HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het College belicht

Het College belicht

Dit item is verlopen op 16-12-2015.

De wintertijd is ingegaan en de dagen worden weer korter. We zijn de afgelopen dagen verwend met een aantal zonnige herfstdagen. Onze stad toont zich in prachtige kleuren. Binnenkort hangt er in het centrum nieuwe feestverlichting waardoor ook de donkere dagen in Weesp wat worden opgesierd.

Het zijn de weken van de gesprekken met de Raad over de begroting voor 2016. Allerlei onderwerpen passeren de revue. De uitdaging ligt er om een begroting maatschappelijk, realistisch en slim te maken. Maar ook zodanig dat het u als inwoner van Weesp interesseert. Met ons zijn veel gemeenten in Nederland daarover aan het nadenken.

In een begroting staan veel cijfers, maar natuurlijk ook veel speerpunten vanuit het college. Laat ik het eens concreet voor u maken. Een voorbeeld is de aandacht die wij willen geven aan de mantelzorgers in Weesp. Dat zijn mensen die in hun eigen tijd onbetaald voor een naaste zorgen. Als gemeente hebben we budget gekregen voor het zogeheten mantelzorgcompliment, een methode om de mantelzorgers te waarderen voor het zware werk dat zij doen. Dit jaar in de vorm van een VVV-bon, maar wij willen graag samen met de mantelzorgers volgend jaar onderzoeken wat voor soort compliment en in welke vorm de mensen zelf willen ontvangen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers zich aanmelden voor het compliment, zodat wij samen in gesprek kunnen gaan. En zodat ook de mantelzorgers weten wat voor vormen van hulp vanuit de gemeente er bestaan. Houdt u hiervoor onze website en het WeesperNieuws in de gaten.

Tenslotte wil ik u niet het nieuws onthouden dat wij de eerste inspirerende aanmelding voor de Weesperkei hebben ontvangen. Een steuntje in de rug vanuit de gemeente om initiatieven, die bijdragen tot de sociale samenhang in Weesp, te waarderen met een geldbedrag. Daarom nogmaals mijn uitnodiging aan u om creatieve initiatieven bij ons aan te dragen en met ons in gesprek te gaan om te kijken of uw idee in aanmerking komt voor een Weesperkei.

Astrid Heijstee,

Wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken