HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Informatiebijeenkomst NS station

Informatiebijeenkomst NS station

Dit item is verlopen op 06-05-2015.

Op maandag 16 maart jl. hebben ProRail en het Ministerie van Infrastructuur in de Grote Kerk van Weesp een eerste toelichting gegeven op wat er op termijn gaat gebeuren op en rond het spoor. Vanaf 2019 worden er twee inhaalsporen gerealiseerd en als gevolg daarvan vindt er naar alle waarschijnlijkheid een verplaatsing van het station plaats.

 

‘Kansrijke’ varianten
De drie meest 'kansrijke' varianten waren op panelen in de zaal te zien, te weten;
• het station ter hoogte van het Dichtershof (150 meter westelijker dan nu);
• een hooggelegen station bij het Dichtershof, met daaronder open verbinding centrum-Leeuwenveld (zoals station Houten) en;
• het station bijna aan het einde van de Sportparklaan (600 meter westelijker).
Daarbij valt geen van drie overgebleven 'kansrijke' varianten binnen het gestelde budget van 120 miljoen (inclusief BTW).


Veel vragen en onzekerheden
Tijdens de informatiebijeenkomst werd duidelijk dat inwoners veel vragen hebben over de ontwikkeling van het spoor. Wat houden de drie varianten precies in? Wat levert het op voor Weesp? Welk effect heeft het op de Spoorbrug in Weesp? Krijgen we te maken met veel overlast? Komt er een ondertunneling van de Vecht? Is het budget niet te klein en kan Weesp geen intercitystation worden?
Gezien de fase waarin de verkenning zich bevindt, blijven nog veel ontwikkelingen onbekend en onzeker. De gemeente herkent zich in de vragen en onzekerheden van de inwoners en blijft nauw betrokken bij het proces. ,,Wij zorgen ervoor dat onze inwoners hierover goed geïnformeerd blijven”, aldus wethouder Heijstee-Bolt.
Het Ministerie en ProRail geven binnenkort een nieuwsbrief uit, waarin op een aantal vragen een antwoord of toelichting wordt gegeven.


Wilt u meer weten of vragen?
Als u meer wilt weten of nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten van ProRail (0800) 776 72 45 (gratis) of via www.prorail.nl/contact.


Wilt u de presentatie terugzien?
Als u de presentatie van ProRail wilt bekijken dan kan dat via www.prorail.nl/projecten/weesp-muiderberg-muiden/nieuws/terugblik-op-een-vooruitblik.

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken