HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Stagedag wethouder Tuning bij de OFGV

Stagedag wethouder Tuning bij de OFGV

Dit item is verlopen op 14-10-2015.

Wethouder Tuning liep verleden week een ochtend stage bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). De OFGV is een regionale uitvoeringsorganisatie werkzaam op het gebied van milieu. Wethouder Tuning: “Het was fijn om op deze manier geïnformeerd te worden over de zaken die spelen, erg interessant en nuttig.”

Inzicht

Stagelopen biedt de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de taken en werkwijze van de OFGV. Daarnaast kunnen bestuurders kennismaken met enkele OFGV medewerkers en zo meer te weten komen over hun vakmanschap en het enthousiasme waarmee ze hun taak vervullen.

Programma

Het programma begon met een bedrijfsbezoek aan het Weesper Altacel Transparant Verpakkingsindustrie met een toezichthouder van de OFGV. Hierna fietste de wethouder samen met een van de vergunningverleensters van de omgevingsdienst door Weesp langs een aantal interessante locaties. De wethouder werd tijdens de route bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot vergunningverlening in Weesp. Extra aandacht werd daarbij besteed aan een aantal actuele dossiers. Het programma werd afgesloten met een gesprek over dossieruitwisseling, afhandeling en archivering.

Interne partner

Wethouder Tuning gaf aan het te waarderen dat de OFGV de gemeente Weesp ziet als interne partner in de samenwerking. De OFGV combineert op deze wijze haar professionaliteit met lokale gebiedskennis. Verder vond hij het mooi om te zien dat de OFGV en de bedrijven in Weesp goed samenwerken om te komen tot mooie plannen en adviezen gericht op duurzaamheid.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken