HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weernormaal wordt.

Samen de schouders onder landelijke actie

Volhouden wordt lastiger. Daar hebben we elkaar dan ook hard bij nodig. Daarom zetten we vanaf 6 oktober samen de schouders onder de actie ‘Aandacht voor elkaar’. Een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te kijken. En om aandacht te geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.

Overal in het land bloeien mooie, hartverwarmende acties op. Mensen staan voor elkaar klaar in coronatijd: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, een verhalenavond of even een telefoontje. We kunnen veel voor elkaar doen.

Deel je verhaal met ons

Heb jij een goed idee of initiatief, waarmee je klaar staat voor anderen? Of wil je graag je verhaal vertellen? Deel dan je ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar en op de landelijke website www.aandachtvoorelkaar.nl. Alle activiteiten en verhalen worden hier verzameld.

We hopen dat de mooie voorbeelden een inspiratie voor anderen zijn om nog meer naar elkaar om te kijken. Zo brengen we met elkaar de beweging op gang.

Aandacht voor elkaar in Weesp

Heeft u samen met uw buren, sportvrienden, stichting, vereniging of collega-middenstanders een initiatief of activiteit voor ogen die goed past bij de campagne Aandacht voor elkaar?

Ook hiervoor kunt u via de welbekende Weesperkei een subsidie aanvragen. De gedachte achter deze subsidie is om de leefbaarheid, betrokkenheid onder bewoners, de sociale contacten en samenhang in de straten en wijken te vergroten. Er zijn verschillende categorieën met daaraan een geldbedrag gekoppeld. Kijk voor meer informatie op  www.weesp.nl/weesperkei

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken