HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht …

Het college belicht …

Dit item is verlopen op 27-04-2016.

Afgelopen vrijdagmiddag heb ik samen met een aantal collega’s mee mogen helpen om de binnentuin van De Hogeweyk zomer klaar te maken. Dit was in het kader van NLdoet, u heeft daar ongetwijfeld meer over gehoord.                                      

Het was heel hartverwarmend om dit te mogen doen, vooral ook om van dichtbij te zien hoeveel vrijwilligers het hele jaar door heel hard werken om het de bewoners zo goed mogelijk naar de zin te maken. Het werd erg gewaardeerd dat wij kwamen helpen, terwijl mijn gevoel juist de andere kant op ging, naar de mensen die zich het hele jaar door met hart en ziel als vrijwilliger inzetten.

De gemeente steekt veel energie in de buurtpanels, eigenlijk met hetzelfde doel, namelijk hoe mobiliseer je zoveel mogelijk mensen om zich in te zetten voor hun eigen omgeving. Dit kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren, maar het is goed om met elkaar in gesprek te gaan over dingen die goed gaan of die minder goed gaan. Op deze manier krijg je hetzelfde effect dat ik afgelopen vrijdag heb ervaren, namelijk een hartverwarmende betrokkenheid bij de omgeving. Als je ziet wat je met elkaar kan bereiken, ook al is het maar een paar uur op een vrijdagmiddag, dan besef je waarom het zo belangrijk is om vooral met elkaar de dingen te doen die gedaan moeten worden.

Herman Tuning, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken