HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Lange Vechtbrug paar weken dicht

Lange Vechtbrug paar weken dicht

Dit item is verlopen op 06-12-2020.

De Lange Vechtbrug, die het centrum van Weesp verbindt met de Ossenmarkt, heeft groot onderhoud nodig. De brug is daarom afgesloten voor al het verkeer van donderdag 5 november tot en met vrijdag 20 november, of zoveel eerder als het werk gereed is.

Aanvankelijk zou de Lange Vechtbrug tot 30 november gesloten blijven, maar om de overlast voor het vaar verkeer te beperken, worden de werkzaamheden in twee delen uitgevoerd. Dit betekent dat ook in het voorjaar van 2021 er aan de Vechtbrug gewerkt wordt en er een tijdelijk brug wordt geplaatst.

Autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen in deze periode gebruik maken van een tijdelijke brug.

Noodbrug

De aanleg van de tijdelijke (ponton)brug vindt plaats op dinsdag 3 en woensdag 4 november. Deze brug wordt na afloop van de werkzaamheden weer verwijderd.

Beeldbepalend Rijksmonument

 De Lange Vechtbrug is een beeldbepalend Rijksmonument. Om deze brug voor Weesp te behouden, is groot onderhoud noodzakelijk. Vanwege de monumentale status van de brug voert een gespecialiseerd bedrijf, met extra zorg, het onderhoud uit.

Omleiding autoverkeer

Voor het autoverkeer geldt er een omleidingsroute over de provinciale weg N236 en de ‘s Gravelandseweg. Gele omleidingsborden geven ter plaatse de omleidingsroute aan. Houd hierbij rekening met extra reistijd.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken