HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  College Weesp steunt campagne GGD ‘30 dagen zonder alcohol’

College Weesp steunt campagne GGD ‘30 dagen zonder alcohol’

Dit item is verlopen op 08-04-2015.

Op woensdag 18 februari en dinsdag 24 februari jl. hebben alle leden van het college van Weesp een contract getekend voor de GGD actie ‘30 dagen zonder alcohol’. Hiermee zeggen ze een maand lang, van 2 t/m 31 maart 2015, “nee” tegen alcohol.
Het college onderkent het belang van de actie en hoopt met deelname een positief voorbeeld te geven aan jongeren in Weesp.

 

Fris de lente in
De actie '30 dagen zonder alcohol' is een positieve uitdaging om een periode geen alcohol te drinken. Zo ga je fris de lente in. Iedereen kan meedoen, zowel individueel als in groepsverband met vrienden, collega's of familieleden. ,,Ik vind het een zinvolle actie. Voor mij persoonlijk is het een moment van bewustwording van het feit dat alcoholgebruik geen gewoonte mag zijn”, aldus wethouder Astrid Heijstee-Bolt.

 

Doorbreken van gewoonten
Voor veel mensen hoort het drinken van alcohol bij het dagelijks leven. Het is gewoonte geworden om meerdere dagen van de week bij het eten, na het sporten of voor de televisie alcohol te drinken. Om dit gewoontegedrag te doorbreken en weer bewust te kiezen voor wel of niet drinken, is de actie 30 dagen zonder alcohol ontstaan. Een andere reden is om een goed voorbeeld te geven aan de jeugd.

 

Riskant alcoholgebruik door jongeren
In de regio Gooi en Vechtstreek is het riskant alcoholgebruik door jongeren het afgelopen jaar flink toegenomen. In 2013 zijn 26 kinderen onder de 18 jaar opgenomen met een alcoholvergiftiging. In 2014 waren dit er 35. Een stijging van meer dan 30%.
Wethouder Peter Eijking: “Ik sta vierkant achter deze actie aangezien de alarmerende berichten van de zoveelste comadrinker onder de jeugd echt niet kunnen! Laten we daarom samen het voorbeeld geven van hoe het ook kan.”
 

 

Doe ook mee!
Doe ook mee aan deze actie! Doorbreek gewoontegedrag en geef jongeren het goede voorbeeld. Meld u vóór 2 maart 2015 aan op www.30dagenzonderalcohol.nu en ontvangt de starterskit met tips en gadgets van de GGD Gooi en Vechtstreek.


 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken