HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Spoorwerkzaamheden ProRail

Spoorwerkzaamheden ProRail

Dit item is verlopen op 20-01-2016.

Op zaterdag 12 en zondag 13 december 2015 werkt ProRail aan het spoor in Almere. Door deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Weesp en Almere Oostvaarders. NS laat bussen rijden voor reizigers op dit traject.  Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en krijgen het advies hun reis kort voor vertrek te plannen via de Reisplanner of Reisplanner Xtra-app. 

Op initiatief van de gemeente Almere zijn samen met NS en haar busvervoerder extra maatregelen getroffen om situaties zoals eind oktober te voorkomen. In dat weekend zijn veel klachten gemeld over verkeersonveilige situaties en NS bussen die moesten keren op de busbaan. Ook werd een aantal chauffeurs beboet.

Met de nieuwe maatregelen worden routes nu duidelijker aangegeven en krijgen chauffeurs betere instructies op de specifieke Almeerse situatie. Ook is op elk station een busco√∂rdinator aanwezig en is er een mobiele c√∂ordinator die met herkenbare auto met zwaailicht over de busbaan in Almere mag. Ook zijn er extra NS-medewerkers aanwezig op station Almere Centrum om reizigers te informeren en goed op weg te helpen. Op station Weesp wordt een deel van het P&R terrein afgezet voor de NS bussen.

De gemeenten Almere en Weesp, NS en de bus vervoerder hebben het vertrouwen dat met deze aanpak de reiziger centraal staat en de verkeersveiligheid voorop.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken