kennen. En dat is juist voor deze groep belangrijk.”

Kijk voor meer informatie of aanmelden voor de eetgroep op www.versawelzijn.nl.

Wilt u ook aan de slag als vrijwilliger? Meld u dan aan via www.versavrijwilligerscentrale.nl.

We doen het voor elkaar!

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn onmisbaar voor de plaatselijke gemeenschap. De gemeente heeft meer taken op het gebied van zorg, welzijn en werk. Daarvoor is minder geld beschikbaar. Dat vraagt om een andere manier van denken en doen: mensen regelen zelf ondersteuning om actief te blijven. Familie, vrienden, vrijwilligers zoals Ellen, organisaties en gemeente kunnen daarbij helpen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken