HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Belastingen SWW van start op nieuwe werklocatie in Loosdrecht

Belastingen SWW van start op nieuwe werklocatie in Loosdrecht

Dit item is verlopen op 30-12-2015.

De gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren hebben de organisatie Belastingen SWW opgericht. Deze nieuwe uitvoeringsorganisatie is verantwoordelijk voor het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen van de drie gemeenten en het vaststellen van de waarde op basis van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ-waarden) voor alle onroerende zaken.

Een belangrijke stap is de verhuizing van onze collega‚Äôs van belastingen naar de gezamenlijke nieuwe werklocatie. De afdeling belastingen is vanaf maandag 16 november 2015 werkzaam vanuit het gemeentehuis in  Wijdemeren. De vrije inloopspreekuren op dinsdag komen daarmee  te vervallen maar u kunt voor belastingen een afspraak maken. De afspraak vindt op het stadskantoor in Weesp plaats.  

Kostenbesparing

Door deze gemeentelijke taak samen uit te voeren, besparen de drie gemeenten door schaalvergroting en efficiency op de kosten. Voor de inwoners verandert er verder niets. Alleen krijgt men voortaan alle correspondentie met betrekking tot de gemeentelijke belastingen (zoals de belastingaanslag volgend jaar) niet meer van de eigen gemeente, maar van Belastingen SWW. De nieuwe organisatie gaat niet over de hoogte van de tarieven, die worden nog steeds bepaald door de gemeenteraden van de afzonderlijke gemeenten.

Advies over gemeentelijke belastingen op afspraak

Heeft u een belastingadvies over uw gemeentelijke belastingen nodig? Vanaf maandag 16 november is de afdeling wel bereikbaar, maar alleen op afspraak. Een afspraak maken is mogelijk vanaf 9.00 uur en kan telefonisch via (0294) 491 391 tijdens openingstijden van de gemeente Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken