HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Per 1 juli plastic, blik en drankenkartons samen in één zak

Per 1 juli plastic, blik en drankenkartons samen in één zak

Dit item is verlopen op 05-08-2015.

Per 1 juli aanstaande start de GAD met het gezamenlijk  inzamelen van plastic, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons, het zogeheten ‘PMD-afval’, in één zak. Dit PMD-afval wordt dan 1 keer per 2 weken aan huis opgehaald en ter recycling aangeboden.

Wat is PMD?

PMD is een afkorting voor plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes, conservenblikken en deksels) en drankenkartons (zoals van sappen en zuivel). Een groot deel van ons afval bestaat uit deze drie afvalsoorten, die prima te recycelen zijn en dus als grondstof dienen voor nieuwe producten.

Nieuwe manier van scheiden

PMD-afval kan gezamenlijk worden aangeboden doordat de installatie waar ons plastic naartoe gaat sinds dit jaar geschikt is om deze drie de stromen te scheiden, zodat het voor hergebruik geschikt is. Van drinkpakken wordt het aluminium of plastic laagje afgehaald. Het karton wordt gerecycled, evenals het aluminium. Van plastic wordt onder meer fleecekleding en vloerbedekking gemaakt. Metaal wordt uiteraard ook geheel gerecycled: oud blik wordt nieuw blik. Deze nieuwe manier van PMD inzamelen is efficiënt, goed voor het milieu en zo houden we nóg minder restafval over.

Met gemak in één zak

Het PMD-afval kan worden aangeboden in een speciale PMD-zak die verkrijgbaar is bij de GAD, de scheidingsstations, de gemeentehuizen, de meewerkende supermarkten en via www.zakkenbestellen.nl. PMD mag ook nog aangeboden worden in de Plastic Heroeszakken voor plastic inzameling. Mocht u  deze nog hebben liggen dan kunnen deze eerst worden opgemaakt.

Wanneer wordt het opgehaald?

De PMD-zakken worden vanaf 1 juli 1 keer per 2 weken aan huis ingezameld. Dit is vaker dan nu bij het plastic afval, dat momenteel 1 keer per 4 weken wordt ingezameld. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag die de GAD regelmatig krijgt om het plastic afval vaker op te halen. U kunt het PMD-afval ook naar de verzamelcontainers voor PMD brengen (de voormalige containers voor plastic) of afleveren bij één van de vier  scheidingsstations in de regio. Eind juni ontvangt u de nieuwe inzamelkalender en een brief met uitleg in de bus. Meer informatie over wat er wel en niet bij het PMD-afval mag is te vinden op de website van de GAD: www.gad.nl/PMD

 

 

 


 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken