HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 28-10-2015.

We kunnen in Weesp niet de wereldproblemen oplossen. Niemand die zich dat verbeeldt.

Wij hebben onze eigen problemen die we moeten oplossen; bijvoorbeeld hoe we met zo weinig mogelijk overlast al dat zand in de Bloemendalerpolder krijgen; of wat we kunnen doen om dat mooie winkelcomplex aan de Achtergracht klaar te krijgen; of eindelijk eens nieuwbouw achter winkelcentrum Hogeweij.

En onderwijl hebben we het goed, een prachtig weekend achter de rug : monumentendagen, opening van het cultureel seizoen (dat belooft wat!), de voorleesparade in de Theetuin en het steigerconcert.  Bovendien heeft Feyenoord ook nog gewonnen.                                                    

Maar het Journaal  schudt  mij na Studio Sport  snel wakker: de vluchtelingenstroom gaat onverminderd door en lijkt Europa te overspoelen. Met bewondering zie ik hoe Duitsland optreedt. Onze  regering wil nog onderhandelen, beperkingen stellen, wil eerst een eerlijke herverdeling en pas dan wel extra mensen opvangen. Intussen hebben we niks meer te  dealen of af te wijzen: ze zijn er gewoon en met duizenden per week laten zij zich registreren en bivakkeren zij in overvolle opvangcentra. Het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) is dringend op zoek naar opvangruimte.

We kunnen in Weesp niet de wereldproblemen oplossen. Maar wel kunnen we ons steentje bijdragen. Daarom heeft het college  vorige week besloten dat Weesp haar diensten aan het COA  aanbiedt. We willen in samenwerking met de gemeenten van onze regio opvang gaan organiseren. We moeten de consequenties niet onderschatten, iedereen kan nagaan dat dit van veel mensen veel zal vragen; en we zullen allemaal de gevolgen voelen. Maar we zijn ervan overtuigd dat de Weesper bevolking er net zo over denkt als het college:

Als er  mensen op zoek zijn naar veiligheid, dan moeten hen we helpen; ook als het er zo velen zijn. We zouden geen mensen zijn als we anderen onze veiligheid onthielden.

Peter Eijking, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken