HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Hebben jongeren in Weesp het LEF om FRIS te blijven?

Hebben jongeren in Weesp het LEF om FRIS te blijven?

Dit item is verlopen op 07-10-2015.

Wat kies jij, blijf je Fris of ga je Lam? Dat is de vraag die aan jongeren wordt gesteld door de  leden van het LEF campagneteam van de GGD. Aanstaande vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur zijn zij op de braderie van het Sluis en Bruggenfeest te vinden.

Het doel van de actie is jongeren na te laten denken over riskant alcoholgebruik en te stimuleren niet of met mate alcohol te drinken en af en toe te kiezen voor LEF: Lekker Een Frisje. Dat is niet voor elke jongere even makkelijk. Soms heb je daar lef voor nodig.

De GGD ziet dat de combinatie van voorlichting, beleid en handhaving de in het verleden stijgende trend van riskant alcoholgebruik onder jongeren lijkt te doorbreken. Echter als jongeren eenmaal mogen drinken (en dat is sinds jan 2014 vanaf 18 jaar), gaan ze los.

De gemeente Weesp vindt het belangrijk dat er naast handhavingsacties ook aandacht is voor voorlichting over riskant alcoholgebruik zowel richting jongeren zelf als de ouders. Wethouder Heijstee: “Praat als ouders met je kind over alcoholgebruik, maak duidelijke afspraken en geef zelf het goede voorbeeld”.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken