HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht …

Het college belicht …

Dit item is verlopen op 04-05-2016.

Vorig jaar schreef ik in deze krant een stukje over positieve gezondheid. Een andere manier om de gezondheid van een persoon te benaderen. Niet alleen kijken naar fysieke ongemakken of een ziekte, maar naar de complete gezondheid van een persoon.

Een aantal organisaties binnen onze regio, die actief zijn in de zorgsector, spannen zich in om deze manier van denken breed te verspreiden. Dat doen ze door bijeenkomsten te organiseren, maar ook door een aantal acties die gericht zijn op gezondheidsbevorderende maatregelen.

En dus is er vanaf 1 april de actie ’30 dagen gezonder’, georganiseerd door de GGD Gooi- en Vechtstreek en de Gezondheidsstudio van Tergooi. De uitdaging is om een activiteit te kiezen voor jezelf of je gezin, klas of collega’s en deze 30 dagen vol te houden. Het idee is om in 30 dagen een nieuwe gewoonte aan te leren of te breken met een oude gewoonte en daarmee ook bewust met je gezondheid om te gaan.

En het zal u niet verbazen dat wij als het College deze uitdaging ook zijn aangegaan. Onze activiteiten zijn nog niet bekend, maar ik kan u vertellen dat er volop gebrainstormd is. Een bloemlezing van ideeën die u mogelijk ook kunnen inspireren:

elke dag iemand een compliment geven;

elke dag zingen onder de douche;

elke dag na 19:00 uur geen werkmail meer lezen;

elke dag iets positiefs tegen mijzelf zeggen;

elke dag met collega’s wandelen na de lunch.

Over de actie zult u meer lezen in deze krant. Ik hoop dat inwoners van Weesp geïnspireerd worden om mee te doen en wie weet wat er in de straten van Weesp in april dan staat te gebeuren.

Astrid Heijstee, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken