HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 01-07-2015.

Weesp heeft een unieke ligging midden in de Randstad, met uitvalswegen naar alle richtingen in Nederland. Daarnaast kun je als inwoner met de fiets, boot en te voet genieten van de mooie omliggende groene streken. En vergeet tenslotte niet ons station vanwaar de Weespers snel met de trein naar de plek van bestemming kunnen gaan.

Als verantwoordelijk wethouder merk ik dat verkeer- en vervoerszaken ons enorm bezighouden. Neem bijvoorbeeld de afgelopen drie buurtpanels die wij dit voorjaar in de wijken hebben georganiseerd. Als centraal thema kwam overal de verkeersveiligheid in de wijken naar voren.  Inwoners ervaren dat er in de wijken te hard wordt gereden en begrijpen de logica van bepaalde routes niet.

Ik constateer dat verkeersveiligheid een thema is dat de wijken overstijgt en iedereen bezighoudt. Uiteraard voeren we hierover continue overleg met de politie en worden geregeld snelheidscontroles uitgevoerd. Vanuit de buurtpanels gaan een aantal werkgroepen, samen met de gemeente en de politie, aan de slag om het onderwerp verder te bespreken. Ook hebben we vanuit de gemeente een overleg opgestart met de Fietsersbond om hen te betrekken als adviesorgaan bij vraagstukken op het gebied van verkeersveiligheid.

De Weespers gebruiken veel de trein om bijvoorbeeld naar hun werk te gaan. Vanuit het Rijk zijn er plannen om twee extra sporen aan te leggen rondom het station. Twee weken geleden stond er bij een artikel in deze krant een onjuiste formulering in de aanhef van het stuk. De aanhef deed suggereren dat we helemaal niet meer in overleg zijn met het Rijk over dit project. Wij houden het Rijk juist scherp, hebben continue overleg en zien toe op een goede ruimtelijke inpassing in Weesp en hebben aandacht voor de zorgen van de bewoners rondom het station. In dat kader hebben we dan ook besloten om vanuit de gemeente voor de zomervakantie nog een informatieavond te organiseren voor belangstellenden zodat de juiste en nuttige informatie kan worden gedeeld. In deze krant en via andere kanalen gaan wij u hiervoor benaderen.

 

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken