HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Geef insluipers geen kans

Geef insluipers geen kans

Dit item is verlopen op 12-08-2015.

De meteorologische zomer is begonnen. Met een beetje geluk geniet u binnenkort van mooi weer. Lekker in de tuin of op het balkon zitten, de ramen open om het huis door te luchten. Denk eraan dat het mooie weer ook zijn schaduwzijde kent. Insluipers maken namelijk graag gebruik van openstaande deuren en ramen. Negen van de tien inbraken zijn van dit soort gelegenheidsinbraken.

Zorg ervoor dat insluipers bij u geen kans maken. Laat alleen ramen en deuren open staan als u toezicht houdt. Gaat u een boodschap doen of op de eerste verdieping stofzuigen, sluit dan

alle ramen en deuren goed af. Zeker op de begane grond. Daarmee voorkomt u dat u verrast wordt door een ongenode gast of de ontdekking dat uw portemonnee niet meer op de salontafel ligt. Daarnaast is het verstandig om waardevolle spullen als laptops, tablets of telefoons niet in het zicht te leggen. Laat ze ook niet onbeheerd achter in de tuin of op het balkon. Ook niet als u even naar het toilet gaat of wanneer er iemand aan de voordeur belt.

Babbeltruc

Wanneer een insluiper wordt betrapt gaat deze nog wel eens over op een ander methode, de zogenoemde ‘babbeltruc’. Hij stelt zich voor als meteropnemer of controleur van een overheidsdienst waarbij hij u probeert te overtuigen van de noodzaak bij u in huis te zijn. Trap daar niet in. Een medewerker van een overheidsdienst of een commerciële ondernemer zal altijd bij de voordeur aanbellen. Ook is zo iemand altijd in de gelegenheid om zich te legitimeren. Het is heel normaal om zo iemand om een legitimatie te vragen.

Bel 1-1-2. Daar pakken we ook inbrekers mee!

Ziet u iets vreemds of verdachts bij uw eigen huis of bij de buren? Vertrouwt u de persoon aan de deur niet? Bel altijd de politie via 1-1-2 in geval van onraad. Let op persoonskenmerken en/of op opvallende kleding. Geef loop- en/of rijrichting van de dader door. Noteer merk, kleur en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Uw oplettendheid vergroot uw eigen veiligheid en biedt de politie de kans om inbrekers op te pakken.

Doe altijd aangifte

Wordt er onverhoopt toch ingebroken, doe dan altijd aangifte. Dat is niet alleen belangrijk omdat uw verzekering een aangifte nodig heeft om de schade te vergoeden, maar ook omdat de politie dan onderzoek kan doen.

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken