HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Hulp bij keukentafelgesprek

Hulp bij keukentafelgesprek

Dit item is verlopen op 24-02-2016.

Als u een hulpvraag heeft over zorg die u nodig heeft dan komt een medewerker van de gemeente bij u langs. Zo’n gesprek wordt een keukentafelgesprek genoemd. Tijdens dat gesprek kijkt u samen wat u zelf nog kunt doen en waar u hulp bij nodig heeft. De gemeente  adviseert u om iemand te vragen bij het keukentafelgesprek aanwezig te zijn. Iemand die u vertrouwt, zoals een familielid of mantelzorger. Die kan soms helpen om de situatie nog beter te schetsen. Is er niemand in uw omgeving die dit kan doen? Dan kunt u ook de hulp inroepen van een cliëntondersteuner van MEE.

Onafhankelijke hulp

Cliëntondersteuners zijn onafhankelijk van de gemeente. Zij kunnen u helpen uw vraag duidelijk te krijgen. Samen kunt u het keukentafelgesprek voorbereiden en een oplossing bedenken die het beste bij uw situatie past. Een cliëntondersteuner kan u, als dat nodig is, ook helpen bij het inschakelen van uw omgeving voor hulp. Wethouder Astrid Heijstee: "Ik raad u ten zeerste aan om iemand bij uw gesprek te vragen. Twee paar oren horen immers meer dan één paar. Maak dus vooral gebruik van deze mogelijkheid."

Voorbereiden op het keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek vindt in principe bij u thuis plaats. Op verzoek kan het ook op een andere locatie plaatsvinden. Bereid u goed voor op het gesprek. Maak van tevoren een overzicht van de zaken die u wilt vertellen en vragen,  zodat u tijdens het gesprek niks vergeet. De cliëntondersteuner helpt u daarbij.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met MEE. In Weesp houdt MEE iedere woensdagochtend een spreekuur van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt binnenlopen of een afspraak maken via (0900) 633 63 63 of weesp@mee-ugv.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken