HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht....

Het college belicht....

Dit item is verlopen op 30-03-2016.

Museum Weesp

Zaterdag aanstaande is het M-day. Na maanden van ‘gerommel’, letterlijk boven mijn hoofd, is het tijd voor de grote finale: Museum Weesp wordt officieel heropend. Het woord ‘gerommel’ geeft weliswaar de feiten weer, maar het doet de vrijwilligers enorm te kort. Zij hebben zich de afgelopen maanden enorm ingezet om de stad een vernieuwd museum te geven. Het is wekenlang een drukte van belang. Hun inzet en enthousiasme belooft veel. Met enige spanning kijk ik uit naar het moment waarop u en ik het resultaat kunnen bekijken.                                       

Men verwondering heb ik de afgelopen bijna twee jaar vastgesteld, dat veel Weespers nog nooit in Museum Weesp zijn geweest. Nu herken ik daar wel een patroon in. We bezoeken sneller een tentoonstelling in een bekend en beroemd museum, waar ook ter wereld, dan het museum in onze eigen stad. Toch heeft Museum Weesp veel te bieden. Het is van betekenis dat alle inwoners van Weesp daar kennis van nemen. Zo leer je iets over de geschiedenis van de stad waarin je woont en draag je bij aan het behoud van hetgeen wordt tentoongesteld.

Tijdens mijn nieuwjaarstoespraak begin januari dit jaar heb ik zowel de medewerkers van de gemeente als de inwoners van Weesp opgeroepen om dit jaar allemaal een keer het museum te bezoeken. Daarnaast heb ik iedereen uitgedaagd om vervolgens de komende jaren één keer per jaar terug te komen met tenminste één gast van buiten Weesp. Pakt u die uitdaging op?

Maar eerst zaterdagmiddag 20 februari 2016 tussen 13.00 en 16.00 uur de opening!

Bas Jan van Bochove,

wnd. burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken