HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht……..

Het college belicht……..

Dit item is verlopen op 11-11-2015.

Vorige week heeft de gemeenteraad de verordening van de Weesperkei vastgesteld. Een nieuw begrip in Weesp. De Weesperkei is een manier om inwoners van Weesp een duwtje in de rug te geven bij het organiseren van burgerinitiatieven. De initiatieven moeten gericht zijn op de sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk.

Afgelopen weekend heb ik persoonlijk weer meegemaakt hoeveel creativiteit, organisatietalent en ideeën onze inwoners hebben. Zo was ik bij ’t Hoofdgerecht dat zaterdag op burendag werd georganiseerd. Een ander initiatief vond zondagmiddag plaats. In het gebouw aan de Papelaan was door de werkgroep sociale activiteiten van het buurtpanel Hogeweij/Noordwest een middag voor de buurt georganiseerd. Ook hier waren veel activiteiten voor jong en oud en ontstonden er mooie en soms onverwachte contacten. De werkgroep wil de burenmiddag jaarlijks gaan organiseren.

Omdat ik van mening ben dat je er nooit genoeg aandacht aan kan besteden, wil ik u via deze weg ook nog graag wijzen op een buurtinitiatief dat aanstaande zaterdag 3 oktober plaatsvindt in het Sinnigvelderplantsoen gelegen aan de Amstellandlaan.

Daar gaan een aantal inwoners, met medewerking van de gemeente, het plantsoen opknappen. Een mooi voorbeeld van samenwerking in de buurt.

Alle informatie hierover is te vinden op www.sinnigvelderplantsoen.nl

We zien talloze betekenisvolle maatschappelijke initiatieven van inwoners in Weesp, die deel uitmaken van uiteenlopende netwerken. Belangrijk daarbij is dat wij als overheid de samenleving niet in de weg staan, maar juist een enthousiasmerende rol innemen bij deze initiatieven.

Laat u inspireren door voorbeelden uit uw omgeving en zoek ze op!!

Astrid Heijstee
Wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken