HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  In gesprek met de gemeente over uw zorg of ondersteuning Het keukentafelgesprek

In gesprek met de gemeente over uw zorg of ondersteuning Het keukentafelgesprek

Dit item is verlopen op 03-06-2015.

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Dan kunt u voor vragen en informatie terecht bij de gemeente. De medewerker kijkt samen met u wat u zelf of met hulp uit de omgeving kunt doen. Als dat niet voldoende is, wordt andere hulp ingeschakeld. Om duidelijk te krijgen wat er precies nodig is gaat een medewerker van de gemeente persoonlijk met u in gesprek. Dat kan bij u thuis zijn, maar ook op een andere locatie. Zo’n gesprek wordt ook wel een ‘keukentafelgesprek’ genoemd.

De gemeente doet voortaan meer een beroep op u en uw netwerk. Samen met u zoekt de gemeente naar mogelijkheden waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en mee kunt blijven doen aan de maatschappij. Tijdens het keukentafelgesprek wordt dan ook uw persoonlijke situatie in kaart gebracht. Samen met u kijkt de medewerker van de gemeente welke ondersteuning nodig is en hoe die het best georganiseerd kan worden.

Voorbereiding op het gesprek

Het keukentafelgesprek is een belangrijk gesprek om duidelijk te krijgen welke hulp precies nodig is. Het is dan ook verstandig dat u zich goed voorbereid op dat gesprek. Maak van tevoren een overzicht van de dingen die u wilt vertellen, zodat u tijdens het gesprek niks vergeet. Het kan ook nuttig zijn om iemand bij het gesprek te vragen die u vertrouwt, zoals een familielid of mantelzorger. Die kan soms helpen om de situatie nog beter te schetsen.

Is er in uw omgeving niemand die geschikt is om u te ondersteunen bij dit gesprek, dan kunt u terecht bij een cliëntondersteuner van Stichting MEE. U kunt hier ook terecht voor hulp bij zoeken naar juiste ondersteuning en hulp bij aanmelding. In Weesp houdt MEE iedere donderdagmiddag een spreekuur van 14.00 tot 15.30 uur. U kunt een afspraak maken via (0900) 633 63 63.

Meer tips nodig bij de voorbereiding?

Heeft u behoefte aan meer tips waarmee u zich kunt voorbereiden? Kijkt u dan op www.Mezzo.nl, de website van de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Of surf naar ANBO.nl, de website van de belangenorganisatie van senioren.

Het keukentafelgesprek – hoe gaat het nu?

Een aantal cliëntenorganisatie gaat uitzoeken hoe cliënten en hun mantelzorgers de ‘keukentafelgesprekken’ ervaren. Hiervoor houden zij een enquête. Heeft u ervaring met een keukentafelgesprek, dan kunt u ook meedoen. Zo helpt u de gemeente om het keukentafelgesprek verder te verbeteren.

De vragenlijst kan digitaal worden ingevuld via www.zorgnaargemeenten.nl. Het invullen ervan duurt ongeveer 10 minuten. Als u geen internet heeft, kunt u telefonisch uw ervaringen melden: op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer (0900) 235 67 80 (20 cent per gesprek). De enquête loopt nog tot 4 mei.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken