HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Gemeente verwijderd tweetal onveilige speeltoestellen

Gemeente verwijderd tweetal onveilige speeltoestellen

Dit item is verlopen op 22-07-2015.

Ieder jaar controleert de gemeente alle speeltoestellen in de openbare ruimte op veiligheid. Deze wettelijke verplichting zorgt voor een zo veilig mogelijke speelomgeving voor kinderen. Daarnaast bieden deze inspecties de gemeente een handvat voor onderhoud van de speeltoestellen. Vanuit deze controle is geconstateerd dat er twee speeltoestellen niet veilig meer zijn en verwijderd moeten worden. Het gaat om het grote houten vliegtuig op de speelplek aan de Sportparklaan en het speelhuisje op de speelplek nabij Achter ’t Vosje.

Verwijderen speeltoestellen

De speeltoestellen op alle speelplekken zijn in het voorjaar gecontroleerd. Op de twee genoemde locaties zijn respectievelijk het houten vliegtuig en het speelhuisje niet meer veilig voor kinderen om in te spelen. Daarom worden deze beide speeltoestellen op korte termijn verwijderd. Voor het speelhuisje komt een vervangend toestel.                                  

Raadplegen bewoners en gebruikers

Het grote vliegtuig op de speelplek aan de Sportparklaan wordt alleen verwijderd en daar komt voorlopig geen nieuw toestel voor terug. Voor deze plek kijkt de gemeente op korte termijn naar de inrichting en of dit nog wel voldoet aan de wensen van de bewoners en gebruikers.

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken