HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Over jeugdhulp, zorg en welzijn. Veelgestelde vragen èn antwoorden

Over jeugdhulp, zorg en welzijn. Veelgestelde vragen èn antwoorden

Dit item is verlopen op 08-07-2015.

Over jeugdhulp, zorg en welzijn leven vragen en ook misverstanden. Hieronder helpen wij deze graag de wereld uit. 
Hoe informeert de SVB Pgb-budgethouders over maatregelen trekkingsrecht?

De SVB stuurt alle Pgb-budgethouders tussen 8 en 22 mei 2015 een brief. Daarin wordt uitgelegd hoe de SVB de problemen met het Pgb trekkingsrecht de komende tijd aanpakt. Bij de brief zit een folder met een uitgebreide toelichting. Bent u Pgb-houder en heeft u de brief na 22 mei nog niet ontvangen of bent u deze kwijt? Kijk dan op www.SVB.nl.

Bij welke zorgaanbieders kan ik terecht?

Wilt u weten met welke zorgaanbieders uw gemeente overeenkomsten heeft afgesloten? Kijk op de website van de gemeente. Daar vindt u een lijst met alle zorgaanbieders van Wmo-zorg en de aanbieders van Jeugdhulp. Staat uw zorgaanbieder er niet bij? Neem dan contact op met de gemeente.

Hoe beschermt de gemeente de privacy van cliënten?

De gemeente hecht veel waarde aan een zorgvuldige bescherming van de gegevens van haar inwoners. Daarom is er een privacyreglement. De publieksfolder over het privacyreglement wordt op dit moment gemaakt. U kunt deze folder gratis bestellen door te mailen naar info@weesp.nl. De tekst van de folder kunt u  ook lezen via de website van de gemeente.

Waar vind ik praktische informatie en adressen voor hulp in de buurt?

Soms kan hulp uit de buurt voldoende zijn. Via de sociale kaart op de website van de gemeente vindt u informatie over lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen. Denk aan kleine hand- en spandiensten, sociale activiteiten, hulp bij administratie of ondersteuning door het maatschappelijk werk.

Waar kan ik terecht bij ernstige acute psychische problemen?

Wanneer u iemand in uw omgeving heeft die in ernstige acute psychische nood verkeert en direct hulp nodig heeft, belt u uw eigen huisarts of de huisartsenpost. In levensbedreigende situaties belt u 1-1-2.

Staat uw vraag er niet bij?

Kijk op www.weesp.nl, stuur een e-mail naar info@weesp.nl of bel (0294) 491 391.

 

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken