HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht….

Het college belicht….

Dit item is verlopen op 30-09-2015.

Mijn agenda vertoont steeds minder lege blokken. Het bewijs dat het leven na de vakantieperiode weer op gang komt.

Ik spreek inwoners van Weesp over wat zij de achterliggende weken hebben gedaan.

De verhalen verschillen nogal. De één is ver weg geweest. De ander heeft een heerlijke tijd in eigen huis en stad doorgebracht. Velen pakken hun werk weer op. De scholen zijn weer begonnen.

Niet overal in ons land zijn de vakanties voorbij. De varende toerist zal nog wel even Weesp bezoeken. De brugwachters merken dit dagelijks en wij, de passanten, moeten rekening houden met bruggen die iets vaker openstaan. Een mooi gezicht die combinatie van stad, scheepvaart, bewegende bruggen en mensen die genieten van hun vakantie. In de achterliggende weken stond op deze plaats in de krant een boeiend verhaal van één van de brugwachters.

Vanaf vandaag vult het college deze plek weer. Iedere week een bestuurder met eigen visie, meningen en/of vooruitblikken. De komende weken buigt het college zich over de bestuursrapportage over de eerste helft van 2015. De gemeenteraad wordt via deze rapportage geïnformeerd over de uitvoering van de begroting 2015 tot nu toe. Met die kennis kan de raad de uitvoering van het programma 2015 nog bijsturen. Door een onverwachte lagere bijdrage van het Rijk aan de gemeenten is sprake van een forse financiële tegenvaller. Dat heeft mogelijk ook gevolgen voor de begroting voor het jaar 2016. Daarover buigt het college zich dus ook de komende weken.

De gemeenteraad moet de begroting voor het komende jaar tijdig kunnen vaststellen.

Voor het college dus een uitdagende start van een nieuw seizoen.

Bas Jan van Bochove, waarnemend burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken