HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht

Het college belicht

Dit item is verlopen op 20-01-2016.

Het einde van 2015 nadert. De maand december is voor veel mensen een drukke tijd. Feestdagen vieren, druk op het werk om de laatste zaken af te ronden en we hopen ook op nog wat ijsplezier.

Maar niet voor iedereen is de maand december een liefdevolle en drukke maand. En daar wil ik deze week aandacht voor vragen. In onze stad zijn er inwoners voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om samen te zijn tijdens de laatste dagen van het jaar. Inwoners die maanden sparen om voor hun kinderen een mooi cadeau te kopen. Inwoners die eenzaam zijn en reikhalzend uitkijken naar de dagen na kerst.

Eenzaamheid komt veel voor. Ook bij u in de wijk wonen eenzame mensen. Een aantal maatschappelijke organisaties zorgen voor initiatieven in Weesp, die hier aandacht voor vragen en projecten opstarten. Vanuit de gemeente gaan wij in januari een bijeenkomst organiseren om, samen met de maatschappelijke partners en zorgaanbieders, tot een actieplan te komen om de eenzame inwoners van onze stad nog meer te bereiken en hen te betrekken bij de sociale activiteiten in Weesp.

Met het einde van het jaar komt ook het eerste jaar in zicht waarbij we de nieuwe zorgtaken hebben uitgevoerd. Vorige week was onze buurgemeente Stichtse Vecht in het nieuws omdat de huishoudelijke hulp bij hen zou worden afgeschaft. Stichtse Vecht heeft zelf via een persbericht uitgelegd dat de huishoudelijke hulp niet is afgeschaft, maar dat zij gaan werken volgens een andere systematiek. De reacties op dat bericht waren heftig en dat geeft aan hoe belangrijk het is om goed te communiceren over de zorg voor onze inwoners. Ik kan u in ieder geval verzekeren dat deze situatie in Weesp niet aan de orde is. Wij verlenen zorg, in de vorm van huishoudelijke hulp, aan onze inwoners die daarvoor in aanmerking komen. En dat zullen we in 2016 ook blijven doen.

Astrid Heijstee,

wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken