HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 25-03-2015.

Vorige week vrijdag mocht ik namens het college het nieuwe pand van Huisartsenpraktijk Bos openen in Aetsveld. Dit was natuurlijk heel leuk om te doen, vooral ook omdat de huisartsen zo’n belangrijke rol spelen in het Sociale Domein. Wij hebben de huisartsen hard nodig, zij zijn immers belangrijke oren en ogen in de wijk en wij hechten er dan ook grote waarde aan om een goede samenwerking met hen op te bouwen. Daarom sprak mij de leus zo aan die op de uitnodiging van huisarts Bos stond, namelijk “It always seems impossible until it’s done”. Een uitspraak overigens van Nelson Mandela.

 

Aan deze leus moest ik die dag nog regelmatig terugdenken, ook toen ik ’s avonds een bezoek bracht aan de jongeren van jeugdcentrum Trainspotting. Ik heb zo genoten van dit bezoek> De humor van de jongeren, de problemen waar zij tegenaan lopen, de gedrevenheid om dingen te doen en voor elkaar krijgen.

 

Wij weten dat wij een hele grote opgave hebben om binnen het hele Sociale Domein een nieuwe manier van werken te gaan krijgen. Wij weten ook dat dit niet van vandaag op morgen voor elkaar is. Deze slag zullen wij alleen winnen als wij het samen met elkaar gaan doen, met alle organisaties, deskundigen en alle mensen die er bij betrokken zijn. De energie die ik vorige week vrijdag de hele dag tegenkwam, sterkt mij in de gedachte dat dit ook gaat lukken: It always seems impossible until it’s done!”

 

Herman Tuning, wethouder

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken