HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Geef inbrekers geen kans

Geef inbrekers geen kans

Dit item is verlopen op 10-02-2016.

De gemeenten in het Gooi bundelen van 21 december tot 2 januari 2016 hun krachten in een offensief tegen woninginbraken. Door verschillende communicatiekanalen zoals twitter, websites, tekstkarren en burgernet naast elkaar in te zetten, wordt gewerkt aan bewustwording: geef inbrekers geen kans!!

Tijdens de feestdagen zijn veel mensen op vakantie of gaan een avondje op stap. Inbrekers zijn in deze periode daarom zeer actief. Door middel van handige tips, wil de politie voorkomen dat u thuiskomt in een huis waar onbekenden in uw persoonlijke eigendommen rondsnuffelden.

Feestdagen

Gaat u tijdens de feestdagen gezellig naar uw buren, familie of vrienden?

Of met Oud en Nieuw de straat op? Of krijgt u juist bezoek? Met de feestdagen loopt het huishouden vaak net iets anders. Ook op dit soort momenten zijn insluipers uit op uw kostbare goederen. Laat hen uw feestdagen niet bederven! Zorg er voor dat terwijl u feest viert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen. Sluit ramen en deuren, ook als u even weg bent.

Licht zet inbrekers in het zicht

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting binnen is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal? Zet ze in het licht!

1-1-2, daar pak je ook inbrekers mee

Ziet u verdachte personen in uw buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen of auto’s in de buurt? Bel dan direct de politie via 1-1-2. Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken, zodat u dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te bellen: een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig!

Voor meer tips: kijk op www.geefinbrekersgeenkans.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken