HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Geweld in huiselijke kring. Een Veilig Thuis, daar maak je je toch sterk voor?

Geweld in huiselijke kring. Een Veilig Thuis, daar maak je je toch sterk voor?

Dit item is verlopen op 20-05-2015.

Iedereen die direct of indirect met geweld in huiselijke kring te maken heeft, kan hier iets tegen doen. Of het nou om uzelf gaat of om iemand anders. Of u het zeker weet of al een tijdje rondloopt met een naar onderbuikgevoel: bellen met Veilig Thuis (0800-2000) is de eerste stap naar hulp en advies.

In een terugkerende reeks artikelen laten we u voorbeelden zien van een onveilige thuissituatie. Het verhaal van Sterre gaat over kindermishandeling. Over een aantal weken leest u meer over ouderenmishandeling.

Sterre, 11 jaar, slachtoffer

“Sinds papa en mama gescheiden zijn, doet mama heel anders. Ik snap natuurlijk wel dat ze het heel druk heeft, want ze werkt veel en als ze dan thuis komt moet ze ook nog voor mij zorgen. Soms doet ze opeens heel naar tegen mij. Zomaar. Als ik bijvoorbeeld vraag wat we gaan eten. Dan zegt ze dat ze daar nog allemaal geen tijd voor heeft gehad en dan pakt ze mij opeens heel hard bij m’n arm. Dat doet echt pijn. Als ze zo’n bui heeft, blijf ik liever veilig op mijn kamer. Maar als ik dan ga kijken hoe het met haar gaat, begint alles vaak weer opnieuw. In het begin dacht ik dat het door de scheiding kwam en dat het vanzelf wel over zou gaan, maar het lijkt wel of het steeds erger wordt. Laatst heb ik na school met Bibi gepraat, mijn beste vriendin. Ze heeft beloofd dat ze het aan niemand zou vertellen. Toch heeft ze Veilig Thuis gebeld. Eerst was ik daar boos om, maar nu ben ik haar dankbaar want er kwamen mensen van Veilig Thuis met mama praten. Die gaan haar nu helpen.”

Claudia, 48, de moeder van Sterre

“Sinds mijn scheiding heb ik het erg druk. Ik sta helemaal alleen voor de zorg voor Sterre. Als het mij te veel werd, kon ik mij niet beheersen. Ik nam me iedere keer voor om mezelf in de hand te houden, maar als het druk was op mijn werk ging het toch weer mis. Sterre heeft haar vriendin Bibi in vertrouwen genomen. Die heeft samen met haar moeder ‘Veilig Thuis’ gebeld. Ik schaamde me dood toen ik dat hoorde, maar ik krijg nu wel hulp. Ik doe Sterre geen pijn meer. ”

Veilig Thuis: 0800- 2000

‘Veilig Thuis’, het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, is 24/7 bereikbaar via 0800-2000. ‘Veilig Thuis’ is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld, ouderenmishandeling of kindermishandeling.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken