HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht….. Herman Tuning

Het college belicht….. Herman Tuning

Dit item is verlopen op 24-02-2016.

Het is alweer half januari en dat betekent dat het nieuwe jaar echt is begonnen. De nieuwjaarsrecepties zijn er natuurlijk volop geweest, maar gelukkig gaan wij weer langzamerhand over tot de orde van de dag.

Ik wil één receptie er apart uitlichten en dat is de nieuwjaarsborrel van het IVW, onze industrievereniging, waar veel Weesper ondernemingen lid van zijn. Dit doe ik omdat er ook dit jaar weer een ondernemer van het jaar gekozen wordt en dit fenomeen verdient apart de aandacht!

De jury heeft unaniem besloten om als ondernemer van het jaar 2015 uit te roepen Nodema B.V.. Ik voel mij als gemeente erg verbonden met dit bedrijf en zal u aan de hand van een aantal passages uit het juryrapport uitleggen waarom. “Dit familiebedrijf heeft een heldere visie waarbij goed wordt geluisterd naar de wensen en de doelstellingen van de klant.” Ook wij als college streven dit na, goed luisteren naar onze inwoners en bedrijven, weten wat hen bezighoudt en zo goed als mogelijk is hiernaar handelen.

Een andere passage uit het jury rapport: “Ook qua duurzaamheid is Nodema een voorbeeld. Zij zijn continue bezig met het verduurzamen van met name de huisvesting, maar ook op het gebied van vervoer.” Als er iets is waar wij als college onze prioriteit willen leggen is het duurzaamheid in al haar facetten. 2016 is voor ons een jaar waar wij grote stappen willen zetten om te komen tot een meer duurzame omgeving voor onze inwoners.

Er staat natuurlijk veel meer in het jury rapport maar het gaat te ver om alles te noemen. Wel is duidelijk dat dit Weesper familiebedrijf voor mij het voorbeeld is van hoe ik graag wil dat de gemeente opereert naar haar inwoners en ondernemers. Of zoals het jury rapport afsluit: “Nodema is één van de boegbeelden van de Weesper economie en een inspirerend voorbeeld voor velen.”                                                       

Een heel gelukkig en vooral gezond 2016. Ik hoop velen van u het komend jaar persoonlijk te ontmoeten en te spreken.

Herman Tuning,

Wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken