HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 20-05-2015.

Nostalgie.

Het Paasweekend zit er weer op. Weliswaar is onlangs de zomertijd begonnen en hebben we gelukkig de zon kunnen zien maar de temperatuur verdraagt het woord zomer nog niet echt.

Vorige week zaterdag naar de opening van de nieuwe accommodatie van de handbalvereniging We HaVe geweest. Ik werd rondgeleid door een trotse voorzitter die vol lof was over de nieuwe accommodatie en met name over de energiezuinige oplossingen die door het gehele gebouw verwerkt waren. De opening werd verricht door Joke Ypma, de echtgenote van de overleden ere-voorzitter George Ypma en door de oud wethouder Christian Zierleyn. Zij onthulden een bord op de gevel, die deze gebeurtenis in herinnering dient te houden. De feitelijke opening werd gesymboliseerd door een tweetal worpen in het doel, dat hiervoor bespannen was met papier. De zuidwesten wind van vorige week had echter de opening al grotendeels verricht.

Met de opening van de handbalaccommodatie is weer een deel van het sportpark Vechtoever gerealiseerd. De bouw van de accommodatie van de hockey is in volle gang. Het huidige onderkomen van de MHCW, de oude voetbalkantine van The Victory, vertoont slijtage. Deze kantine is destijds gerealiseerd door de actie “Een ton voor de ’s-Gravelandseweg”, waarbij de leden obligaties kochten. Toen noemden we dat nog geen crowdfunding en de euro’s waren nog guldens. Sportpark Vechtoever heette toen nog gewoon Victory, met voetbal, handbal, tafeltennis en gymnastiek.

Ook de 30 dagen zonder alcohol zit erop. Het viel mee, zolang je niets drinkt, is het niet zo moeilijk. Ben best trots.

Vorige week is het debat in de Tweede Kamer over de fusie Muiden, Bussum en Naarden en de grenscorrectie tussen Weesp en Muiden geweest. Bij het inleveren van deze Het college belicht… is de uitslag van de stemming nog niet bekend. Wellicht kijken we straks ook hier met nostalgie op terug hoe ooit de grensscheiding liep tussen Muiden en Weesp…

Joop Overmars, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken